Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Τα δεκαδικά ψηφία των προβλέψεων και οι αποκλίσεις ακεραίων αριθμών!!!


Από την αρχή που ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία με το έλλειμμα το χρέος και τις σωτήριες λύσεις των ημετέρων και των τροϊκανών, υπάρχει ρε παιδιά ένα στοιχείο που μπορεί να φαίνεται σαν λεπτομέρεια αλλά νομίζω ότι δείχνει ανάγλυφα όλο το μέγεθος της ιλαροτραγωδίας μέσα στην οποία βρίσκονται οι ημέτεροι και ξένοι τεχνοκράτες. Αυτοί που υποτίθεται ότι θα μας σώσουν με τα μέτρα τους και τις αποφάσεις.
Σε όλα τα πλάνα τις προβλέψεις και τους προϋπολογισμούς βάζουν τα νούμερα με ακρίβεια δεκαδικών ψηφίων και μετά που βγαίνουν τα απολογιστικά δεδομένα οι αποκλίσεις ξεπερνάνε μερικές φορές  τις 2 και τις 3 ακέραιες μονάδες! Στον Προϋπολογισμό για παράδειγμα του 2011 είχαν αναγράψει μείωση του ΑΕΠ για την τρέχουσα χρήση: 3,7% και οι μέχρι τώρα μετρήσεις δείχνουν ότι μείωση θα ξεπεράσει το 6%!!! Και αυτό γίνεται συνέχεια με όλες τις παραμέτρους της οικονομίας: Έσοδα, Δαπάνες, Ανεργία, Τζίρος εμπορίου κλπ.
Και το ακόμη πιο περίεργο είναι ότι ενώ τρώνε διαρκώς τα μούτρα τους επιμένουν στα δεκαδικά ψηφία και μάλιστα σε βάθος τριετίας. Δεν ξέρουν οι μαλάκες τι θα ξημερώσει αύριο και αναγράφουν για το τέλος του '13 π.χ. αύξηση του ΑΕΠ 0,7%.
Όλο το σύστημα της παγκοσμιοποίησης και του νεοφιλελευθερισμού τινάζεται, μέρα με τη μέρα, στον αέρα, έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους όλοι οι γκουρού τους και αυτοί επιμένουν στα δεκαδικά για να μας δείξουν ότι ξέρουν κάτι ενώ πάλι ο κόσμος θα πληρώσει ακριβά τις θηριώδεις αποκλίσεις!

2 σχόλια:

Blackened είπε...

Ο βασιλιάς είναι γυμνός, αλλά οφείλει να ολοκληρώσει την παράτα του, προσπαθώντας να σώσει τουλάχιστον το κύρος του θεσμού και όχι την προσωπικότητά του. Το ίδιο περίπου συμβαίνει κι εδώ. Κάθε μέθοδος αποδεικνύεται πλάνη και τους γελοιοποιεί, όμως ελλείψει κάποιου αξιόπιστου μέτρου, αλλά και λόγω του ότι οφείλουν να δείχνουν ότι είναι εξουσία συνεχίζουν με τον ίδιο τρόπο που ξέρουν, την πεπατημένη, το πολύ πολύ να κάνουν ανασχηματισμό ή να απολύουν και να προσλάβουν άλλον τεχνοκράτη των αριθμών.

Καλημερα Ναβαρίνο

navarino-s είπε...

@Blackened
Γεια σου παλιέ μου φίλε!
Η τοποθέτρηση σου βάζει τα πράγματα στη θέση τους: γλαφυρά ανάγλυφα και τελεσίδικα!
Καλό σου βράδυ!