Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Δεν πρόκειται για όνειρο, μαγικός ρεαλισμός είναι που πρέπει να τον ολοκληρώσουμε αυτήν την Κυριακή!!!


Η διευκρίνηση νομίζω πως είναι αναγκαία μιας και αυτό που ζούμε τον τελευταίο καιρό ούτε στη σφαίρα της πραγματικότητας μπορεί να ενταχθεί εύκολα ούτε και σε αυτήν του ονείρου. Και μόνο ο όρος του μαγικού ρεαλισμού που περιγράφει μια τεχνοτροπία της λογοτεχνίας στην οποία αναμειγνύεται το πραγματικό με το φανταστικό όπου το συνηθισμένο συνυπάρχει με το εκπληκτικό και το καθημερινό με το απίθανο μπορεί να περιγράψει αυτήν την κατάσταση. Γιατί ας μην κοροϊδευόμαστε: με τα απλά μέτρα και σταθμά είναι αδύνατον να αποτιμηθεί το μέγεθος αυτής της μεγαλειώδους συμπεριφοράς του λαού μας που αγνοώντας μια πρωτοφανή τρομοκρατία κάμψης του ηθικού του, μια τρομοκρατία εκπορευόμενη από μύρια όσα πανίσχυρα κέντρα, εξουσίες και μίντια, τιμώρησε τόσο σκληρά στις εκλογές της 6ης Μαίου τους υπεύθυνους της υποδούλωσης και της ταπείνωσης μας, γράφοντας έτσι μια σπουδαία σελίδα στην ιστορία μας, μια σελίδα που πρέπει να ολοκληρωθεί αυτήν την Κυριακή, αναθέτοντας τη διακυβέρνηση αυτής της χώρας σε πρόσωπα άφθαρτα και ανιδιοτελή με όρεξη για δουλειά και πολλή φαντασία, σε πρόσωπα που σε σύγκριση με αυτά των σκανδάλων και της διαφθοράς που μας κυβέρνησαν μέχρι τώρα, μοιάζουν και αυτά με τις μορφές του... μαγικού ρεαλισμού, που όμως υπάρχουν!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Navarino
Σου γραφω τωρα που έχει καπως κρυώσει το θέμα και θα ήθελα το σχόλιο σου.
Τον προπυλακισμο τηες Κανέλη και ρτης Δούρου απο τη Χρυσή Αυγή ολα τα κομματα τον καταδικασαν .Καποια όμως οπως Δημιουργία ξανα η Ν.Δ και το Πασοκ αναφέρθηκαν στην κοκκινη βια ,τους κουκουλοφόρους κ.λ.π.Εδωσαν με λιγα λόγια μεταφορικα την εικόνα ότι ναι μεν ο βιαστής βίασε ,αλλα και το θύμα ειχε παρελθον ,ηταν προκλητικό κ.λ.π .Οι δε συζητήσεις των καναλιών συνήθως εβγαζαν το ακρως επικίνδυνο συμπέρασμα "ελα μωρε και τί έγινε τα ακρα τσακώνονται".Βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι την άκρα δεξιά με την αριστερά.
Αυτα σε συνέχεια παλαιότερης συζήτησης μας σχετικα με το πως επωάζεται το αυγό του φιδιού ,και ποιούς τελικα εξυπηρετεί αυτή η αντικομουνιστική θεωρία του φαιοκόκκινου φασισμού.
Αυτά

Φιλικά

Γιώργος

Roadartist είπε...

Κρίμα :( Είμαστε άξιοι της τύχης μας.
ΚΡΙΜΑ ΕΛΛΑΔΑ!

Μαίρη (Ginger) είπε...

Καλή σου μέρα, πήρα την άκρη του νήματος απ'το μπλογκ της Οζ και σε βρήκα. Θα τα λέμε τώρα ειδικά που αρχίζουν τα πιό δύσκολα.

navarino-s είπε...

@Γιώργος
Φίλε Γιώργο σε ευχαριστώ για την παρέμβαση σου και το εύστοχο σχόλιο σου και θα ήθελα να συμπληρώσω τα εξής:
1. Το άκρως περίεργο είναι ότι όχι μόνο οι ψηφοφόροι αλλά και τα μέλη αυτών των οργανώσεων ενώ επικροτούν και χαίρονται τη δική τους βία, βγάζουν σπυράκια όταν βλέπουν στην τηλεόραση τις ...μολότωφ!
2. Πιστεύω ότι η μαγιά και ο πυρήνας αυτής της οργάνωσης έχει δημιουργηθεί από τα παιδιά των γηπέδων με την αχαλίνωτη και τυφλή βία και έχω να καταθέσω το εξής περιστατικό: ΄μετά την ομιλία του Τσίπρα στην ομόνοια μπήκαν σε ένα βαγόνι του μετρό(κατάμεστο από οπαδούς του σύριζα) 4 πολύ νεαρά άτομα και με πολύ μοντέρνα εμφάνιση και άρχισαν να φωνάζουν "Τσἰπρα παπάρα γαμώ τον τσε Γκεβάρα". Ένα σύνθημα γηπεδικό και κάτι παιδάκια έτοιμα για τη Χ.Α.
3. Το "φαικόκκινο" εδώ και πολλά χρόνια βολεύει το συστημικό φαιό των...απαλών αποχρώσεων!

navarino-s είπε...

@Roadartist
Ισα-ίσα εγώ νομίζω ότι τα πράγματα γόνονται πιο ξεκάθαρα και γι' αυτό λιγάκι πιο αισιόδοξα!
Καλή σου μέρα!

navarino-s είπε...

@Ginger
Καλώς ήρθες χαίρομαι πάρα πολύ και σίγουρα θα τα λέμε!

Roadartist είπε...

Πόσο μου αρέσει η αισιοδοξία σου, πόσο την έχω ανάγκη.