Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Γιατί, τελικά, δεν πιάνουν οι απειλές και η τρομοκράτηση; !!!


Γιατί παρ' όλο το μένος του ελληνικού και παγκόσμιου οικονομικού και τραπεζικού κατεστημένου με τις απαράδεκτες παρεμβάσεις και υποδείξεις τους στα προεκλογικά μας πράγματα, ένα βρόμικο έργο στο οποίο συνεπικουρούνται από την συντριπτική πλειψηφία των ελληνικών πολιτικών κομμάτων και από κάτι κατάπτυστα υποκείμενα των μίντια που έχουν φτάσει πια στα όρια της γελοιότητας με την κεκτημένη ταχύτητα τους για παραπληροφόρηση: προχθές μια δημοσιγράφος της ΕΤ3 ρώτησε τον κ. Τόλιο του Σύριζα που θα βρουν τα λεφτά για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ!!!!!!!!!, γιατί παρ' όλο αυτό το ζοφερό κλίμα που καλλιεργείται γύρω από την προοπτική νίκης του Σύριζα, το συγκεκριμένο κόμμα συντηρεί και αυξάνει μια πρωτοφανή για τα ελληνικά πολιτικά πράγματα δυναμική; Μήπως πέρα από τις μοναδικότητα των στιγμών που ζούμε και που ως ένα σημείο μπορεί να οφείλεται και στην ιδιοσυγκρασία μας -δεν πολέμησαν δα και πολλοί λαοί τους σιδερόφρακτους ναζί στον β' παγκόσμιο πόλεμο- βρισκόμαστε για πρώτη φορά μπροστά στις πιο ταξικές εκλογές από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους; Μήπως αυτή η ανάλγητη μνημονιακή πολιτική των δυο τελευταίων χρόνων που πετσόκοψε όλα τα εργασιακά δικαιώματα με τις ατελείωτες στρατιές των ανέργων, την ημιαπασχόληση την απλήρωτη εργασία, τα λουκέτα των βιοτεχνιών και των καταστησμάτων, μήπως όλα αυτά έφεραν πολλούς συμπολίτες μας σε καταστάσεις του 1850 τότε που ο Μαρξ και ο Έγκελς σημείωναν στο κομμουνιστικό τους μανιφέστο ότι οι άνθρωποι δεν έχουν να χάσουν παρά μόνο τις αλυσίδες τους. Και μήπως είναι αυτός ο αποχρών και σπουδαίος λόγος που ακυρώνει τη μαύρη προπαγάντα και τις απειλές και αναδεικνύει τον Σύριζα πρώτο κόμμα σε Αττική Θεσσαλονίκη και Πάτρα και πολύ πιο ... πρώτο, σε Πέραμα Κοκκινιά και Πετρούπολη; !!! 

2 σχόλια:

ippoliti_ippoliti είπε...

Καλό απόγευμα Navarino.
Πραγματικά απίστευτο να μην τρομοκρατούνται τα λαϊκά και μικροσμεσαία στρώματα. Ελπίζω μέχρι το τέλος να παραμείνει αυτή η αντίσταση.

navarino-s είπε...

@ippoliti
Καλημέρα φιλενἀδα!
Όχι μόνο θα παραμείνει αλλά θα δυναμώσει κιόλας, γιατί εκτός από τους καταλυτικούς οικονομικούς λόγους δουλεύουν και οι βαθύτερες αντιστάσεις στα θέματα αξιοπρέπειας φιλότιμου και υπερηφάνειας.