Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Μια σοβαρή πρόταση για την αναγέννηση του αττικού τοπίου!


Κάθε σοβαρό ιστολόγιο που σέβεται το εαυτό του, πέραν των διαπιστώσεων και αναλύσεων που κάνει πάνω στα σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας μας, θα πρέπει να προχωρεί και στη διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων. Ρεαλιστικών και υλοποιήσιμων, όχι γενικών και αφηρημένων σαν του πασόκ: «πράσινη ανάπτυξη» και πράσιν’ άλογα!
Έτσι λοιπόν και εμείς, μετά την ανάλυση των αιτίων της καταστροφής που κάναμε στις 23.8.2009 και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι οι καταπατητές που βγαίνουν στα κανάλια και κλαίγονται για την περιουσία τους είναι οι διαχρονικοί φυσικοί και ηθικοί εμπρηστές των δασών μας, ερχόμαστε εν πλήρη σοβαρότητα να διατυπώσουμε μια άκρως ρεαλιστική πρόταση για την αναγέννηση του αττικού τοπίου. Μια πρόταση μάλιστα με ελάχιστο έως μηδενικό κόστος για το κράτος και τους πολίτες.
Έτσι που έχουν βγει τώρα «πιάτο» όλα τα αυθαίρετα και φαίνονται ευκρινώς από ψηλά και από πλαγιαστά και «δίνουν στόχο» όπως λέγαμε παλιά επηρεασμένοι από πρόσφατους πολέμους και ανάλογες ταινίες, μπορούμε να απευθυνθούμε στην ισραηλινή πολεμική αεροπορία και να τους παρακαλέσουμε μιας και διέρχονται ένα μεγάλο, γι’ αυτούς, διάστημα απραξίας, αντί να πηγαίνουν να κάνουν τις ασκήσεις και τις βολές τους στην έρημο, να έρθουν εδώ και να κονιορτοποιήσουν όλα αυτά τα κατασκευάσματα που σαν τσιμπούρια κολλημένα πάνω στο σώμα ταλαίπωρου ζώου, μας αποκαλύφτηκαν σε όλο τους το φριχτό μεγαλείο.
Δεν θα τους πάρει πολύ, σε 2-3 μέρες, νομίζω, θα έχουν τελειώσει όλα. Και όλα, εννοείται, θα γίνουν μέσω της μυστικής διπλωματίας. Και προτείνουμε τους ισραηλινούς για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο κυριότερος: γιατί είναι πολύ ικανοί πιλότοι και πολύ εξασκημένοι στους βομβαρδισμούς οικιών. Η πείρα μετράει σε αυτά τα πράγματα. Μια άλλη σημαντική παράμετρος είναι ότι για λόγους εθνικής υπερηφανείας δεν μπορούμε να αποταθούμε στους εξ ανατολών γείτονες μας. Άσε που δεν έχουν οι άνθρωποι και την απαιτούμενη πείρα σε σπίτια και μπορεί να φτάσουν μέχρις εδώ το Μπραχάμι! Το Ισραήλ, πάλι, βρίσκεται πολύ μακριά μας –αυτοί έχουν τα μέσα να έρθουν, εμείς δεν μπορούμε να πάμε- και έτσι μπορούν να σωθούν και τα προσχήματα της μη ανταπόδοσης των χτυπημάτων, σε περίπτωση που Kαρατζαφέρηδες και Λιάνα Κανέλλη, εγείρουνε τέτοιο θέμα.
Θα περιοριστούμε σε διαβήματα στους διεθνείς οργανισμούς και σε συγκλήσεις αρμοδίων οργάνων όπου με δεδομένη την ισχύ των βομβαρδιστών, θα εκτονωθεί το πράγμα εντός πολύ σύντομου χρονικού διαστήματος. Θα έχει τρωθεί βέβαια το δικό μας γόητρο αλλά μπροστά στα περιβαλλοντικά οφέλη –θα περιφραχτούν όλες οι εκτάσεις και θα πρασινίσει πάλι η Αττική- που θα έχουμε, όλα αυτά μπορούν να παραβλεφτούν. Γιατί, ξέχασα να πω, ότι δέον να γίνουν και προληπτικοί βομβαρδισμοί όλων των αυθαιρέτων και όχι μόνο αυτών στα καμμένα. Καθώς και όλων αυτών των δήθεν νόμιμων οικιστικών μπουρτζοβλαχικών συνεταιρισμών με τα παραπλανητικά καλλιτεχνικά ονόματα.
Τέλος, μπήκε ένας προβληματισμός, πριν διατυπώσουμε την παρούσα πρόταση, αν θα πρέπει να ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων πριν την έναρξη των επιχειρήσεων για να τα εγκαταλείψουν. Ακούστηκαν φωνές για μη ειδοποίηση με το σκεφτικό ότι από άποψη πανίδας: οι κακόμοιρες οι χελωνίτσες που στέκουν ανάσκελα και καρβουνιασμένες, οι ψημμένες μέσα στις τρύπες τους σαυρίτσες και τα φιδάκια τα κακόμοιρα, τα κουνάβια οι ασβοί και οι αλεπούδες που στέκουν τώρα τυμπανισμένα, όλα αυτά τα πλασματάκια που δεν φταίξανε σε τίποτα, όλα αυτά λοιπόν από άποψη πανίδας, τυγχάνουν μεγαλύτερης αξίας από αυτής των καταπατητών. Άποψη που κρίθηκε ως ακραία και απορρίφθηκε. Προτείνουμε να ειδοποιηθούν έγκαιρα οι αυθαιρετούχοι!

23 σχόλια:

Tyler Durden είπε...

πολύ σωστή άποψη, αν και μετά από κάτι τέτοιο θα καταρρεύσει το σύγχρονο ελληνικό κράτος που στηρίζεται και επιβιώνει με τέτοιες πελατειακές σχέσεις.

Πιο πιθανό είναι να καλέσει λοιπόν ειδικές μονάδες καταστολής απο το Ισραήλ για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα το συνεχώς διογκούμενο κύμα διαμαρτυρίας από το οποίο κινδυνεύουν και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση, μια και πλέον δεν πείθει κανένας τους και αναμένονται ανεξέλεγκτες κοινωνικές εξεγέρσεις τα επόμενα χρόνια

cynical είπε...

Βρε Navarino-s!

Πώς δεν το σκεφτηκα απο πριν!
Μολις τωρα ειχα εκφρασει τον προβληματισμο μου σε σχολιο για την καταλληλοτητα των μπουλντοζων να αντιμετωπισουν τις θηριωδεις μεζονετες-φρουρια. Και ειχα στενοχωρηθει που ελλειψει καταλληλου κατεδαφιστικου εργαλειου θα μεναμε με τα χερια δεμενα. Και να η λύση! Κοιταξε, μπορει η ιστορια να γινει και με πυραυλους εδαφους-εδαφους. Ευστοχοι ειναι κιαυτοι και κανουν τη δουλεια στο τακα-τακα!

Saq είπε...

Εγώ φοβάμαι ότι αν τους τα γκρεμίσουμε θα τους κάνουμε και χάρη γιατί θα βγουν από τον κόπο να το κάνουν μόνοι τους ώστε να ξαναχτίσουν καινούρια αργότερα. Πάντως αν θα γινόταν κάτι τέτοιο καλό θα ήταν να βρήσκονταν και οι ιδιοκτήτες τους εκεί τριγύρω!

Γ. Χρονόπουλος είπε...

Σίγουρα έχουν την ευθύνη τους και οι άνθρωποι.
Θα έπρεπε όμως να εφαρμόζονται οι νόμοι. Δεδομένου όμως οτι στην Ελλάδα ζούμε, θα μπορούσα και να συμφωνήσω μαζί σου.
Φιλικά

crispy είπε...

Πέρα από το γεγονός ότι η πρότασή σας σίγουρα θα αναθερμάνει για τα καλά τις σχέσεις Ελλάδος -Ισραήλ , εγώ απ'την άλλη θα μείνω στην εξής φράση σας που λέει παρα πολλά:''δήθεν νόμιμων οικιστικών μπουρτζοβλαχικών συνεταιρισμών με τα παραπλανητικά καλλιτεχνικά ονόματα''. Πραγματικά δεν ξέρω κι εγώ πόσα ''χαριτωμένα'' ονόματα οικισμών άκουσα αυτές τις μέρες που ούτε τα γνώριζα πριν. Πώς και πότε βρέθηκαν αυτά εκεί;

navarino-s είπε...

@Tyler
Άν καταρρεύσει και το κράτος θα είναι διπλό το καλό: "μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια!" μιας και που υφίσταται εικονική είναι η παρουσία του.

navarino-s είπε...

@cynical γειά σου!
Αστεία-αστεία θα προχωρήσει το πράγμα! Μετά την πολύ ενδιαφέρουσα αντιπρόταση σου για τους πυραύλους εδάφους-εδάφους, μου μπηκε στο μυαλό μια πιο προωθημένη ιδέα μιας και έχουμε τόσους ομογενείς στα μεγάλα ερευνητικά κέντρα και μιας και μόνο ελληνικό είναι το φαινόμενο των αυθαιρέτων: μήπως κατασκευάζανε και ειδικούς πυραύλους "αυθαιρέτους-αυθαιρέτους" που θα εύρισκαν μόνοι τους το στόχο!

navarino-s είπε...

@newton όχι υπερβολές παιδί μου! Και δεν είναι μόνο λόγοι ανθρωπιστικοί που το υπαγορεύουν αυτό αλλά και περιβαλλοντικοί: θα γεμίσει ο τόπος μικρά εικονοστάσια!

navarino-s είπε...

@ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Καλώς ήρθες στο σπιτικό μου! Πρέπει να είσαι αγνός άνθρωπος και μακάρι να είχε πολλούς πάρα πολλούς σαν και εσένα η κοινωνία μας! Θα είμασταν τώρα πολύ καλύτερα.
Ποιοί νόμοι να εφαρμοστούν που τους παραβιάζουν ακόμη και υπουργοί;

navarino-s είπε...

@crispy
Ευχαριστώ πάρα πολύ, μένω υπόχρεως γιατί νόμιζα ότι το είχα παρακάνει με αυτή τη φράση!

the monkeys είπε...

axaxax,navarino exeis polu dikaio!!marese opws ta parousiases apo mia asteia pleura omws polu sovarh tautoxrona.
vasika egw lew oti dn xreiazomaste tous israhlinous...n pame emeis oi idioi n tous ta kapsoume gt sumfwnw oti autoi pou klegontai ayrio 8 ftiaxnoun anapsukthria!!

the monkeys είπε...

oupssss...opws katalaves navarino mu to ka8armataki to opoio xexasthke kai egrapse se greeklish...:$:$:$

Saq είπε...

Λοιπόν, φίλε, navarino είδα πριν από λίγο στις ειδήσεις τους ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων να ζητούν αποζημίωση από το κράτος για τις καταστροφές. Ισχυρίζονται ότι νόμιμα αγόρασαν τα οικόπεδα και έχτισαν και ότι μέχρι τώρα πλήρωναν κανονικά φόρους αλλά και η ΔΕΗ τους έφερε κανονικά ρεύμα και η ύδρευση νερό. Αν όντως ισχύουν όλα τα παραπάνω δε νομίζεις ότι τα αεροπλάνα πρέπει να ρίξουν τους πυραύλους στους υπευθύνους που έδωσαν τις άδειες;
Τελείωσε, είμαστε η πρώτη χώρα στη διαφθορά και με διαφορά.

Γ. Χρονόπουλος είπε...

Φίλε Δημήτρη,

Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν αγνοί άνθρωποι, και μένα αν μου δοθεί η ευκαρία θα ...... την αρπάξω. Για αυτό λέω ότι πρέπει να εφαρμόζονται νόμοι και συστήματα.
Αντε πάλι μας έβαλες σε προβληματισμό .......

Γειά χαρά

navarino-s είπε...

@monkaki1 καθαρματάκι μου, κρατήσου! Θα έχει πολλές διαδηλώσεις ο φετεινός χειμώνας!
Χαλάλι σου τα Γκρίγκλις, μου έκανες τόσες φορές τη χάρη με ελληνικά ας υποστώ και μια αβαρεία! Άσε που είναι κρίση και γλυτώνω ...κεράσματα!!!!

ΥΓ: πέρασες κανα μάθημα ρε κάθαρμα;

navarino-s είπε...

@newton φίλε μου γειά σου!
Έχεις απόλυτο δίκιο και η ατάκα σου: "Τελείωσε, είμαστε η πρώτη χώρα στη διαφθορά και με διαφορά."
Έγραψε!!!!!!

navarino-s είπε...

@ΓΕΩΡΓΙΕ γειά σου!
Οι νόμοι απαιτούν, βλέπεις, και κάποιο επίπεδο. Στην Αγγλία παραιτήθηκαν υπουργοί για 1.300 ευρώ που έγραψαν πάρα πάνω στα έξοδα τους και εδώ ο Βουλγαράκης που έφτιαξε οφσορ για να μην πληρώνει φόρους και ο Παυλίδης που δήλωσε την αντικειμενική και όχι την πραγματική αξία αγοράς διαμερίσματος, για τους ίδιους λόγους, μας κουνάνε το δάχτυλο απειλητικά!

Βρομιστεράκι είπε...

Ναβαρίνε μένω άναυδη! Εξαιρετική η προτασή σου!!!
;)))

navarino-s είπε...

@Βρομιστεράκι μου σ' ευχαριστώ πολύ γιατί είσαι η μόνη που εγκρίνεις αναφανδόν , οι άλλοι όπως θα είδες προτάσσανε και κάποιο σκεπτικό!

Λογω-τέχνης είπε...

Τα πιο σοβαρά πράγματα λέγονται μέσα από το αστείο και την πλάκα, είναι το μόνο βέβαιο, και μ' αρέσει που εν προκειμένω δε θίγεις μόνο την κυβέρνηση... Συγχαρητήρια για την ανάρτηση και χρόνια πολλά για τον 1ο χρόνο στη blogοσφαιρα. Ελπίζω και εύχομαι να ακολουθήσουν κι άλλοι!

Άρτις αφιχθείς από διακοπές καλησπερίζω!

navarino-s είπε...

@Λογω-τεχνάκο μου "ως ευπαρέστητε"!
Ευχαριστώ για τις ευχές και τα καλά σου λόγια. Από ότι θυμάμαι περνάς στη σχολή Α΄ επιλογής σου. Καλή συνέχεια στο πανεπιστήμιο!

ippoliti_ippoliti είπε...

Αγαπητέ Navarino, ευφυέστατο, εξαιρετικό. Συμφωνώ απολύτως
Καλό καλό βράδυ

navarino-s είπε...

@ippoliti μου καλώς ήρθες!
Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Δεν λέω "καλό χειμώνα" είναι νωρίς ακόμη!