Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Χιούμορ: ένα πανίσχυρο όπλο που απουσιάζει δραματικά από τον πολιτικό μας διάλογο!!!



Παρακολυθώντας από τα κανάλια και το διαδίκτυο τα άπειρα πάνελ των δυο συνεχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων, διαπίστωσα για μία ακόμη φορά το πόσο κλισέ είναι ο πολιτικός λόγος που εκφέρεται και πόσο λείπει από αυτόν το καταλυτικό στους διαλόγους χιούμορ που εκτός από την πυροδότηση του ενδιαφέροντος των τηλεθεατών μπορεί να απλουστεύσει δραστικά τις διαδικασίες των ερωταποκρίσεων! Όλοι το αποφεύγουν. Άλλοι γιατί δεν το διαθέτουν και οι περισσότεροι γιατί το παίζουνε σοβαροί. Έχουνε τάχα μου υψηλή αποστολή έναντι του έθνους του λαού και της πατρίδας και πρέπει να βγάζουν μια εικόνα ...υπευθυνότητας εγγύησης και σιγουριάς. Ακόμη και κάποιοι σχηματισμοί μεγέθους κενών υποσυνόλων που εμφανίζονται στις εκλογές και τους παραχωρείται τηλεοπτικός χρόνος γιγαντιαίος σε σχέση με τις προσδοκόμενες ψήφους, επειδή δεν διαθέτουν το γνώθι σαυτόν και κάποια ίχνη αυτοσαρκασμού, αφήνουν να πάει χαμένη μια τέτοια ευκαιρία όπου με το κατάλληλο χιούμορ θα μπορούσαν και τα πολιτικά δρώμενα να ταράξουν και θεαματική αύξηση των ψήφων τους να πετύχουν. Γιατί οι πολίτες έχουνε χιούμορ και διψάνε γι΄ αυτό ακόμη και στις πιο δύσκολες περιστάσεις γιατί ακόμη και σε αυτές όχι μόνο δεν λείπουνε οι βλακείες αλλά πολλαπλασιάζονται και από πάνω, και τις βλακείες ως γνωστόν μόνο με χιούμορ μπορείς να τις αντιπαρέλθεις όπως πολύ εύστοχα έπραξε ο Πέτρος Τατσόπουλος τη νύχτα των εκλογών στο κρατικό κανάλι όταν απαντώντας  σε παρατήρηση του Φαήλου Κρανιδιώτη της ΝΔ  ότι "τι αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει ο Σύριζα; αυτοί κάθε μέρα θα καίνε τη βουλή" δήλωσε μέσα σε θυμηδία: "΄οχι και κάθε μέρα! τα σαββατοκύριακα θα έχουμε ρεπό" !!!!!!!!!!!!!!

7 σχόλια:

ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ είπε...

Βασικά, αγαπητέ Navarino's συμφωνώ ότι το χιούμορ όχι μόνο είναι χρήσιμο στην πολιτική αλλά απαραίτητο. Μα ο συγκεκριμένος νέο - πολιτικός το χιούμορ φαίνεται ότι το χρησιμοποιεί και στην ¨επιστημονική¨ του έρευνα όλα αυτά τα χρόνια. Αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω πως μπορεί να υπάρχει ένας νους που να γράφει τόσες ιστορικές αναλήθειες ή μάλλον να ερμηνεύει ιστορικά γεγονότα με τέτοιο τρόπο και να ισχυρίζεται ο΄τι το κάνει στα σοβαρά.

navarino-s είπε...

@ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Φίλε Τάκη καταλαβαίνω ότι αναφέρεσαι στις εκπομπές του ΣΚΑΪ για το 1821 τις οποίες δεν είχα δει αλλά θυμάμαι ότι είχαν ξασηκώσει πολλές αντιδράσεις και ίσως να έχεις δίκιο, χιούμορ πάντως έχεις στο συγκεκριμένο σου σχόλιο!!!

ippoliti_ippoliti είπε...

Πολύ μου αρέσει η ανάρτηση. Πανίσχυρο όπλο για τα πάντα τελικά, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας.
Καλό βράδυ

lipiotis είπε...

Καλήμερα Δημήτρη.
Ειλικρινά μπράβο σου,γιατί μέσα σε όλο αυτό αλαλούμ,των προεκλογικών συζητήσεων,ξεχωρίζεις ορισμένα θέματα,με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει.Όταν συνοδεύεται και με χιούμορ ακόμα καλύτερα.

navarino-s είπε...

@ippoliti
Γεια σου καλή μου φίλη, να είσαι καλά!

navarino-s είπε...

@lipiotis
Γειά σου φίλτατε Μιχάλη!

Ανώνυμος είπε...

Για αυτό και εγώ εκφράζομαι με χιούμορ, όσο μπορώ.....λες πολλά με αυτό! καλησπέρα ναυαρίνο!