Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ!!!


Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ κ. Σταύρος Κούκος μιλώντας στο κανάλι της ΝΕΤ χθες το απόγευμα και στον Πρ. Δούκα την ώρα που κάλυπτε με έκτακτο δελτίο τα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας, δήλωσε ότι: για τον εγκληματικό θάνατο των 3 εργαζομένων της Marfin εκτός από τη φυσική υπάρχει και ηθική αυτουργία υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς την εργοδοσία της συγκεκριμένης τράπεζας. Γιατί ενώ είχανε ειδοποιηθεί, όπως είπε, από το συνδικάτο τους όλες οι τράπεζες του κέντρου για τους κινδύνους που διέτρεχαν λόγω της πορείας και όλες έκλεισαν στις 11 πμ διώχνοντας τους εργαζόμενους, μόνο ο κ. Βγενόπουλος δεν έκανε το ίδιο με τη δική του! Ο κ. Βγενόπουλος –συμπληρώνω εγώ- που τον τελευταίο καιρό πουλάει έναν τσαμπουκά προς το πολιτικό σύστημα και πλασάρεται ως επίδοξος Μπερλουσκόνι!
Από την άλλη μεριά πρέπει κάποτε να σταματήσει από τους πρετεντέρηδες των μίντια το πιπίλισμα της καραμέλας των «γνωστών αγνώστων», μια απλουστευτική προσέγγιση που βολεύει τα πολιτικά κόμματα και τους νοικοκυραίους, με τις συνωμοσιακές προεκτάσεις της. Γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι πρόκειται για το μπλοκ των Αντεξουσιαστών ή Ελευθεριακών ή Αναρχικών που τον τελευταίο καιρό, με τη χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος, μεγαλώνει και πάει.
Την Πρωτομαγιά που πέρασαν από μπροστά μου, καθόμουν Κοραή και Σταδίου, τους υπολόγισα για πάνω από 2.000 άτομα. Εχθές κάποιος δημοσιογράφος μίλησε για πάνω από 3.000!
Νέα παιδιά είναι, αγόρια και κορίτσια, επαναστατημένα που διαδηλώνουν μαζί με το πλήθος και δεν «παρεισφρέουν» στις διαδηλώσεις κάποιων άλλων , όπως τονίζουν διαρκώς τα παπαγαλάκια και κόπτονται γιατί δεν τους πιάνει η αστυνομία! Είναι οπαδοί της συγκρουσιακής λογικής και, είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει, σπάζουνε τζάμια και πετάνε βόμβες μολότοφ κάτι που γίνεται όπου γης και δεν αποτελεί ελληνική και μόνο πρωτοτυπία!
Σε όλες τις τράπεζες που περάσανε πετάξανε χτες μολότοφ αλλά έγινε το κακό στη Marfin γιατί πήρε φωτιά και το κυριότερο: γιατί υπήρχανε μέσα άνθρωποι! Τρία εργαζόμενα παιδιά πλήρωσαν με τη ζωή τους αυτή την αγριότητα των ημερών μας!
Και ούτε να διανοηθεί, βέβαια, κανείς –βλέπε και ανάρτηση 23.4.10- να επιρρίψει ευθύνες σε όσους συμπολίτες μας επήγανε χτες στην εργασία τους κάτω από την πίεση του φόβου της απόλυσης!
*
*
*
Mόλις (Πέμπτη ώρα 20.00') έλαβα ένα mail από φίλη με καταγγελία εργαζομένου στο εν λόγω κατάστημα της Marfin και την παραθέτω αυτούσια μιας και τη διακινούν σοβαροί άνρωποι και πιστεύω ότι αληθεύει.
Καταγγελία εργαζομένου της Marfin:
"Παρακαλούσαν οι υπάλληλοι να αποχωρήσουν και απειλούνταν ότι θα απολυθούν άμεσα.""
Νιώθω υποχρέωση απέναντι στους αδικοχαμένους συναδέρφους μου να πω αυτές τις αντικειμενικές αλήθειες. Στέλνω αυτό το μύνημα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και όλα τα ενημερωτικά sites. Όποιος έχει ακόμα συνείδηση, ας το δημοσιεύσει. Οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης.
● Η πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει δώσει έγγραφη άδεια για το συγκεκριμένο κτίριο, η συμφωνία ήταν κάτω από το τραπέζι, όπως άλλωστε γίνεται πρακτικά με όλες τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες στην Ελλάδα.
● Το συγκεκριμένο κτίριο δε ...διαθέτει πυρασφάλεια και πυροπροστασία, ούτε μελέτη ούτε εγκατάσταση, δηλαδή ψεκαστήρες οροφής, εξόδους διαφυγής, πυροσβεστικές φωλιές. Μόνο φορητούς πυροσβεστήρες, οι οποίοι φυσικά δε μπορούν να αντιμετωπίσουν μια εκτεταμένη πυρκαγιά σε ένα κτίριο φτιαγμένο με προ πολλού ξεπερασμένες προδιαγραφές ασφαλείας.
● Κανένα κατάστημα της τράπεζας δε διαθέτει προσωπικό εκπαιδευμένο στην αντιμετώπιση πυρκαγιών. Ούτε καν στη χρήση των λιγοστών πυροσβεστήρων. Η διοίκηση προφασίζεται πάντα το κόστος και δεν κάνει ούτε στοιχειώδεις κινήσεις για να προφυλάξει το προσωπικό.
● Ποτέ δεν έχει γίνει άσκηση εκκένωσης οποιουδήποτε κτιρίου από τους εργαζόμενους της τράπεζας ούτε έχει γίνει σεμινάριο από πυροσβέστες, ώστε να δοθούν οδηγίες για τέτοιες καταστάσεις. Οι μόνες ασκήσεις που έχουν γίνει στη Mafrin Bank είναι για σενάρια τρομοκρατικών ενεργειών και διαφυγή των μεγάλων κεφαλιών της τράπεζας από τα γραφεία τους.
● Το συγκεκριμένο κτίριο δεν είχε ειδική πρόβλεψη για φωτιά, παρόλο που λόγω η κατασκευή του είναι πολύ ευαίσθητη κάτω από τέτοιες συνθήκες και παρόλο που ήταν γεμάτο με υλικά από πάνω μέχρι κάτω. Υλικά που παίρνουν φωτιά πολύ εύκολα, όπως χαρτί, πλαστικά, καλώδια, έπιπλα. Το κτίριο αυτό αντικειμενικά είναι ακατάλληλο για χρήση σαν τράπεζα λόγω της κατασκευής του.
● Καμία ομάδα προσωπικού ασφαλείας δεν έχει γνώση πρώτων βοηθειών και πυρόσβεσης, παρόλο που πρακτικά του ανατίθεται με προφορική εντολή κάθε φορά να προστατέψει το κατάστημα. Οι τραπεζικοί υπάλληλοι καλούνται να γίνουν πυροσβέστες και σεκιούριτι ανάλογα με τις επιθυμίες του κάθε κ.Βγενόπουλου.
● Τα στελέχη της τράπεζας απαγόρεψαν κάθετα και κατηγορηματικά στους εργαζόμενους να φύγουν, παρόλο που οι ίδιοι το ζητούσαν επίμονα από νωρίς το πρωί, ενώ επέβαλλαν στους εργαζόμενους να κλειδώσουν τις πόρτες και επιβεβαίωναν συνέχεια τηλεφωνικά το κλείδωμα του κτιρίου. Όποιος φύγει να μην έρθει αύριο για δουλειά, ήταν η μόνιμη απειλή. Τους έκλεισαν ακόμα και την πρόσβαση στο διαδίκτυο για να μην επικοινωνούν με τον έξω κόσμο.● Εδώ και μέρες επικρατεί πλήρης τρομοκρατία στην τράπεζα σχετικά με τις κινητοποιήσεις, με την προφορική προσφορά "ή δουλεύεις ή απολύεσαι".
● Οι δύο αστυνομικοί της ασφάλειας που δουλεύουν στο συγκεκριμένο κατάστημα για τις ληστείες δεν εμφανίστηκαν σήμερα, παρόλο που τα στελέχη είχαν υποσχεθεί προφορικά ότι θα τους φέρουν εκεί.Επιτέλους κύριοι, κάντε την αυτοκριτική σας και σταματήστε να περιφέρεστε παριστάνοντας τους σοκαρισμένους. Είστε οι υπεύθυνοι για αυτό που έγινε σήμερα και σε κάποιο ευνομούμενο κράτος (σαν κι αυτά που κατά καιρούς χρησιμοποιείτε σαν παράδειγμα από τηλεοράσεως) θα ήσασταν ήδη κρατούμενοι για τις παραπάνω πράξεις. Με δόλο έχασαν τη ζωή τους οι συνάδερφοί μου σήμερα. Δόλο της τράπεζας και του κ.Βγενόπουλου προσωπικά, που έδωσε εντολή, όποιος δε δουλέψει να μην έρθει αύριο στο γραφείο."

20 σχόλια:

ELvA είπε...

Kαλημερα navarino!

Nεος..Βerlusconi o εν λογω κυριος, στη τραπεζα του οποιου απ οτι διαβασα στο blog της πεντανοστιμης υπηρχε προφορικη
απαγορευση απεργιας των εκει εργαζομενων,οποτε τι να λεμε;
Το γιατι αφηνει η αστυνομια καποιους να καταστρεφουν ο τι βρουν το ξερουμε λιγο πολυ. Το μονο που κανουν καλα ειναι να ριχνουν..δακρυγονα στους διαδηλωτες και να σπανε οι ιδιοι ...βιτρινες καταστηματων,οπως ειδαμε σε αρκετα video που κυκλοφορησαν οπως αυτο
Μηπως καποιοι ενοχλουνται καθε φορα που οι πορειες εχουν μεγαλη λαικη συμμετοχη; Λεω, μηπως....

http://pentanostimi.blogspot.com/

Prokopis Doukas είπε...

Προσυπογράφω αγαπητέ Ναυαρίνο...

Penelope είπε...

Ηθική αυτουργία υπάρχει για το γεγονός ότι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε δυστυχώς.
Και το σημαντικότερο, κανείς μα κανείς δεν θα "δικαστεί" όπως θα του έπρεπε.
Οι συνάνθρωποι μας έφυγαν αβοήθητοι δυστυχώς, παρά τις όποιες προσπάθειες που γίνονταν έξω από την κλειδωμένη πόρτα της τράπεζας.
Έτσι "αβοήθητη" μοιάζει να είναι και η χώρα μας χρόνια τώρα με τους κυβερνήτες που εμείς οι ίδιοι εκλέγουμε :-((
Τραγικά και συνεχώς επαναλαμβανόμενα λάθη...
Αχ, πατρίδα μου Ελλάδα.

chameleontas09 είπε...

ν' αγιασει το στομα σου....

τιποτε αλλο μονο αυτο..


Αγγελής

Blackened είπε...

να μην ξεχνάμε και την πιθανότητα ωμής προβοκάτσιας από τη μεριά της εξουσίας, γιατί πολύ σύμπτωση να έχουμε τέτοιο ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ τραγικό απολογισμό στην πρώτη μεγάλη διαμαρτυρία ενάντια στην υπονόμευση του μέλλοντός μας. Παίζουν πολλά και η εξουσία σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αδίστακτη και ικανή για όλα και δεν περιορίζεται μόνο στην συνήθη βίαιη καταστολή.

roadartist είπε...

Eτσι ακριβως ειναι..

navarino-s είπε...

@Εlva μου καλησπέρα!
Το είδα το βιντεάκι, είναι από τα πρώην ανθοπωλεία της Β.Σοφίας κάτω από τη Βουλή που είναι εγκαταλελειμένα και ίσως να είχαν τρυπώσει εκεί κάποιοι που κυνηγούσαν.
Αυτό που λες στο τέλος είναι αλήθεια γιατί η συμμετοχή του κόσμου ήταν εκπληκτική. Εγώ να σου πω την αλήθεια αποφεύγω να μπαίνω σε σενάρια περίεργα πιο πολύ θα μίλαγα για την ...κωλοφαρδία του Χρυσοχοίδη!

navarino-s είπε...

@Prokopis Doukas
Ευχαριστώ πολύ γιατί είχα και μια αγωνία μήπως και δεν μετέφερα σωστά τα διαμειφθέντα!
Την καλησπέρα μου!

navarino-s είπε...

@Penelope
Έχεις απόλυτο δίκιο. Κοίτα τι έγινε με αυτόν τον τύπο της πολεοδομίας Σύρου που τα έπιανε χοντρά για τα αυθαίρετα της Μυκόνου, ούτε το όνομα του δεν βγήκε! Κρατάμε βλέπεις τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ενώ η μεγαλύτερη τιμωρία τους θα είναι η δημόσια διαπόμπευση!
Να είσαι καλά!

navarino-s είπε...

@chameleontas09
Γειά σου Αγγελή! Να είσαι καλά!

ΥΓ: Πάντως αυτό που κάνει ο Τάσος με το σκυλί δεν μου αρέσει και πολύ!

navarino-s είπε...

@Blackened
Είναι σωστό αυτό που λες και η ιστορία σε δικαιώνει. Απλά, λόγω χαρακτήρα, στην πολιτική αποφεύγω να υιοθετώ αστυνομικά σενάρια παρ' ότι έχω διαβάσει πολλή αστυνομική λογοτεχνία και έχω δει άπειρα σχετικά έργα!
Για την συγκεκριμένη περίπτωση όπως έγραψα και στην Έλβα πιο πολύ την πιστώνω στην ...κωλοφαρδία του Χρυσοχοίδη!

navarino-s είπε...

@roadartist
Ευχαριστώ, την καλησπέρα μου!

μ είπε...

...

Τί να λέμε τώρα; Ο εργασιακός Μεσαίωνας στο μεγαλείο του. Ελπίζω να μη μεγαλώσει η λίστα.

καλησπέρα

cynical είπε...

καλήμερα Νavarino-s

σχετικα με τα μπλοκ των αναρχικων. Ειναι απο τα πλεον συμπαγη και τα καλυτερα περιφρουρουμενα. Οχι απο τους ιδιους, αλλα απο τα ΜΑΤ, που τους φταχνουν την πιο ανθεκτικη αλυσιδα.
Οι νεολαιες των κομματων εχουν αδειασει και ολα τα παιδια εχουν παει στον αναρχικο χωρο. Απολυτως λογικο.

Ελπιζω τωρα να πεσει ο τσαμπουκας του Βγενοπουλου ως ο μεγας αδιαφθορος κριτης του συστηματος. Ελπιζω να βρεθει καποιος να τον καθισει στο σκαμνι, εστω και για τις παραλειψεις στο εν λογω καταστημα.

the monkeys είπε...

ναβαρίνο μας:):)(πάει καιρός μας έχουν φάει τα διπλώματα ταμονκάκια και έχουμε χαθεί αλλά θα επανέλθουμε δριμύτερα!)
όσα αναφορα για τα γεγονότα έχεις απόλυτο δίκαιο για την ηθική αυτουργία ξέρουμε όλοι τι είναι ο βγενόπουλος και τις μελλοντικές του βλέψεις(μπερλουσκόνι βλέπετε)αλλά φυσικά δεν πρέπει ν ξεχνάμε εξίσου την ευθύνη των φυσικών αυτουργών που μπορεί να ήταν και προβοκάτσια(γιάτί μια χαρά συμφέρει τον Γιωργάκη να μην πέσει το βάρος στο ότι 200.000και βγήκαν στους δρόμους)αλλά βέβαια εξίσου μπορεί να ήταν και οι γνωστοί μπάχαλοι,χούλιγκαν του γηπέδου,παιδάκια χωρίς ιδεολογία ανεγκέφαλοι που βγζόυν τα απωθημένα τους όπου να ναι.
προσωπικά δεν πιστεύω ότι ήταν σοβαρός αναρχικός θα έκανε τέτοιο πράγμα αλλά δυστθχώς το αναρχικό μπλογκ δεν απομωνόνει τέτοια άτομα.
το αποτέλεσμα βέβαια δν αλλάζει 3νέοι νεκρή και αμαύρωση τησ μεγαλύτερης πορείας που χει γίνει μετά τησν μεταπολίτευση.ο βγενόπουλος και οι λοιποί είναι γνωστά καθίκια και εγκληματιές το θέμα είναι να κάνουμε την αυτοκριτική μας για ν μην αφήσουμε εμείς που κατεβαίνουμε στισ πορείες τέτοια άτομα να τισ αμαυρώνουν.

navarino-s είπε...

@Μάνος
Τι να πούμε και τι να μολογήσουμε. Γιατί το πράγμα δεν είναι να πεις: άντε κανω υπομονή για 3 χρόνια! Αφού όλα είναι αβέβαια και στον αέρα.
Καλημέρα!

navarino-s είπε...

@cynical Καλημέρα!
Έχεις απόλυτο δίκιο για τις νεολαίες των κομμάτων, εσύ θα ξέρεις καλύτερα ότι μέχρι και συναλλαγές στα θέματα των πανεπιστημίων έχουν με τους καθηγητές.
Δεν ξέρω τι θα γίνει με το Βγενόπουλο αλλά μου κάνει εντύπωση ότι όλα τα κανάλια τον καλύπτουν.

navarino-s είπε...

@monkakia καλημέρα και πιστεύω ότι πάτε καλά στις σπουδές σας. Χρειάζονται.
Έχεις απόλυτο δίκιο γι' αυτά με το αναρχικό μπλογκ και τα διάφορα περίεργα άτομα που μπορούν να μπουν. Εσείς άλλωστε τα ζείτε από πιο κοντά αυτά και τα ξέρετε καλύτερα.
Όσο για το Βγενόπουλο ας είναι καλά το διαδίκτυο που δεν ...μασάει γιατί τα κανάλια τον καλύπτουν.

ippoliti_ippoliti είπε...

Navarino μου, εκτός από τους αντιεξουσιαστές που θα συμφωνήσω μαζί σου σε ότι γράφεις, που δεν είναι απάνθρωποι, δεν μισούν την ανθρώπινη ζωή υπάρχουν α υτοί που τη μισούν, υπάρχουν οι χρυσαυγίτες, πυο προχθές ήταν με αντιασφυξιογόνες μάσκες και ασπίδες. Ο κουκουνόμος δενα φορά τους χρυσαυγίτες που παρεισφρύουν στις πορείες; αλήθεια υπάρχει τίποτα στη Βουκουρεστίου δικό τους που πάντα εκεί μας περιμένουν;

να 'σαι καλά

navarino-s είπε...

@Ippoliti μου καλημέρα!
Έχεις δίκιο στις σκέψεις σου γιατί αυτά συμβαίνανε και πολύ πάρα πολύ παλιά: εγώ θυμάμαι προβοκάτορες που δρούσανε στις διαδηλώσεις από το '66! Απλά επειδή βλέπω απ' τα μίντια μια τάση ενοχοποίησης και στιγματισμού σαν εγκληματίες όλου αυτού του χώρου, έγραψα κάποια πράγματα που νομίζω πως αληθεύουν.
Πιο κοντά όμως στην αλήθεια πιστεύω ότι είναι αυτά που γράφουνε στο σχόλιο τους τα monkakia γιατί πιο κοντά στα πράγματα από μένα.