Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Βομβιστές Αυτοκτονίας: Η πρωτοφανής περίπτωση της Παγκόσμιας Ιστορίας !!!



 
Στις 11/9 του 2001, εικοσιπέντε νέοι άντρες της Αλ Κάϊντα θυσιάζοντας τη ζωή τους, επέφεραν στις ΗΠΑ το βαρύτερο πλήγμα της ιστορίας της: γκρεμίσανε δηλαδή το σύμβολό τους, τούς δίδυμους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου με 3500 αθώες ψυχές εργαζομένων και σε μετάδοση μάλιστα live. Μέχρι τότε ξέραμε για τους Ιάπωνες πιλότους Καμικάζι που έπεφταν με το αεροπλάνο τους πάνω στις αμερικάνικες βάσεις του Ειρηνικού.  Αρκετοί ήταν αυτοί που μίλησαν για νέα σελίδα της Ανθρωπότητας. Πολλοί όμως ανιστόρητοι άνθρωποι αρκέστηκαν στα φληναφήματα της παραπληροφόρησης περί συμμετοχής της Μοσάντ και των ίδιων των Αμερικάνων, υποτιμώντας έτσι το στοιχείο αυτοθυσίας των τρομοκρατών. Βρέθηκε καπάκι και στην ηγεσία της χώρας και εκείνο το κουτό παιδί του Μπους που έκανε πως ξέχασε ποιοι πρώτοι όπλισαν τους τρομοκράτες. Περιστοιχιζόμενο και από γεράκια του πολέμου τύπου Τσέϊνι που όλως «τυχαίως» ήταν και έμπορος οπλικών συστημάτων, θέλησε να πουλήσει τσαμπουκά και  να οδηγήσει τις ΗΠΑ σε δυο ατελέσφορους και αιματηρούς πολέμους. Δυο πολέμους που επέφεραν τη διάλυση του Αφγανιστάν και του Ιράκ αλλά και της οικονομίας της ίδιας της Υπερδύναμης. Έχει φτάσει στο σημείο να κόβει ψεύτικο νόμισμα σαν παραχαράκτης. Άσε που μέσα στην απελπισία τους, μαζί με τη Σαουδική Αραβία, άρχισαν να οπλίζουν τους σουνίτες τζιχαντιστές της ISIS για να χτυπάνε τους Σιίτες. Ο φόβος γαρ της Περσίας. Επιθέσεις αυτοκτονίας σε σιιτικά τζαμιά και συνοικίες με αμέτρητους  νεκρούς που εδώ τις διαβάζαμε και τις ακούγαμε στα «ψιλά». Και έμεινε η Αλ Κάϊντα με τη Μπόκο Χαράμ να βαράει τη φτώχια της Αφρικής που ούτε στα ψιλά δεν παίζει.  Ήρθε και ο πόλεμος της Συρίας η διάλυση της Λιβύης (Βρετανοί και Γάλλοι εδώ οι πρωταγωνιστές) και η όρεξη του ISIS άνοιξε για τη δημιουργία κράτους. «Η καρδιά   του Σκότους» -βιβλίο του Τζότζεφ Κόνραντ που βασίστηκε η ταινία του Κόπολα «Αποκάλυψη Τώρα»- στην εξουσία! Ακραίος θρησκευτικός φανατισμός με εθελοντές ισλαμιστές δεύτερης και τρίτης γενιάς από την Ευρώπη. Σπαθιά κεφάλια και γκρεμίσματα αρχαίων Ναών. Οπισθοδρόμηση σκοταδισμός αλλά και άριστη χρήση της διαδικτυακής τεχνολογίας.
Δεν υπάρχουν μέτρα ασφαλείας για τέτοιους ανθρώπους. Μόνο που η κλιμάκωση της δράσης τους στην Ευρώπη τούς προδίδει: Χάνουν τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή –το κράτος τους τη δύναμή τους- και σαν το θεριό που λαβώνεται, αγριεύουν! Σε δύο χρόνια το πολύ θα είναι παρελθόν. Μια εφιαλτική ανάμνηση.
Σε μας επαφίεται να περισώσουμε κάποιες αξίες που κατακτήθηκαν -όσο κατακτήθηκαν- με αγώνες χρόνων και τώρα με αφορμή και πρόσχημα την απειλή και τον τρόμο των τζιχαντιστών, κινδυνεύουν να συρρικνωθούν  από πολλούς άλλους πιο μάστορες και πιο ισχυρούς. Μιλάω για την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, την Αλληλεγγύη, τον Ανθρωπισμό και τη Δικαιοσύνη.


2 σχόλια:

φανοστάτης είπε...

Αγαπητέ μου Δημήτρη,
με το μικρό σου σχόλιο τα είπες όλα!

navarino-s είπε...

Σ' ευχαριστώ ρε Κώστα!