Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Περί Δώρων!!!

Τέτοιες μέρες κάθε χρόνο υπήρχε ο πυρετός και η ένταση των δώρων. Ότι παίρνανε οι άνθρωποι με το Δώρο Χριστουγέννων φρόντιζαν με τη σειρά τους να το εξαργυρώσουν σε δώρα προς τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Από φέτος όμως τα πράγματα αλλάξανε δραματικά: ο 13ος μισθός έγινε πια μακαρίτης! Ακόμη και για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που είπανε πως δεν καταργείται, στην πράξη δεν καταβάλλεται από τους εργοδότες με το πρόσχημα της κρίσης και της ανέχειας γι' αυτό και η αυστηρή προειδοποίηση του Υπουργείου Απασχόλησης περί Αυτόφωρου και προσωπικής κράτησης για τους παραβάτες.
Έτσι τώρα όλο αυτό το οικοδόμημα μπαίνει σε νέες βάσεις και επειδή αυτά είναι έθιμα και συνήθειες παλιές που δεν καταργούνται από τη μια μέρα στην άλλη θα ήθελα εάν μου επιτρέπετε να δώσω κάποιες συμβουλές σωστής διαχείρισης των πραγμάτων:
Κατ' αρχήν έχουμε τα δώρα προς τα παιδιά που δεν μπορούνε να κοπούνε με τίποτα! Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι μια μείωση της σπατάλης που γινότανε μέχρι τώρα και να στραφούμε σε δώρα κατασκευαστικά και δημιουργικής φαντασίας που είναι νομίζω και από τα φθηνότερα. Υπάρχουν επίσης και τα βιβλία.
Όσο για τους ενήλικους αποδέκτες που αντιλαμβάνονται την κατάσταση, τα πράγματα γίνονται ευκολώτερα και μπορούν να φτάνουν μέχρι και στη μη χορήγηση κάποιου δώρου. Ή εν ανάγκη να επιλεγούν κάποιες προσιτές λύσεις όπως ένα βιβλίο ολίγων σελίδων -ουκ εν τω πολλώ το ευ- που είναι οικονομικώτερο γιατί αυτή η μόδα με τα ογκώδη πολυσέλιδα συνδέεται με εμπορικά και μόνο κριτήρια. Μπορούμε επίσης αντί για μπιμπελό φρου-φρου και αρώματα να χαρίζουμε πιο χρηστικά πράγματα όπως είναι ένα μπουκάλι κρασί (βοηθώντας έτσι και τη χειμαζώμενη αγροτιά μας) η ακόμη και κάτι φαγώσιμο όπως τυρί γραβιέρα ή καπνιστό φιλέτο που δεν συνιστούν ντροπή για τη σήμερον ημέρα!
Με αυτά και άλλα σας εύχομαι να περάσετε καλά με τα αγαπημένα σας πρόσωπα αυτές τις ημέρες, να έχετε υγεία και αγωνιστική ετοιμότητα!

16 σχόλια:

kariatida62 είπε...

Τώρα που το λες...μια καπνιστή γραβιέρα Μετσόβου τι χαρά θάφερνε σ'όλους ως Χριστουγεννιάτικο δώρο!!!
Οι προυάσεις σου όλες χρήσιμες και πρακτικές...:)

Τσαλαπετεινός είπε...

Από τα πιο ωραία δώρα που έχω λάβει Χριστούγεννα ήταν cd που ετοίμασε φίλος με πολύ καλές επιλογές τραγουδιών και φροντισμένο
εξώφυλλο που έφτιαξε ο ίδιος, αναφέροντας και τη χρονιά.

Ελάχιστο κόστος, μεγάλη αξία.


(το πιο πρωτότυπο δώρο που έχω πάει είναι ζαρζαβατικά και φρούτα σε φίλους. Σε εξαιρετική συσκευασία που εκτίμησαν όπως και τα περιεχόμενα -ειδικά τα φρούτα που καταναλώθηκαν αμέσως. Το κουνουπίδι το έβρασαν την άλλη μέρα όπως μου είπαν)


Καλά Χριστούγεννα!

ELvA είπε...

Δεν τα παω τα δωρα, ουτε και θελω να μου κανουν δωρα. Θα ηθελα ομως καποτε να κανω ενα δωρο σε ενα παιδι που πραγματικα να το εχει αναγκη και δεν μιλαω για υλικα αγαθα!

Καλες γιορτες navarino!

Dimitra είπε...

καλημερα! πολυ καλες οι προτασεις σου! Συμφωνω με οσα λες για τα βιβλια... Πιστευω πως ειναι απο τα πιο ωραια δωρα και ειδικα για τα παιδια!!
παντως είναι ένα ζήτημα τα δωρα αυτές τις μερες, και αχ ποσο τα λατρευω!

καλες γιορτες!!:)

navarino-s είπε...

@kariatida62
Χαίρομαι ιδιαίτερα που αντελήφθης ότι δεν έκανα πλάκα και εξετίμησες την πρόταση μου!

navarino-s είπε...

@Τσαλαπετεινός
Αυτό με το cd είναι μια πάρα πολύ καλή ιδέα αλλά τα ζαρζαβατικά σου ...σκίζουν!
Έχω πάει και εγώ λουκάνικο από το χωριό!
Καλές γιορτές!

navarino-s είπε...

@Elva μου σ' ευχαριστώ καλές γιορτές!
Αυτό για το παιδί που λες είναι πολύ σημαντικό και με συγκίνησε.
Να είσαι καλά εκεί πάνω!

navarino-s είπε...

@Dimitra
Σ' ευχαριστώ να είσαι καλά και σου εύχομαι να λάβεις ενδιαφέροντα δώρα!
Καλές γιορτές!

Greek Rider είπε...

Εγώ φέτος πήρα μερικές φτηνές κορνίζες (2 ευρώ με κλιπάκια) και θα κάνω μερικές έγχρωμες εκτυπώσεις από ωραίες φώτο για κάδρο.

navarino-s είπε...

@Greek Rider
πολύ πάρα πολύ καλή η ιδέα σου!
Καλές γιορτές!

Lila Xagorari είπε...

Καλές γιορτές, χρόνια καλά γεμάτα υγεία και ευτυχία!!

Βρομιστεράκι είπε...

Εεεε Ναβαρίνε μου, εγώ έφτιαξα μπισκότα, τρουφάκια, μάφινς για όπου πήγα και θα πάω αυτές τις μέρες (και κανα κρασάκι, ακριβώς όπως το είπες) και για 4-5 φίλες μου τους έφτιαξα κάτι καρφίτσες.
Μιας και μ'αρέσουν τα δώρα και δε μπορώ να τα κόψω βρίσκω άλλες λύσεις... ;)))
Να περάσεις αυτές τις μέρες να σε κεράσω άσπρα τρουφάκια!

Philip Winter είπε...

Καλα Χριστουγεννα και καλες γιορτες!!

navarino-s είπε...

@Λίλα μου σ' ευχαριστώ πολύ για τις πολύ ωραίες ευχές σου!
Χρόνια πολλά!

navarino-s είπε...

@Βρομιστεράκι μου γλυκύτατο καθαρματάκι Χρόνια Πολλά!

ΥΓ: Θα περάσω για τα τρουφάκια!

navarino-s είπε...

@Monsieur Hulot
Ευχαριστώ συνάδελφε Χρόνια Πολλά Καλές γιορτές!