Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

ΚΑΘΙΣΤΕ ΗΣΥΧΑ ΓΙΑΤΙ …ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ!!!


Αν για κάτι θα σκίζει τα ρούχα του ο ιστορικός του μέλλοντος με τα τεκταινόμενα σήμερα στην πατρίδα μας, δεν θα είναι τόσο η αγριότητα με την οποίαν επέπεσε επί των εργασιακών και ασφαλιστικώνμας δικαιωμάτων η Εξουσία –αυτό η αρμόδια επιστήμη έχει τα μέσα και με τους πρωτοετείς ακόμη φοιτητές της να το εξηγήσει: ως το αναπόφευκτο αποτέλεσμα του αχαλίνωτου νεοφιλελευθερισμού της τελευταίας 25ετίας- όσο εκείνη η φτωχομπινεδιάρικη αντίληψη που καλλιεργείται από τους φωστήρες των ΜΜΕ ότι τάχαμου πρέπει να αποφεύγουμε τις «ακραίες μορφές» κινητοποιήσεων και τα βίαια γεγονότα για να μην τα βλέπουν οι ξένοι και ….ακυρώσουνε τις εδώ διακοπές τους!
Να μη διαδηλώνουμε δηλαδή στο κέντρο των πόλεων, να μην καταλαμβάνουμε δημόσια κτίρια, τις αποβάθρες των λιμανιών και τους καταπέλτες των πλοίων (για να μπορεί να έρχεται ελεύθερα ο στόλος του Γκριμάλντι από τη Νάπολι με τα βρώμικα φαγητά και τους χωρίς αγγλικά ναυτικούς των 5 δολαρίων)!
Προσθέτοντας από πάνω με περίσσια υποκρισία οι καραγκιόζηδες: «Μπορεί ο καθένας να ασκεί το αναφαίρετο δικαίωμα του στη διαδήλωση αλλά ειρηνικά και κόσμια χωρίς να εμποδίζει τους άλλους».
Ήγουν: εδώ μας πήρανε και τα σώβρακα και εμείς να διαδηλώνουμε ….από Άγιο Φανούριο προς Κουκουβάουνες άδοντες άσματα τσιγκολελέτας!
Αλλά το περίεργο της υπόθεσης είναι –από ό, τι δείχνουν και οι σχετικές έρευνες- ότι κατορθώνουν και πείθουν πολύ κόσμο και ότι αυτές τις παρλαπίπες τις ασπάζονται ακόμη και τα θύματα αυτού του -ακραίας μορφής αγριότητας- περιβόητου Μνημονίου.
Γιατί πολλοί συνάνθρωποι μας, ελπίζουν ακόμη οι δύστυχοι ότι μπορεί μέσα από την ίδια πεπατημένη των τελευταίων ετών –άμα πιάσουμε κανα φραγκάκι το καλοκαίρι- ίσως και τη σκαπουλάρουμε!
Βαυκαλίζονται με ψευδαισθήσεις οι άνθρωποι γιατί δεν θέλουν να το πιστέψουν ενώ το βλέπουν πολύ καθαρά ότι με τα μέτρα σκληρής λιτότητας που παίρνονται τώρα παντού στην Ευρώπη, σε λίγα χρόνια το «είδος Τουρίστας» μπορεί να γίνει τόσο πολύ σπάνιο που να το αναλάβει η …WWF!

10 σχόλια:

ELvA είπε...

Ποιους τουριστες; :/
Το ολο θεμα καταντα φαιδρο, λες και στην υπολοιπη Ευρωπη και αλλου εχουμε με παμπλουτους εργαζομενους να κανουμε..
Δεν το καταλαβαινουν οτι με τις πολιτικες τους και με την ενισχυση των τραπεζων, (αντι των μισθωτων) οπως και με την αυξηση της ανεργιας, εχουν φτωχυνει ολους τους λαους της ΕΕ;

Καλημερα navarino,ζητουνε να μη μιλαμε οταν ο κοσμος υποφερει με τις μειωσεις μισθων και τις συνταξεις πεινας! Για ποιες διακοπες μιλανε και κυριως για ποιων τις διακοπες; Ντροπη τους!

Υ.Γ.
Ριξε αν θελεις μια ματια σε σχετικη αναρτηση μου πριν λιγες μερες..

Αntidrasex είπε...

Πάρα πολύ καλό άρθρο.

Tyler Durden είπε...

καλημερα Ναβαρίνο, η κοσμιότητα είναι άσφαιρα πυρά και βρεγμένα σπίρτα.

Μια διαδήλωση γίνεται για να ενοχλήσει, για να δείξει ότι κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να εγκαταλέιψουμε για λίγο ή και πολύ την καθημερινή μας ρουτίνα, γιατί όλους μας αφορά κάτι, έστω και αν αυτό δεν είναι άμεσα ορατό και αντιληπτό ως τέτοιο.

Γιατί όταν θα έρθει η σειρά μας να βιώσουμε τις συνέπειες αυτής της πολιτικής, δεν θα υπάρχει κανένας να μας στηρίξει, όπως είπε ο Μπρεχτ

the monkeys είπε...

ναβαρινος μας@ κείμενο καταπέλτης!!έχεις απόλυτο δίκαιο σε όλα.έχω κι εγώ σιχαθεί τη πιπίλα των μέσων για τουσ ξένους.ότι και ν γίνει αχ τι 8α πουν οι ξένοι.μα οι ξένοι εργαζόμενοι βιώνουν τα ίδια και πιστέψτε με καταλαβαίνουν.
επειπλεόν εχω μια απορία πως γίνεται τα δικαστήρια να κθρήσουν παράνομη απεργια...ένα συνταγματικό διακιώμά μας!αύριο όλοι στην πορεία...

navarino-s είπε...

@Elva μου γειά σου!
Πολύ καλό το κείμενο σου το διάβασα τώρα και συμπάθα με που χάθηκα για κάποιο διάστημα, έχω μπλέξει με μια ανακάινιση του πατρικού σπιτιού στο χωριό και έχω στο ιντερνετ ταχύτητες χελώνας. Και μιας και μιλάμε για τουρισμό όταν με το καλό τελειώσω και θα είστε ευπρόσδεκτοι με την οικογένεια σου έχουμε και πολύ κοντά τη θάλασσα!

navarino-s είπε...

@antidrasi+sex
Καλώς τον φίλο μου! Να είσαι καλά!

navarino-s είπε...

@Tyler
Πολύ εύστοχο το σχόλιο σου ( ...Μια διαδήλωση γίνεται για να ενοχλήσει...) και το τελειώνεις θαυμάσια με την αθάνατη ρήση του Μπρέχτ!

navarino-s είπε...

@monkakia μου γειά σας!
Το παιχνίδι αγρίεψε δεν υπάρχουν περιθώρια για αναστολές!

Πως πήγε η εξεταστική;

the monkeys είπε...

ναβαρίνο@πάντως σήμερα στην πορεία ήταν πολύ θετικά τα πράγματα από άποψη κόσμου!και που να έρθει ο χειμώνας...
μόλις τελειώσαμε τα μονκάκια και ετοιμαζόμαστε για διακοπές...ακόμα δεν έχουμε δεί την επιτύχια της εξεταστικής αλλά ελπίζουμε στο καλύτερο...(αν και δεν το βλέπουμε:P)

navarino-s είπε...

@monkakia μου γειά σας!
Χάρηκα για την παρουσία σας στη διαδήλωση!
Σας στέλνω τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς!