Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΤΟ...ΒΑΡΟΣ!!!


Από την προηγούμενη κυβέρνηση που είχε ορκίσει ο Γιωργάκης, φάνηκε η πρόθεση του Πασόκ να δώσει έμφαση στους τίτλους των υπουργείων. Κάτι που εντάθηκε με τον παρόντα πολυάρθμο ανασχηματισμό. Αφού σου λέει: όπως μας πάει η Τρόϊκα μόνο αντιλαϊκά μέτρα θα παίρνουμε ας δώσουμε τουλάχιστον στα αρμόδια υπουργεία κάποιους τίτλους παραδεισένιους και ελκυστικούς, ούτως ώστε, με το άκουσμα τους και μόνο να δημιουργείται στον πολίτη η αίσθηση της ευημερίας και της ...ουράνιας γαλήνης!

Και έτσι φτάσαμε στο σημείο να αντικατασταθούν σιγά-σιγά τα παλιά ονόματα των υπουργικών θώκων και τη θέση τους να πάρουν κάτι τίτλοι σιδηρόδρομοι που όπως πάνε τα πράγματα όλο και θα μεγαλώνουν για να ενδυναμώνεται στη συνείδηση των πολιτών, αυτή η ψευδαίσθηση που λέγαμε παραπάνω, έτσι:


Το υπουργείο που ρίχνει ξύλο π.χ. ονομάστηκε: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ που δεν αποκλείεται, έτσι και αγριέψουν πιο πολύ τα πράγματα με διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες, να μετονομαστεί στον επόμενο ανασχηματισμό σε ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΡΥΦΕΡΩΝ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΘΩΠΕΙΑΣ.


Το υπουργείο της ρημαγμένης χλωρίδας των πυρκαγιών και της μόλυνσης έχει το βαρύγδουπο τίτλο: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ που και αυτό δεν αποκλείεται αύριο να μετονομαστεί σε ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΣΙΟΥ-ΤΣΙΟΥ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ!


Αμ' το άλλο της ΠΑΙΔΕΙΑΣ που στην αρχή κανείς δεν καταλάβαινε τι σήμαινε αυτό το "ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ" και τώρα όλοι αντιληφθήκαμε ότι με την κατάργηση της βάσης του 10 εκείνο το ρημάδι το 0,9 με το οποίο, χάρη των τοπικών καφετεριών συμφερόντων, πέρασαν σε σχολές αρκετά παιδιά: χρειάζεται μια ολόκληρη ζωή για να αποκτήσει οντότητα προβιβάσιμου ακέραιου αριθμού!


Εκείνο πάλι της Δικαιοσύνης για την αδικία που οργιάζει σε δικαστήρια και στις φυλακές ακούει στον ονειρεμένο τίτλο: ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ που μπορεί και αυτό αύριο εξ' ανάγκης να αποκτήσει τον δελεαστικότερο τίτλο: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΕΥΑΕΡΩΝ ΚΕΛΙΩΝ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΝ ΔΕΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ.


Αυτό της ρημαγμένης αγροτιάς που τρώει τη μια σφαλιάρα μετά την άλλη (φέτος θα μείνουνε τ' αμπέλια ατρύγητα!) που για χρόνια το λέγαμε Γεωργίας, και που τώρα ονομάζεται ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ είναι πολύ εύκολο να μετονομαστεί σε: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΩΝ!


Το καινούργιο που μας προέκυψε για τη Ναυτιλία θα μπορούσε κάλλιστα να φέρει τον τίτλο: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΙΕΙΑΣ, ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ, ΕΞΩΛΕΜΒΙΑΣ ΑΘΛΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ!


Στο άλλο έρχεται ο τίτλος μόνος του: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΑΘΛΗΣΗΣ SPA ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ!


Και με τα μέτρα που πήρε ο Λοβέρδος δεν μένει για το πρώην υπουργείο του παρά ο τίτλος: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ!


8 σχόλια:

Penelope είπε...

Όπως γράφει κι' ένας φίλος στο Facebook :
1. Υπουργείο Ανάπτυξης Νέων Τυχερών Παιχνιδιών Για το Καλό της Χώρας (το καλύτερο όλων από όσα έχει γράψει μέχρι τώρα).

Και συνεχίζουμε ακάθεκτοι και με πολύ γέλιο στα δακρυσμένα μάτια μας αγαπητέ μου.

ELvA είπε...

Σαν πολυ παραπλανητικη ειναι αυτη η ''αίσθηση της ευημερίας και της ουράνιας γαλήνης'', δε νομιζεις navarino;

Aλλαξε βλεπεις ο Μανωλιος...

Ασε που θα ηταν θαυμα τιτλος γραφειου κηδειων(φτου φτου φτου!) :))

mia maria είπε...

Αφού δεν αλλάζει τίποτα άλλο ας αλλάξουν οι τίτλοι των υπουργείων:)
Καλό Σ/Κ!

navarino-s είπε...

@Penelope
Τι να κάνουμε ρε πατρίδα έτσι όπως μπλέξαμε!

navarino-s είπε...

@Elva μου που ξέρεις τι μπορεί να μας συμβεί στην μεταθάνατο ζωή, γιατί αυτήν εδώ ξέχασε την!

navarino-s είπε...

@big mama
Κάτι είναι και αυτό!!!!!
Καλό Σ/Κ να έχουμε!

ippoliti_ippoliti είπε...

Navarino μου έστω και καθυστερημένα καταρχήν καλώς ήρθες.
Πόσο ανόητη μπορεί να είναι αυτή η παπανδρεική κυβέρνηση ακόμη και στους τίτλους των Υπουργείων φαίνεται/
Αυτό το "Αθλησης και Διατροφής μας έβγαλε το μάτι όλων", δεν μπορούσα να πιστέψω και το Κοινωνικών Καινοτομιών που ακουγόταν μέχρι αργά το βράδυ για το Εργασίας.
Τι άλλο θα δούμε
Να'σαι καλά

navarino-s είπε...

@Ippoliti μου γειά σου! Καλό φθινόπωρο και καλώς ξαναβρεθήκαμε!
Εγώ πιστεύω ότι και από εδώ και πέρα που θα αγριεύουν πιο πολύ τα πράγματα έξω στην κοινωνία θα αγριεύει και ολαϊκισμός της κυβέρνησης και η ξεφτίλα. Αλλά πιστεύω ότι δεν μασάει πια ο κόσμος!