Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

Το ύπουλο λεξιλόγιο Παπαδήμου!!!


Παιδιά ο άνθρωπος αποδεικνύεται αποκάλυψη! Τι και αν δεν είναι πολιτικός και είναι τεχνοκράτης όταν με τέτοια φοβερή άνεση στην εκφορά του λόγου του χρησιμοποιεί μία περίτεχνα παραπλανητική γλώσσα που μπροστά της θα πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα από πλευράς πολιτικών. Έρχονται δεύτεροι και καταϊδρωμένοι με αυτά τα τετριμμένα ξύλινα περί καθήκοντος προς την πατρίδα και τις συγκινησιακές φορτίσεις ή τα ευφυολογήματα τύπου Καρατζαφέρη ή Βενιζέλου.


Ο Παπαδήμος δεν παίζεται! Με μία χωρίς εξάρσεις χαμηλότονη φωνή αυτόματου τηλεφωνητή μπορεί να σου αναγγείλει την επέλευση των πιο κατακλυσμιαίων συμβάντων και συ να νομίζεις ότι σου μιλάει για θέματα συνήθους ρουτίνας. Στη συνέντευξη τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών στις 9/12 και στην ερώτηση αν θα ληφτούν πρόσθετα μέτρα το 2012 απάντησε: « Αυτή τη στιγμή εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα σταθερότητας και ελπίζουμε ότι αυτό θα ολοκληρωθεί με επιτυχία, εάν υπάρξουν αποκλίσεις τότε θα χρειαστεί να γίνουν κάποιες ρυθμίσεις». Ρυθμίσεις όχι μέτρα λιτότητας κάτι δηλαδή σαν να βάζουμε το ξυπνητήρι ή να ρεγουλάρουμε τα φώτα του αυτοκινήτου! Χτες μετά το Υπουργικό Συμβούλιο δήλωσε ότι «το 2012 δεν θα αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές!» προσέξτε και εδώ παραπλάνηση: όχι ότι δεν θα μπουν καινούργιοι φόροι απλά δεν θα αυξηθούν οι συντελεστές των υπαρχόντων.

Και αν λάβουμε υπόψη ότι οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων αποκλήθηκαν από τον κ. Τόμσεν ως «μη συναινετικές αποχωρήσεις» λάβουμε υπόψη και αυτά που σημειώνει ο Ρούσσος Βρανάς με το άρθρο του στα χτεσινά ΝΕΑ σχετικά με το βιβλίο « Το Νέο Πνεύμα του Καπιταλισμού» των Λυκ Μπολτάνσκι και Υβ Σιαπέλο στο οποίο λένε ότι όλο και περισσότερο οι άνθρωποι του συστήματος καταφεύγουν σε μια πλημμυρίδα ευφημισμών (απασχολήσιμος αντί άνεργος, λιγότερο προνομιούχος αντί φτωχός, διαχείριση ανθρώπινων πόρων αντί εκμετάλλευση, συνεργασία αντί κυριαρχία, ανάπτυξη αντί καπιταλισμός, δανειοδότηση αντί τοκογλυφία κλπ…κλπ..) με σκοπό να καταστήσουν πιο προσιτή στους ανθρώπους αυτή τη βίαιη κοινωνική πραγματικότητα που ζούμε, καταλαβαίνουμε ότι μόνο τυχαίες δεν είναι αυτές οι λεκτικές ντρίπλες του πρωθυπουργού μας.

Και δεν θα είναι καθόλου παράδοξο αν αύριο τον ακούσουμε να αναγγέλλει τους πρώτους θανάτους Ελλήνων από ασιτία με τη φράση: «Η βιολογική ανεπάρκεια οδήγησε στη διακοπή της υπαρξιακής οντότητας κάποιων συμπολιτών μας!»

10 σχόλια:

e-Apenanti είπε...

Ότι του υπαγορεύουν εκφωνεί. Η επόμενη δουλειά του βλέπω νάναι εκφωνητής στον κατοχικό ραδιοσταθμό του προτεκτοράτου μας.

Καλημέρα σας,

και λόγω των ημερών να τον λέμε καλύτερα ..

..... Παπα-ηρώδη-μο ;

roadartist είπε...

Αισχροί προδότες, έτσι και αλλιώς δεν είχα ελπίδα πως θα είναι καλύτερος από ότι είχαμε γνωρίσει.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Σιγά που δεν θα ήξεραν ποιόν να βάλουν για Πρωθυπουργό...
Μιλάει χωρίς άγχος, με τη σιγουριά του χορτάτου...

΄Ασχετο με το θεμα αλλά σχετικό με την αγάπη και την ομόνοια που πρέπει να δείξουμε ως λαός
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

cook είπε...

σωστός είσαι ναβαρίνο μου...με την πρώτη που τον είδα στην τιβι, με τρόμαξε αυτό το γυάλινο βλέμμα του...
εύχομαι να εχεις ειρηνικες και όσο το δυνατό,πιο χαρούμενες γιορτές
σε φιλώ :)

navarino-s είπε...

@e-Apenanti
Και ...εκφωνητή και ...Ηρώδη πολύ δουλειά του βάζεις και θα ζητήσει παράταση θητείας!

navarino-s είπε...

@roadartist
Οργισμένη σε ακούω αρτίστα μου και το μόνο που μπορώ να σου πω είναι το ότι έχεις απόλυτο δίκιο!

navarino-s είπε...

@ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ
Πολύ σωστά το λες ότι ξέρανε και πολύ καλά!

Ευχαριστώ για τις ευχές σου Γλαρένια μου σου εύχομαι με τη σειρά μου Καλές Γιορτές!

navarino-s είπε...

@cook
Nα είσαι καλά ρε συνεταίρα. Σ' ευχαριστώ για τις ευχές σου και εύχομαι και εγώ να περάσετε αυτές τις μέρες με χαρά και ελπίδα!

Blackened είπε...

Ναβαρίνο, είναι το Newspeak του 1984, Αλλά πολύ πιο βελτιωμένη εκδοχή του. Μεγάλη ζημιά μας έκανε ο Οργουελ.

navarino-s είπε...

@Blackened
Ακριβώς! και το ζούμε από την πλευρά που το κατηγόραγε τότε που κυκλοφόρησε το βιβλίο!