Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ...ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!


Βρισκόμαστε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας γίνονται βαθυστόχαστες αναλύσεις ο ένας τα ρίχνει στον άλλον και κανείς δεν μιλάει για το πόσο ευθύνεται γι' αυτό η Ολυμπιάδα του 2004!
Αυτή η τρύπα στο νερό του εθνικού μας οράματος που τη χρυσοπληρώσαμε και θα μας τρώει. Αυτή η συμφορά των c4i και των λαμόγιων και όλων των συνακόλουθων φαραωνισμών της σύγχρονης ψωροκώσταινας! Δάνεια επί δανείων και έξοδα τρικούβερτα που θα τα πληρώνουνε και τα παιδιά των παιδιών μας. Και όσοι ελάχιστοι τόλμησαν τότε να διαφωνήσουν δέχτηκαν έντονη χλεύη και περιφρόνηση! Και καμαρώναμε τότε οι ελληναράδες σαν γάλοι μπαστέϊκοι που έλεγαν οι ξένοι "τι ωραία ολυμπιάδα"! Και καμαρώναμε με τον Εθνικό μας Ύμνο και τη γαλανόλευκη που τη σήκωναν στα ουράνια "ολυμπιονίκες" μας! Μία μάλιστα δήλωσε με έπαρση στο φακό ότι οι Έλληνες είναι γεννημένοι για να νικάνε! Άλλο που όσοι μετά κατούραγαν στα μπουκαλάκια της γουάντα βρίσκονταν όλοι ντοπαρισμένοι!!!
Ακόμη και ο εθνικός μας πολυνίκης προπονητης, ο μαιτρ της ντόπας ο "κάτσε κάτω από τη μπάρα" ήρωας μας την έκανε με μικρά πηδηματάκια και με καταγέλαστες τύπου "su-la" δικαιολογίες!
Μόνο οι τυχεροί που δεν κατούρησαν κρατάνε ακόμη τα μετάλλια τους! Τα γαλόνια τους νομίζω ότι τα κρατάνε ακόμη και οι ουρήσαντες!
Όσο για τα πάρκα και τη χλωρίδα που λέγανε ότι θα φύτευαν και θα αυξανόταν το πράσινο της Αθήνας μόνο κάτι αναιμικά δεντράκια χώσανε απότιστα εκείνες τις μέρες και μετά ξαραθήκαν.
Οι δε πανάκριβες κτιριακές εγκαταστάσεις εκτός από εκείνες που δόθηκαν κοψοχρονιά σε ιδιώτες και παρουσιάζουν παγκόσμια υπερθεάματα ή από εκείνες που λόγω των γνωστών διαφωνιών του διοργανώνει απανωτά συνέδρια και συνδιασκέψεις ο Σύριζα, χάσκουν έρημες στην ορμή του αγέρα που με λύσσα τις κρύες νύχτες τις μαστιγώνει!
Και μαστιγώνει και μας το τεράστιο χρέος μας που μεγαλώνει και μεγαλώνει!!!

16 σχόλια:

ippoliti_ippoliti είπε...

Πόσο δίκηο Navarino έχεις. Κουβεντιάζαμε με κάτι φίλους και αναρωτιόμασταν πόσο % του προϋπολογισμού πάει σε δάνεια της χώρας (δάνεια που εξυπηρετούν προμήθειες προιόντων και υπηρεσιών παντός είδους από τις χώρες που μας παρουσιάζουν ως τον αδύναμο κρίκο της ευρωζώνης), πόσο % του τακτικού προύπολογισμού αφορά μισθοδοσία και λειτουργικά της δημόσιας διοίκησης, πόσο % είναι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (εκτός του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους); απίστευτο, οικονομική τρομοκρατία, υποδομές που δεν εξυπηρετούν και δεν ωφελείται ο πολίτης της χώρας.
Καλό σου βράδυ

Tyler Durden είπε...

ακριβώς το έπιασες ναβαρίνο. κανείς δεν θυμάται αυτή τη φούσκα, ούτε τη συσχετίζει με τη σημερινή εσωτερική κρίση. ΑΛλά όλα αυτά ήταν τότε γνωστά, καμμιά χώρα δεν εχει ξεχρεώσεις από τις μικρές τουλάχιστον την Ολυμπιάδα της και για δεκαετίες ακόμα θα έιναι καταχρεωμένες.

Αλλά τόλμα να θίξεις δημοσια την εθνική μαστούρα του ελληναρά, μαύρο φίδι σε έφαγε!

Ανορθόδοξος είπε...

Εύστοχη η παρατήρησή σου φίλε navarino. Το «άρτον και θεάματα» που έλεγαν οι Ρωμαίοι φαίνεται να επαληθεύεται...

Θυμάμαι τις υποκριτικότατες δηλώσεις του Δήμα, αμέσως μετά το φιάσκο με τον Ιακώβου και την ομάδα άρσης βαρών, οτι αυτός όχι μόνο δεν πήρε ποτέ απαγορευμένες ουσίες, αλλά... ούτε υπέπεσε στην αντίληψή του κάτι, τόσα χρόνια στην εθνική!

Roadartist είπε...

Αυτό ακριβώς έλεγε ο πατέρας μου σήμερα το πρωί..
Έτσι είμαστε στην Ψαροκώσταινα.. ξοδεύαμε δίχως κανένα έλεγχο, υπέρογκα ποσά, τρελούς μισθούς, γίνανε πιο πλούσιες κάποιες οικογένειες, κάποιοι ικανοποίησαν την ματαιοδοξία τους..και αυτό ήταν.. Τώρα τι γίνεται;

crispy είπε...

Το κακό είναι ότι από την υπόθεση ''Ολυμπιακοί Αγώνες'' κάποιοι τα κονόμησαν χοντρά ενώ την ίδια ώρα η χώρα οδηγήθηκε σε οικονομικό μαρασμό. Επίσης το κακό είναι ότι μάς υποσχέθηκαν διάφορα μητροπολιτικά πάρκα και τα συναφή , αλλά οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις έμειναν να μαραζώνουν. Και για να τριτώσει το κακό , με τις υποθέσεις του ντοπαρίσματος βιώσαμε ως χώρα την απόλυτη ξεφτίλα.

navarino-s είπε...

@ippoliti μου να είσαι καλά! Δεν είναι μόνο αυτό το όργιο της σπατάλης αλλά και η υποκρισία της κοινωνίας μας που σέβεται και υπολήπτεται τα κουστουμαρισμένα λαμόγια τύπου Χριστοφοράκου και βγάζει όλο το μένος της σε κανά παιδάκι που διαδηλώνει!

navarino-s είπε...

@tyler έχεις δίκιο: το Μόντρεαλ έκανε την Ολυμπιάδα το 1976 και ακόμη την πληρώνουν οι Καναδοί!

navarino-s είπε...

@Ανορθόδοξε γειά σου!
Ο Πύρρος Δήμας είναι από τους τυχερούς που δεν ...κατούρησαν! Γι' αυτό εκτός από το μετάλλιο και το αξίωμα του ταγματάρχη είναι και πρόεδρος ή γραμματέας της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών!

navarino-s είπε...

@Roadartist καλησπέρα!
Ακριβώς! Αυτή η μεγαλομανία του τίποτα και του φαίνεσται!
Τους χαιρετισμούς μου στον πατέρα σου!

navarino-s είπε...

@crispy καλησπέρα!
Όπως εύστοχα σημειώνεις πρόκειται για ολοκληρωτικό πατατράκ και κόλαφο σε όλες τις πτυχές της υπόθεσης!
Δεν θα ξαχάσω το ανεπίτρεπτο κράξιμο του κοινού στους αμερικάνους σπρίντερ λίγο πριν την εκκίνηση γιατί τάχα μου η ιστορία Θάνου Κεντέρη ήταν αμερικάνικη προπαγάντα και ότι οι δικοί μας αθλητές ήταν παντακάθαροι...τρομάρα μας!

the monkeys είπε...

η αλήθεια είναι ότι κι εγώ έχω ξεχάσει τελείως το θέμα ολυμπιάδα.κ τότε θυμάμαι ότι μάρεσε πολύ σαν παιδί που θα γινόταν στην χώρα μου.αλλά βέβαια νομίζω παως κανένας δεν θα΄τους ήθελα αν ήξερε πόσο θα μας χρέωναν γιαυτό και κανένας δεν θέλει ν ακούσει την αλήθεια.
όντως όχι μόνο χρεωθήκαμε αλλά δεν αξιοποιήσαμε καν τα έργα για τα οποία χρεωθήκαμε!ελεος

Saq είπε...

Έχεις απόλυτο δίκαιο ναβαρινο. Η ολυμπιάδα όχι απλά μας καταχρέωσε, όχι μόνο τα κόμματα μάλωναν για το πιο θα πάρει τη δόξα της επιτυχίας αλλά τώρα άφησαν και τόσα κτήρια και εγκαταστάσεις να σαπίζουν ανεκμετάλλευτες. Το κακό είναι ότι ξεχνώντας τα όλα αυτά δεν πήραμε ούτε ένα μάθημα από το πάθημά μας.

navarino-s είπε...

@monkaki μου δυστυχώς...την πατήσαμε γαι να μη χρησιμοποιήσω πιο βαρύ ρήμα! Λες εσύ που ήσουνα παιδί, εδώ ψιλογουστάραμε και άνθρωποι που είχαμε τις κεραίες μας τεντωμένες! Και ξέραμε από άλλες πόλεις που είχαν προηγηθεί ότι είχανε μπει σε λούκι!
Άσε το ρεζιλίκι με τα ούρα και τις ντόπες!!!

navarino-s είπε...

@newton έχεις δίκιο! Είναι βραχύτατη η μνήμη μας και δεν μαθαίνουμε!

Γ. Χρονόπουλος είπε...

Εχεις δίκιο φίλε, όταν όμως τότε μιλούσε κανείς κατα των ολυμπιακών κινδύνευε να χαρακτηριστεί ανθέλληνας. Δεν θυμάμαι τις θέσεις των αριστερών κομμάτων. Τουλάχιστον αυτά είχαν εκρφάσει αντίρρηση? Αλλά και να είχαν δεν θα άλλαζε κάτι. Πάντως και τα άστικα κόμματα δεν θα λέγανε κάτι αντίθετο με αυτό που ήθελε ο κόσμος. Συνεπώς όλοι είναι συνυπευθυνοι. Τάθελε ο κωλος μας Νομίζω ότι ο Σημίτης ποτέ δεν τους ήθελε τους Ολυμπιακούς Ακολούθησε και το κτύπημα στις 11-9 στους πύργους, προέκυψε θέμα ασφάλειας και μας βρήκε συμφορά με στο c4i. Τι τα θέλεις τώρα παέι έγινε

navarino-s είπε...

@αμετανόητε πολύ εύστοχες οι παρατηρλησεις σου και αυτό το "Τάθελε ο κωλος μας" τα λεει όλα!

ΥΓ: Το μάζεψες το λάδι;