Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Το γινάτι των Γερμανών για την υπογραφή και η δική μας κακομοιριά!!!


Είναι ηλίου φαεινότερο ότι αυτή η επιμονή των Γερμανών για την υπογραφή των πολιτικών αρχηγών -μιας και ο Γιούνγκερ είπε ότι καλύπτεται από την υπογραφή του Παπαδήμου ενώ ο Σαρκοζί δεν έχει μιλήσει επί του θέματος- δείχνει αν μη τι άλλο ότι πρόκειται για ένα γινάτι που αποβλέπει σε μια περαιτέρω τιμωρία και ταπείνωση μας. Και ότι εντάσσεται σε αυτό το είδος της τιμωρίας που όπως διαρκώς τονίζει η κ. Μέρκελ πρέπει να θεσπιστεί για τις άτακτες δημοσιονομικά χώρες του γιουρογκρούπ. Αποτελεί μια ιταμή καταπάτηση των κανόνων δικαίου που διέπουν τις διακρατικές ή όποιες άλλες σχέσεις βασίζονται σε αποφάσεις εθνικών κοινοβουλίων. Αυτό που έγινε στην περίπτωση της Πορτογαλίας και Ιρλανδίας είναι τελείως διαφορετικό πράγμα γιατί εκεί οι υπογραφές ζητήθηκαν σε προεκλογική περίοδο με κλειστή τη βουλή. Εδώ υπάρχει κοινοβούλιο εκλεγμένο που ψηφίζει νόμους και όπως γίνεται πάντα εδώ και αιώνες οι νόμοι αυτοί δεσμεύουν το κράτος γιατί η κρατική οντότητα είναι συνεχής και αδιάλειπτη.
Το χειρότερο όμως είναι αυτή η ψοφοδεής αντιμετώπιση του θέματος από τα μίντια που λένε όλοι "να υπογράψουμε να πάρουμε τα λεφτά!" ακόμη και ο ευτραφής αρχηγός του Λάος που προχτές από το βήμα της βουλής μιλούσε με έπαρση για τη μπέσα και το φιλότιμο, αυτός ο ορίτζιναλ απόγονος των μαραθωνομάχων των Παλαιολόγων και των Κολοκοτρωναίων , σήμερα έβαλε την ουρά στα σκέλια.
Και λέει και αυτός "να πάρουμε τα λεφτά για τις συντάξεις και τους μισθούς" όπως λένε οι περισσότεροι παπαγάλοι της τηλεόρασης, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι αυτά τα λεφτά πάνε μόνο για τοκοχρεολύσια και στο κάτω-κάτω της γραφής δεν είναι μόνο τα λεφτά σε τούτον εδώ τον κόσμο , υπάρχει ρε γαμώτο και κάποια υπερηφάνεια και για εμάς εδώ τους Έλληνες υπάρχει ο Ανδρέας Κάλβος:
  
Όσοι το χάλκεον χέρι 
 βαρύ του φόβου αισθάνονται 
ζυγόν δουλείας, ας έχωσι• 

 θέλει αρετήν και τόλμην 
 η ελευθερία..........

12 σχόλια:

mia maria είπε...

Συμφωνώ απολύτως! Καλή εβδομάδα:)

Penelope είπε...

Ναι, αλλά όλοι αποκαλούν τον Σαμαρά, "γραφικό" και να "πάψει να κάνει τον υπερπατριώτη κ.λ.π." πάνω στην άρνηση αυτής της υπογραφής του.

Ασχέτως του τι πρεσβέβει και ψηφίζει ο καθένας μας, μάλλον όλοι έχουν ξεχάσει τι θα πει Ελλάδα κάτι που είμαι σίγουρη πως οι Γερμανοί "θυμούνται" καλά κι' γι' αυτό προσπαθούν και πιέζουν προς όλες τις κατευθύνσεις αγαπητέ μου Navarino.

navarino-s είπε...

@mia maria
Μαρία μου γεια σου καλή βδομάδα!

navarino-s είπε...

@Penelope
Έχεις δίκιο γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν πρέπει να κοιτάμε τα πρόσωπα,είναι θεσμικός παράγων της χώρας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι παράνομες πιέσεις προς αυτόν προσβάλουν και τον έρημο τούτο λαό!

ΒΑΣΩ είπε...

Μπραβο για το κειμενο σου.Συμφωνώ απολύτως γιατι καμια φορα μέσα στον πανικο των μιντια χανουμε τα αυγά και τα πασχαλια

navarino-s είπε...

@ΒΑΣΩ
Σ΄ευχαριστώ πολύ Βασούλα μου δίνεις κουράγιο!

eApenanti είπε...

Καλημέρα
Δεν ξέρω τί λέτε σείς, αλλά ο Φαήλος βρίσκει πατριωτική την υπογραφή του Αντώνη μας. Και άπαξ και το είπε ο Φαήλος .&-

Ανώνυμος είπε...

καλή Κυριακή Ναυαρίνο ;-))))

navarino-s είπε...

@e-Apenanti
Δυστυχώς η δουλοπρεπής θέση "να πάρουμε τη δόση" διαπερνάει την πλειοψηφία της κοινωνίας μας και εγώ πιστεύω ότι άλλα λεφτά μετά τα 8 δισ. δεν πρόκειται να πάρουμε και θα μας μείνουν οι υπογραφές.

navarino-s είπε...

@Irinivergopoulou
Ειρήνη μου γειά σου συγνώμη για την καθυστέρηση βρίσκομαι στο χωριό για τις ελιές με αργή τηλαφωνική σύνδεση και δεν πολυμπαίνω στο ιντερνετ.
Την καλημέρα μου!

navarino-s είπε...

hhhh

Ανώνυμος είπε...

καλόν Δεκέμβρη, Ναυαρίνο ;-)))