Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Αυτός που θα πληρώσει τη λέζα πιο ακριβά!!!


Σε όλη αυτή την τροϊκανή λαίλαπα που σαρώνει  τις κοινωνικές και εργασιακές κατακτήσεις της κοινωνίας μας και που ανάγεται πάντα σε οικονομικά μεγέθη, νομίζω ότι υπάρχει μία βραδυφλεγής και μη αναστρέψιμη ζημία σε βάθος χρόνου που θα αποβεί τελικά και η πιο καταστροφική συνέπεια για τους ανθρώπους που κατοικούν αυτήν εδώ τη γωνιά της Ευρώπης. Και τούτο δεν είναι άλλο από τα πλήγματα που ήδη υφίσταται αυτό που λέμε Πολιτισμός μιας κοινωνίας. Κάτι που για τους ανθρώπους της εξουσίας έχει την έννοια του περιττού και οπότε είναι το πρώτο που την πληρώνει. Αν δούμε τις περικοπές και τη λιτότητα που χαρακτηρίζουν το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών -που μάλιστα οι εκδηλώσεις του έχουν και εισιτήριο- σκεφθείτε τι μαρμάγκα θα φάει όλες τις αποκεντρωμένες πολιτιστικές δραστηριότητες (θεατρικές ομάδες, πολιτιστικούς συλλόγους, χορευτικά κλπ) που επιχορηγούνται από την κυβέρνηση και την τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτές τις δραστηριότητες που ναι μεν δεν μπορείς να τις βάλεις σε οικονομικές μεζούρες και παραγωγικότητες, έχουν όμως τεράστια σημασία για την καλλιέργεια των ανθρώπων και την ποιότητα της ζωής τους.

10 σχόλια:

Roadartist είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω..

navarino-s είπε...

@Roadartist
Να είσαι καλά ρε φιλενάδα.

Tyler Durden είπε...

περιττοί είμαστε όλοι όσοι δεν συμμετέχουμε στα κέρδη τους, άνεργοι, συνταξιούχοι, άρρωστοι. Ο πολιτισμος έχει ήδη προ πολλού πεθάνει, ακριβώς τη στιγμή που ομάδες πολιτών αρχίζουν να θεωρούνται περιττό βάρος. Καλημερα Ναβαρινο!!!

navarino-s είπε...

@Tyler Durden
Πολύ σωστά και επιγραμματικά τα λες φίλε μου.
Καλημέρα!

Mary Ka είπε...

Ηδη το Φεστιβάλ Επιδαύρου κινδυνεύει. Πάντως είναι και ευκαιρία να βγει μία νέα σχολή τέχνης από την κατάσταση αυτή. Μία σχολή η οποία θα μάθει να είναι δημιουργικότερη των προηγούμενων με λιγότερα και με ιδέες προσαρμοσμένες στην κατάσταση.

ippoliti_ippoliti είπε...

Καλημέρα. Ξέρεις, το πρώτο πράγμα που σκέφθηκα όταν είδα ότι πωλούν τον ΟΔΙΕ ήταν ΑΠΌ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΣΟΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ;
Τίποτα τίποτα δεν τους σταματά! Είναι απίστευτοι

navarino-s είπε...

@Mary Ka
Να σου πω δεν είναι άσχημη η ιδέα σου. Όλα συνηθίζονται!

navarino-s είπε...

@Ippoliti
Και παρ' όλα αυτά σήμερα ανακοινώθηκε ότι το έλλειμμα παραμένει στο 13%!!!!

Ανώνυμος είπε...

ίδωμεν....καλή εβδομάδα Ναυαρίνο!!!

navarino-s είπε...

@irinivergopoulou
Γειά σου Ειρήνη!