Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

Κυκλοφορήσαμε !!!ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Η γλαφυρή αναπαράσταση μιας εποχής και όλου αυτού του πολύχρωμου γαλαξία της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που ορμητικά ενέσκηψε αμέσως με την πτώση της χούντας. Επέπεσε σαν πύρινη λαίλαπα στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Πυρπόλησε όνειρα νέων ανθρώπων και πυροδότησε όλες τις απεργίες των μεγάλων εργοστασίων. Συγκλόνισε τους δρόμους της Αθήνας με τα ακραία συνθήματα της. Χωρίς να αποκτήσει ποτέ και κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, αν και θα μπορούσε. Είτε γιατί δεν το επιδίωξε, είτε γιατί έμεινε πιστή στην βασική αρχή του αριστερισμού: την πολυδιάσπαση! Όπως πιστή έμεινε και στο κεντρικό σύνθημα του σχετικά πρόσφατου – ίσως και επίκαιρου για τα ελληνικά πράγματα- γαλλικού Μάη: «Γίνετε ρεαλιστές διεκδικήστε το αδύνατο!» Αν και καταγράφονται πρόσωπα, οργανώσεις –μέχρι και εφήμερες no name ομάδες που έψαχναν στίγμα και στέγη- καταστάσεις και γεγονότα, δεν διεκδικεί δάφνες ιστορικού δοκιμίου. Γιατί απλούστατα πρόκειται για μια κατάθεση ψυχής που με μια ανατρεπτική για τέτοια πράγματα γραφή, εστιάζει σε ανθρώπινους χαρακτήρες και συμπεριφορές, στη εναλλαγή του ευτράπελου με το διακηρυγμένο. Του γέλιου με τη συγκίνηση. Καθώς και στην έμφαση των παράπλευρων … ωφελειών αυτής της διαδρομής. Όπως οι ζεστές και αγαπησιάρικες παρέες, οι εκδρομές, τα γλέντια, το τραγούδι, το σινεμά, το θέατρο και τα βιβλία.

7 σχόλια:

mia maria είπε...

Πολύ χαίρομαι! Καλή επιτυχία :)

Θεόδ. Κόλλιας είπε...

Μπράβο Δημητράκη. Τώρα το είδα και πάραυτα πάω να το πάρω. Καλή επιτυχία!!!

Uouo Uo είπε...


thank you

سعودي اوتو

Βένη είπε...

Δημήτρη καλημέρα.
Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη να δω την ανάρτηση του νέου βιβλίου σου. Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία. Αλήθεια από που μπορώ να το προμηθευτώ; Δάβασα επίσης και το διήγημα Bonzai στον ιστότοπο του "Πλανόδιου", περιτό να σου πω ότι μου άρεσε πολύ.
Έχοντας τώρα περισσότερο χρόνο ασχολούμαι με αυτό που πλαντα ήθελα: τη λογοτεχνία. Έτσι άρχισα σιγά-σιγά να παρακολουθώ τα τεκταινόμενα στο χώρο αυτό.
Θα χαιρόμουν πάραποκύ αν αποκτούσαμε πάλι επαφή και είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και απο κοντά.
Έχεις χαιρετισμούς και από το Δημήτρη (Τζίμη).
Βένη Παναγιωτακοπούλου-Γιαννακοπούλου

navarino-s είπε...

Ευχαριστώ πολύ Βένη και αν θες ενημέρωσε και το Θανάση. Χαιρετισμούς στον Τζίμη. Σε όλα τα βιβλιοπωλεια Αθήνα Πολιτεία Ιανός Πρωτοπορεία και Γαργαλιάνους ο Στάθης.

navarino-s είπε...

@ μαρία
@ θόδωρος

Ευχαριστώ να είστε καλά!

Uouo Uo είπε...


thank you

سعودي اوتو