Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ανδρέας Λοβέρδος ο …άνπαιχταμπλ!!!



Με τον συγκεκριμένο υπουργό νομίζω πως συμβαίνει ένα πρωτοφανές για τα πολιτικά μας πράγματα φαινόμενο: ενώ πρωταγωνιστεί εδώ και ενάμιση χρόνο στην ταινία «Ο Εξολοθρευτής» ή αν θέλετε μια πιο σοφτ εκδοχή στο «Κόναν ο Βάρβαρος», από το «γυαλί» βγάζει μια τελείως λυπησιάρικη εικόνα σαν να παίζει στο «Μάνα γιατί με γέννησες» ή στο «Απόκληρος της κοινωνίας».
Και έτσι ενώ δεν άφησε λίθο επί λίθου στα εργασιακά και τα ασφαλιστικά, αύξησε δραματικά τα όρια συνταξιοδότησης, κατάργησε την αποζημίωση απόλυσης, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τις υπερωρίες και όλες τις κοινωνικές παροχές που είχανε κατακτηθεί με αγώνες και αίμα μέσα σε μια διάρκεια 100 και πλέον χρόνων, όταν βγαίνει και μιλάει από την τηλεόραση κατορθώνει να προκαλεί ρίγη συγκίνησης και συναισθήματα συμπάθειας σε πολλούς από όσους τον βλέπουν, ακόμη και σε εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους που τους έχει τσακίσει με τα νομοθετήματα του.
 Χρησιμοποιεί με μαεστρία μια τελείως δική του γλώσσα μακριά από τα στερεότυπα της ξύλινης των πολιτικών και κατορθώνει μέσα από φράσεις του τύπου: «δεν υπάρχει σάλιο» «και ο εκβιασμός έχει τα όρια του» «εγώ αύριο τα βροντάω και φεύγω», να απευθύνεται στο θυμικό των ψυχοπονιάρηδων Ελλήνων και να κερδίζει ακόμη και τον …οίκτο τους!
Με αποτέλεσμα να βρίσκεται σταθερά στην κορυφή της δημοφιλίας και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τους συναδέλφους του υπουργούς ακόμη και από αυτούς που ηγούνται τελείως «ακίνδυνων» υπουργείων όπως είναι αυτά του Πολιτισμού, της Δικαιοσύνης και της Άμυνας.
Και ενώ στην ενδοκομματική μάχη της ηγεσίας πριν 3 χρόνια είχε εκδηλωθεί ανοιχτά υπέρ Βενιζέλου, τώρα έχει τον πρώτο λόγο στη διαδοχή! Κάτι που πρέπει να φέρνει σε απόγνωση όχι μόνο τον Γιωργάκη που τον πέταξε στα «βαθιά» -στα πιο δύσκολα υπουργεία δηλαδή- για να τον τιμωρήσει αλλά και τους επίδοξους δελφίνους: Χρυσοχοίδη, Διαμαντοπούλου, μηδέ του …Βενιζέλου εξαιρουμένου!  

10 σχόλια:

Penelope είπε...

Γράψτα αγαπητέ Navarino...
Γράψτα και ξαναγράψτα!!!

Κωνσταντίνα είπε...

Χάρισμα είναι αυτό που έχει ο συγκεκριμένος και αν το καλοσκεφτείς δεν είναι ο μόνος.Ξέρουμε πολλούς τέτοιους,που όταν δεν τους βλέπουμε θέλουμε να τους λιντζάρουμε,αλλά μόλις τους δούμε ή τους ακούσουμε,αμβλύνεται το προηγούμενο συναίσθημα.Τό'χει λοιπόν που λέμε ο Λομβέρδος.

Mary Ka είπε...

Αυτό θα πει πολιτικός...

navarino-s είπε...

@Penelope
Γεια σου Πηνελόπη μου τα γράφω αλλά μας...γράφουν όπως βλέπεις!

navarino-s είπε...

@Κωνσταντίνα
Μπράβο ρε ...τεκνοφρικ τα κατάφερες!
Όσο για το Λοβέρδο υπάρχει και αυτό που λέμε στο χωριό για το γάτο που.........και σκούζει!

navarino-s είπε...

@Mary Ka
Αυτό ακριβώς!
Την καλησπέρα μου!

ippoliti_ippoliti είπε...

Τι να σου πώ Νavarino. Διαβάζοντας, ακούγοντας τον μέγα Συνταγματολόγο Γ.Κασιμάτη,αναρωτιέμαι αυτός ο Υπουργός δεν αισχύνεται; Είναι ίσως ο μόνος λόγω των σπουδών του που καλύτερα από ΟΛΟΥΣ πρέπει να γνωρίζει το τι υπεγράφει στη δανειακή σύμβαση της χώρας με τους δανειστές της. Ο Συνταγματολόγος Ομότιμος Καθηγητής μιλάει για συνταγματική εκτροπή, για παραβίαση του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου, για τ'ότι τέτοια σύμβαση με εκχώρηση ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ δεν υπογράφεται ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ.Τι σπούδασε ο περί ού ο λόγος;
Καλό καλό σου βράδυ

navarino-s είπε...

@Ippoliti μου δυστυχώς ζούμε τόσο περίεργες καταστάσεις που δεν ξέρω και εγώ τι να πω, δεν μπορώ να φανταστώ πως θα καταγραφεί το παρόν στην προηγούμενη ιστορική μας συνέχεια.
Καλό σου βράδυ!

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΧΥΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΔΑΚΡΥ!
ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ Η ΠΑΛΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ.

navarino-s είπε...

@παντοτινος ταξιδευτής
Έχεις δίκιο για την επιθεώρηση θα ήταν ότι έπρεπε.
Καλή βδομάδα!