Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Η Καλή μας αγελάδα κλάνει κάτω στη λιακάδα!!!!!!




Το είδαμε και αυτό: Η κλανιά που για τον άνθρωπο θεωρείται ευλογία και δείγμα σωματικής ευρωστίας, «κώλος κλασμένος γιατρός χεσμένος» λέει η γνωστή παροιμία μας -για να μην αναφέρω την αγωνία με την οποία την περιμένουν θεράποντες ιατροί και συγγενείς των χειρουργημένων μετά τη νάρκωση μέχρι και με ζητωκραυγές υποδέχονται πολλές φορές την έλευση της- για τις κακόμοιρες τις αγελάδες θεωρείται κατάρα.
Όλο πυκνώνουν τον τελευταίο καιρό τα δημοσιεύματα που ενοχοποιούν τα συμπαθή αυτά θηλαστικά για τα εκλυόμενα αέρια τους. Περιέχουν λέει μεγάλες ποσότητες μεθανίου που ευθύνονται για τις κλιματικές αλλαγές του πλανήτη! Καλέ τι μας λέτε; Εδώ έχει κυριολεκτική εφαρμογή η άλλη παροιμία μας: «απάνω που μας χρώσταγαν μας πήραν και το βόδι». Γιατί ενώ εδώ και χιλιάδες χρόνια το οικόσιτο και καλοκάγαθο αυτό ζώο προσφέρει υπάκουα τα μέγιστα στο άλλο ζώο: τον κυρίαρχο του πλανήτη άνθρωπο, χωρίς να αλλάξει τίποτα στις συνήθειες και στη ζωή του. Τρώει χορτάρι όπως έτρωγε εδώ και χιλιάδες χρόνια και κλάνει όπως έκλανε επι Φαραώ και Ναβουχοδονόσωρ. Του ζητάμε ευθύνες για το περιβάλλον!
Ενώ στη ίδια διαδρομή το αφεντικό του: ανακάλυψε τον τροχό, τις μηχανές εξωτερικής και εσωτερικής καύσεως, τον ηλεκτρισμό, την τηλεφωνία, την τηλεόραση, τα αυτοκίνητα τ’αεροπλάνα τους πυραύλους τις ατομικές βόμβες, τα κλιματιστικά τα μεταλλαγμένα και όλο αυτό το σύμπλεγμα των τεχνολογικών εφαρμογών που πάνε να τινάξουνε τον πλανήτη στον αέρα!
Και έρχονται μάλιστα οι ειδικοί και προτείνουν και μέτρα. Θα φοράνε λέει οι αγελάδες στην πλάτη τους κάτι τεράστιες πλαστικές σακκούλες σαν σωσίβια: τους «πορδοσυλλέκτες». Χωρίς να αναφέρουν ούτε κουβέντα για ένα «ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο» των συμπαθών θηλαστικών μας, τη μόνιμη παραμονή στον πωπό τους κάποιου βίσματος, ενός διαρκούς κωλοδάχτυλου δηλαδή για να χρησιμοποιήσω μιαν αγοραία έκφραση!
«Ψύλλοι στ’ άχερα» θα μου πείτε. Καθόλου αγαπητοί αναγνώστες γιατί όπως υποπτεύομαι και θα το δείτε παρακάτω, η υπόθεση αυτή έχει πολύ βάθος. Γιατί νομίζω ότι έχουμε να κάνουμε με κάποιο μεγαλεπήβολο και ύπουλο ταυτόχρονα σχέδιο σκοτεινών εγκεφάλων του αδηφάγου παγκόσμιου καπιταλισμού. Τώρα μάλιστα που πολλά Golden Boys μείνανε άνεργα είδαν στον κώλο της αγελάδας τη σωτηρία τους! Να αξιοποιήσουν δηλαδή τις εκλυόμενες πορδές για ενεργειακή χρήση!
Και για να γίνει αυτό θα έπρεπε πρώτα να μετριαστούν οι αντιδράσεις τού και με έντονες οικολογικές ανησυχίες μεγάλου φιλοζωικού κινήματος. Οπότε σε πρώτη φάση ενοχοποιούμε, σου λέει, τις πορδές και σε δεύτερη φάση τις αξιοποιούμε σαν πηγή ενέργειας και μάλιστα σαν Ανανεώσιμη τέτοια. Και μην εκπλαγείτε αν σε λίγα χρόνια δίπλα στους κολοσσούς του φυσικού αερίου Γκαζπρομ και Ναφτογκάζ ξεφυτρώσει και καμιά «Πορδογκάζ». Που με δίκτυα διανομής και με φιάλες θα αγκαλιάζει όλο τον πλανήτη. Μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες θα προβάλλουν το νέο οικολογικό προϊόν: «Μαγειρέψτε νόστιμα και οικολογικά με Πορδογκάζ» ή «Θαλπωρή το χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι με Πορδογκάζ».
Άσε που θα πέσουν στη μέση και οι διαφημιστές και οι σπόνσορες των πορδοσυλλεκτών. Στη μια φάρμα π.χ. θα τους προσφέρει η ΝΟΚΙΑ και εκεί που θα περνάς με το αυτοκίνητο ή το τραίνο δίπλα από τα ζώα που θα βόσκουν ….μπαμ θα κλάνει η αγελάδα και θα φουσκώνει ο σάκκος: CONNECTING PEOPLE! θα διαβάζεις πάνω του. Στην άλλη που θα είναι η ΝΙΚΕ…..μπαμ κλανιά και: JUST DID IT!!! Και πάρα πέρα με τα HONDOS CENTER….μπαμ κλανιά η αγελάδα και: ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΑΞΙΔΙ ΟΜΟΡΦΙΑΣ! Ή σε κάποια άλλη που θα είναι σπόνσορας μια τράπεζα με καμπάνια στις μεταφορές βαρών.....μπαμ κλανιά η αγελάδα και: ΜΟΥ ΕΦΥΓΕ ΕΝΑ ΒΑΡΟΣ!
Και μη γελάτε αγαπητοί αναγνώστες και εφησυχάζετε λέγοντας: «μακριά από τον κώλο μας και ας είναι όπου νάναι» γιατί με την αδηφάγα αγριότητα που διακρίνει τον σημερινό παγκόσμιο καπιταλισμό δεν θα αργήσει και το δικό μας κωλοδάχτυλο!










23 σχόλια:

γυάλινο δάκρυ είπε...

Λες να μη γελάμε, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι με την τελευταία παράγραφο άλλαξα συκώτι από τα γέλια!! Σοβαρά μιλάς ότι ειπώθηκε κάτι τέτοιο περί αερίων αγελάδας και μόλυσης;!;!
Πάντως είναι αλήθεια ότι η κλανιά αποτελεί είδος φυσικού αερίου..!!!
Καλό ξημέρωμα!

cynical είπε...

Γεια σου Νavarino-s!

Έσκασα στα γελια με το "Πορδογκαζ"

Που ξερεις μπορει να βγαλουν καταλυτικες αγελαδες και να σωθο'υμε!

Ειχα κανει κι εγω ενα παρομοιο σατιρικο κειμενο πριν απο λιγο καιρο. Παντως το θεμα ενδείκνυται για χοντρη σατιρα

Καλυνηχτα

Tyler Durden είπε...

ναβαρίνο, ως σύμβουλος επιχειρήσεων του κωλου θα έχεις πολύ μέλλον!

ξεπέρασες και τον Πιτσιρίκο σε χιούμορ, μπράβο!

betty είπε...

navarino-s, μόλις τελείωσα το διάβασμα του βιβλίου σου. Πρέπει να έχεις πολύ χιούμορ γιατί δεν είμαι απ'τους ανθρώπους που γελάνε πολύ διαβάζοντας βιβλία. Χαμόγελα ναι, αλλά τόσο γέλιο!
πορδογκάζ;; αυτό κι αν δώσει ιδέες σε ορισμένους!! :) :) γεια χαρά!

navarino-s είπε...

@γυαλινάκι μου γειά σου! Σοβαρότατα! Το έχουνε γράψει και ξαναγράψει. Σωστό το περί φυσικού αερίου που λες και σκέψου πόση απώλεια ενέργεις υπάρχει καθημερινά μέσα στα λεωφορεία (για να θυμηθώ μια δικιά σου ανάρτηση).
Νάσαι καλά!

navarino-s είπε...

@cynical γειά σου! Από τη δική σου ανάρτηση μου ήρθε η ιδέα και πήγα το πράγμα πάρα πέρα. Στο είχα γράψει τότε στο σχόλιο μου.

navarino-s είπε...

@Tyler κρίση έρχεται η σύνταξη μικρή και μου δίνεις μεγάλη χαρά με την πρόταση σου. "Κωλοσύμβουλος" θα είναι μια πολύ υψηλής κοινωνικής διαβάθμισης θέση!

navarino-s είπε...

@betty μου σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Πολλά φιλιά από μένα και την Ελένη!

the monkeys είπε...

axaxaxaxaxaaxaxaxax...ακομα γελαω...πολυ ωραιο ποστ ναβαρινο μας!!!καλα ενα εχω να πω οι ανθρωποι δεν πανε καλα...ακου τι σκεφτηκαν τωρα...οχι δεν μολυνουν τα αυτοκινητα αλλα οι κλανιες...δηλαδη τι αλλο 8α ακουσουμε!!ειναι αυτοι που σκεφτονται κατι τετοια για κλασιμο πραγματικα.axaxaxaxaxa.
monkey1(kanw proodous me ta ellhnika)xaxa

navarino-s είπε...

@monkaki μου, γλυκό καθαρματάκι, χάρηκα πολύ που σε έκανα να γελάσεις. Στα ελληνικά σου έκανες μεγάλες προόδους: έβαλες και ένα θ. Και άλλα κεράσματα λοιπόν!

Είδα και στο blog σου την απάντηση και το χάρηκα διπλά που είσαι εσύ η συντάκτρια εκείνου του κειμένου, συμπαθούμε βλέπεις τα καθάρματα! Πραγματικά το κειμενό σου είναι άριστο. Αν θυμάμαι καλά σπουδάζεις μμε. Ε λοιπόν θα πας πολύ καλά στο αντικείμενο σου! Στο υπογράφω!

Saq είπε...

Αντί, λοιπόν, να έρχεται η εταιρία φυσικού αερίου και να εγκαθιστά το ρολόι της στο μπαλκόνι συνδεμένο με το υπόλοιπο δίκτυο, θα έρχεται η πορδογκαζ και θα τοποθετεί μια αγελάδα. Στα οπίσθιά της θα συνδέεται ένας σωλήνας και να σου η παροχή αερίου στο σπίτι. Εσύ πόσες αγελάδες ισχύ έχεις;

Unknown είπε...

ΦΙΛΕ ΝΑΒΑΡΙΝΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΑΞΗΓΗΣΕΩΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΟ ΕΞΗΣ..Το κειμενο με τιτλο "τραγικη ειρωνια" που μιλαγε για Εβραιους δεν ανηκει σε μενα αλλα στον αποκληρο που εδω και μια βδομαδα ειναι μελος του μπλογκ(στο λεω επειδη στο σχολιο που αφησες τα ριχνεις σε μενα)..ειναι ενα παιδι με διαφορετικες αποψεις απο μενα και επειδη ζητησα πολυφωνια στο μπλογκ του ζητησα να ρθει να γινει μελος..φυσικα και δεν υποστηριζω αυτη τη αντιληψη που εχει ο αποκληρος(Στεφανος)..ΣΗΜΕΙΩΣΗ:An θες να δεις την δικη μου αποψη πανω στο θεμα δες την αναρτηση με τιτλο "Τωρα εγω γραφω".

navarino-s είπε...

@newton είναι καταπληκτική και πιο οικολογική η ιδέα σου. Γιατί εκτός από τις πορδές θα παίρνουμε και το γάλα μας!

the monkeys είπε...

ναβαρινο μου@οταν θα καταφερω να βαλω και τονους τοτε αυτο 8α σηκωνει κερασμα τουρτα μπανανα.xaxaxa
χαιρομαι παρα πολυ που σαρεσε το κειμενο.εκανες τα monkeys να κοκκινοησουμε με το σχολιο σου στου mr arvyla.xixixi.σευχαριστω!αχχ 8α με κανεις να ψωνιστω...axaxaaxa.το ελπιζω να γινει οπωσ τα λες να παω καλα...εμ που αλλου 8α πηγαινε το κα8αρματακι το monkey1 αφου μιλαει συνεχεια και ειναι και ολιγον psycho

navarino-s είπε...

@Mr Arvulas θα περάσω από κει να τα πούμε.

navarino-s είπε...

@monkaki1 κοίτα συμπτωσάρα ρε συ: την ώρα 10.06 μμ που απαντάω στο newton μου βγάζει την ίδια στιγμή 10.06 μμ το δικό σου σχόλιο. τα ....(από σεμνότητα δεν λέω ποιά)..συναντώνται!
Για το κείμενο το εννοώ και πιστεύω θα βοηθήσει εκείνα τα παιδιά. Ιδίως το Μάνο που φαίνεται να έχει καλά στοιχεία. Εκείνον τον απόκληρο δεν τον ξέρω.
Σε αυτά τα πράγματα ρε monkaki ξέρεις τι νομίζω ότι μετράει τελικά: το πόσο αγαπάμε τους ανθρώπους. Με την ευκαιρία ήθελα να σου προτείνω ένα καταπληκτικό έργο το: MAUS του Art Spiegelman, το ολοκαύτωμα σε κόμικ. μπορεί να το ξέρεις.

Για τα κεράσματα κρατάω λογαριασμό. και δεν είναι μόνο οι τόνοι. χθές είχαμε ένα θ ένα 8, σήμερα το χειροτερέψαμε: ένα θ τέσσερα 8! καλάαα....!

lagarto είπε...

φοβερο το κειμενο σου ναβαρίνο!
γελασα πάρα πολύ!
καλά έχουμε ξεπερασει κάθε όριο!είναι δυνατόν??
πραγματικά δεν το είχα ξανακούσει αυτό το πράγμα!
λίγη αυτογνωσία δεν έχουμε...
μια ζωή τα ρίχνουμε αλλού!και τώρα στη φύση!!!!αν είναι ποτέ δυνατόν!!
αντί να κοιτάξουμε τι θα κάνουμε εμείς για να σώσουμε ότι έχει απομείνει από αυτόν τον πλανήτη τον οποίο καταστρέφουμε εδώ και πολλά χρόνια, τα ρίχνουμε στις αγελάδες!
σε λίγο θα πουν ότι φταίνε και τα φυτά που δεν βγάζουν περισσότερο οξυγόνο!
έλεος!

navarino-s είπε...

@lagarto μου γειά σου! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και χάρηκα που σε έκανα να γελάσεις. Όπως και χάρηκα και το πάθος σου και τη μαχητικότητα σου που μαζί με τα monkakia υπερασπιστήκατε τις πανανθρώπινες αξίες σε κάποιο αντιδραστικό post! Να είσαι καλά!

Ανορθόδοξος είπε...

«Μου φυγε ένα βάρος»! Χαχαχαχα! Πολύ εμπνευσμένο!!

ΠΑΝΘΗΡΑΣ είπε...

τελικα εχεις, ενα τυπο με χιουμορ ολα τα βλεπεις,,,,,, ετσι αν και ξερεις
οτι η σκληρη πραγματηκοτητα δεν, ειναι ετσι κανε ενα παρτυ να γνωριστουμε εγω θα πω ποντιακα αινιγματα
με ρεφενε

navarino-s είπε...

@Ανορθόδοξε χαίρομαι πο σε έκανα να γελάσεις. Νάσαι καλά!

navarino-s είπε...

@ΠΑΝΘΗΡΑ το πάρτυ θα κλειστεί οσονούπω!

Dr_MAD είπε...

ανπαίχταμπλ! χαχαχχαχαχαχα