Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Αυτοί που εκόπτονταν υπέρ της απόλυσης αρχαιοφυλάκων, ορύονται τώρα για την πλημμελή φύλαξη των μουσείων!!!


Αρκούσε η πρωϊνή ληστεία του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας για να αποδείξει για μια ακόμη φορά: το πόσο γελοίοι είμαστε σαν χώρα από τη μεριά της εξουσίας βέβαια και τι είδους άνθρωποι είναι όσοι από τα κανάλια διαμορφώνουν σε καθημερινή βάση την κοινή γνώμη των συμπολιτών μας. Άπαντες αυτοί μέχρι πρότινος έσκιζαν τα ιμάτια τους για να απολύσουν κάποιες εκατοντάδες αρχαιοφυλάκων γιατί επιβάρυναν βλέπεις τον προϋπολογισμό και δεν μπορούσαμε να πάρουμε αυτές τις περιβόητες τις δόσεις! Σε μια χώρα όπως η δική μας με τόσο εκτεταμένους αρχαιολογικούς χώρους με τόσα πολλά μουσεία γεμάτα από εκατομμύρια ανεκτίμητης αξίας εκθέματα, έχουμε την πολυτέλεια να λέμε ότι πλεονάζει προσωπικό στη φύλαξη τους και να κάνουνε απολύσεις! Και τώρα που η είδηση της κλοπής κάνει το γύρο του κόσμου: σε χώρες μάλιστα που θα κάνανε τούμπες να έχουνε έστω ένα κεραμιδάκι από τα δικά μας ευρήματα αλλά με τόση άνεση έβγαιναν μέχρι χτες και εισηγούνταν απολύσεις από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, βγαίνουν και οι δικοί μας καραγκιόζηδες των καναλιών που εκόπτονταν για απολύσεις, να έχουν ξεχάσει τα πάντα και να μιλάνε τώρα ανερυθρίαστα για ...πλημμελή φύλαξη των Μουσείων!!! Τι υποκρισία!!!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως φιλε Navarino να δεις που απο αυριο όλα αυτα τα νεοφιλελευθερα παπαγαλάκια θα αρπάξουν την ευκαιρία και θα αρχισουν να μιλάνε για την αναθεση της φύλαξης των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων σε ιδιωτικές εταιρείες.Για ολα αυτα τα παιδια του Φρήτμαν και της σχολής του Σικάγο,νομος ειναι το δίκιο του επιχειρηματία ,οτιδήποτε έχει να κάνει με το δημόσιο τους μυρίζεει σοσιαλισμό.Με αυτά και με αυτά δεν κατάφεραν να διαλύσουν και τη δημόσια εκπαιδευση;Δυστυχώς το γεγονός αυτό δεν είναι Ελληνικό αλλα παγκόσμιο.

Φιλικά

Γιωργος Μαυροειδής

navarino-s είπε...

Φίλε Γιώργο δεν είχα σκεφτεί αυτήν την εκδοχή αλλά φοβάμαι πως έχεις δίκιο! Γιατί όπως το πάνε σιγά-σιγά κάποια πράγματα που φάνταζαν αδιανόητα πριν κάποια χρόνια να θεωρούνται τώρα φυσικό επακόλουθο!
Χαιρετώ!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Navarino
Δεν προλάβαμε να το σχολιάσουμε και άρχισε η μεθόδευση δες αυτό
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_21/02/2012_429033
Ειναι το άρθρο του Μανδραβέλη στην σημερινή Καθημερινή.Τι να πείς τα λόγια ειναι περιτά.
Σε χαιρετώ

Γιώργος Μαυροειδής

Ανώνυμος είπε...

Έχετε καταλάβει πως από τρείς που είχαν βάρδια, μόνο ένας αρχαιοφύλακας πήγε στην ώρα του στη δουλειά; Πάλι το ΔΝΤ φταίει, ο καπιταλισμός; Δεν είμαι ''μνημονιακός'' όπως ο Μανδραβέλης, αλλά τόση κοπάνα είναι λογικό να προκαλέσει τυος ληστές. Δεν είναι όλα ζήτημα ιδεολογίας, δικής σας ή του Μανδραβέλη. Καλές οι ιδεολογίες, καλύτερο το να πηγαίνουμε και στη δουλειά μας...