Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Μπι ……Μπιπ!!!



Δεν ξέρω αν έχετε προσέξει ένα καινούργιο φρούτο της τηλεόρασης. Ή αν το έχετε υποστεί ήδη: έχετε πεταχτεί, δηλαδή, από το γλυκό γλάρωμα ή υπνάκο του καναπέ ψάχνοντας για το κινητό σας! Μιλάω για αυτό το μπι….μπιπ, τον ίδιο και απαράλλαχτο με το σήμα λήψης μηνύματος ήχο, που τόσο ύπουλα κάποια κανάλια παίζουν την ώρα των διαφημίσεων. Τον ήχο του μηνύματος που είναι ίδιος για όλα τα κινητά, όχι της κλήσης που διαφέρει και κάποιους θα χάσουν!
Σε θέλουνε ξύπνιο την ώρα εκείνη και σε κεντρίζουν. Πρέπει να δεις τις διαφημίσεις. Και για να τις δεις πρέπει να διατελείς εν εγρηγόρσει. Ο κοιμισμένος τηλεθεατής είναι γι’ αυτούς χαμένη υπόθεση. Δεν τους φοβίζει τώρα το τηλεκοντρόλ και το ζάπινγκ. Συντονίζονται όλα στις διαφημίσεις, δεν τους γλυτώνεις με τίποτα, αν φύγεις από το ένα θα πέσεις στο άλλο. Μόνο τους δραπέτες της τουαλέτας χάνουν για λίγο. Και κάποιους βαριά ροχαλίζοντες, ίσως.
Κοιμήσου στα έργα σου λέει και στις σειρές δεν με νοιάζει, τώρα όμως πρέπει να με προσέξεις. Το ψητό είναι εδώ! Εδώ η ευημερία και οι απολαύσεις. Τα πολύ χαμηλά επιτόκια π.χ. που όλως «παραδόξως» αν και χαμηλά και πανάλαφρα κάποια στιγμή δημιουργούνε βάρη! Μη στενοχωριέσαι όμως γιατί έρχεται η άλλη διαφήμιση πρόθυμη να βάλει ένα χεράκι για τη μεταφορά αυτών των βαρών. «Μου έφυγε ένα βάρος!» Απαστράπτοντα αυτοκίνητα σε κάποια άλλη, με μηδέν προκατασβολή, σου υπόσχονται μοναδικές συγκινήσεις. Κινητές και ακίνητες τηλεφωνίες σε διαβεβαιώνουν ότι όσο μιλάς τόσο κερδίζεις. Πολυκαταστήματα με προσφορές παντός είδους. Από μακαρόνια, ντομάτες και κινητά μέχρι μπριζόλες λαιμού και plasma! Ψώνια ρούχα καλλυντικά. Όλος ο καταναλωτισμός μπροστά στα πόδια σου! Όλα δικά σου! Πρέπει να τα δεις αυτά, είναι το οικοδόμημα μας.
Αναδεύονται οι άνθρωποι από τα μπι….μπιπ πάνω στους καναπέδες μετά τον κάματο της ημέρας. Και δεν είναι μόνο αυτοί που κοιμούνται μέσα σε μια ανάσα ονείρου –η τελευταία γραμμή άμυνας σήμερα του ανθρώπου είναι ο ύπνος και η διαφυγή- αλλά και αυτοί που ρεμβάζουν στο ξυπνητό χωρίς να βλέπουν το έργο. Μπι…μπιπ ξαφνικά στην οθόνη και όλοι απίκο! Ονειρεύεσαι εκείνη την παραλία, που είχατε πάει το καλοκαίρι, με το γλυκό ηλιοβασίλεμα τα βράχια τα αρμυρίκια και να μπροστά σου ο χαρούμενος δανειολήπτης με το χαμηλό επιτόκιο να πηδάει από τη χαρά του! Σκέφτεσαι, ενώ κοιτάς προς το γυαλί, το αφεντικό σου και ότι δεν πάει άλλο: «Αύριο θα του πω για την αύξηση» λες από μέσα σου «δουλεύω για τρεις υπαλλήλους!». Μπι…..μπιπ στην οθόνη και να ο τυχερός που μιλάει στο κινητό και όλο κερδίζει! Κερδίζουν όλοι και όλοι χαρίζουνε λεφτά! Χαμόγελα χαρά ευτυχία!

5 σχόλια:

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Χαχα....πόσες φορές έχουμε τιναχτεί τις νύχτες....
"Το παιδί... ποιό να είναι τετοια ώρα..."
Βλέπεις τους έχουμε πέντε και τελούμε εν εγρηγόρσει επ 24ώρου βάσεως

Καλώς σε βρίσκω καλέ μου φίλε,

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

navarino-s είπε...

"Φύρδην-μίγδην" μου, πολύτεκνη μητέρα, μου έδωσες μεγάλη χαρά γιατί είσαι η πρώτη που αφήνεις σχόλιο σε κείμενο μου, μετά το ξεκίνημα ως blogger, στο δικό μου blog, στης cook μου έχουν αφήσει πολλά. Σε ευχαριστώ πολύ. Καλώς όρισες. Να είστε καλά εσύ και η πολυπληθής οικογένειά σου!

Υ.Γ. Άσε που με τόσο κόσμο γύρω σου θα είσαι και γούρικο άτομο και έχω βάσιμες ελπίδες να πιάσω και άλλους πελάτες.

dyosmaraki είπε...

Παρ΄όλο που κάθε φορά που άκουγα τον συγκεκριμένο ήχο τιναζόμουν πάνω νομίζοντας πως χτυπά το κινητό μου, ποτέ δεν φαντάστηκα πως μπορεί να είναι αυτός ο λόγος...
Καλώς σε βρήκα

navarino-s είπε...

Αγαπητό dyosmaraki (μάλλον από το δυόσμο θα βγαίνει)καλώς ήρθες!!!!
Ευχάριστη έκπληξη ήταν για μένα που διάβασα στο προφίλ σου για την αγάπη σου για τα πανηγύρια. Και θα εννοείς βέβαια τα αυθεντικά πανηγύρια που μου αρέσουν και μένα. Πάντως συγχαρητήρια που το γράφεις στα ενδιαφέροντα σου γιατί είναι μια δυνατή εκδοχή του πολιτισμού μας και με πολύ βαθιές ρίζες!

dyosmaraki είπε...

Η λέξη δυοσμαράκι πράγματι βγαίνει από το δυόσμο, αποτελεί όμως και ένα πολύ αγαπημένο μου παραδοσιακό τραγούδι Καλύμνικο "το δυοσμαράκι"που τραγουδιέται στον ίδιο μουσικό σκοπό με το "τζιβαέρι".
Εμ! Ναι! Δεν το κρύβω πως "είμαι για τα πανηγύρια"(όπως λέει η λαϊκή παροιμία), τα αυθεντικά όμως όπως λες και εσύ.
Δεν περίμενα αυτήν την ευχάριστη έκπληξη να έχουμε ένα κοινό ενδιαφέρον.
Την καλημέρα μου στέλνω. καλώς σε βρήκα