Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Τι χαρτιά ν’ ανοίξεις ρε κακομοίρη Γιωργάκη; !!!

Τι χαρτιά ν’ ανοίξεις που βάσκανος τύχη σε έφερε να κρατάς –υποτίθεται- στα χέρια σου τη μοίρα αυτής της χώρας στην πιο κρίσιμη καμπή της μεταπολεμικής της ιστορίας; Τι να πεις ρε έρημε που αναγκάστηκε ο ίδιος ο Στρος Καν να διαμαρτυρηθεί σε διεθνές οικονομικό φόρουμ της Κίνας για την άγρια τιμωρία της Ελλάδας με υψηλά επιτόκια και εσύ με τον άλλο Γιωργάκη σφυρίζατε αδιάφορα και δεν διαπραγματευτήκατε ούτε μία παράγραφο του μνημονίου; Πηγαινοερχόσασταν στις Βρυξέλλες με τις καπαρντίνες και τα παλτά σας και ηδονιζόσασταν να ξεδιπλώνετε μπροστά στα μαρκούτσια την αγγλόφωνη σας κατάρτιση στην μπουρδολογία! Τι χαρτιά ν’ ανοίξεις χαϊδεμένο τέκνο του παγκόσμιου συστήματος που από τη στιγμή που σου γύρισαν οι πάτρωνες σου την πλάτη έχασες τον μπούσουλα και δεν ξέρεις τι λες; Το παίζεις ακόμη και θύμα των μίντια εσύ η επιτομή της προβολής και της προώθησης των μέσων αυτών. Και δεν ντρέπεσαι να λες ακόμη και τώρα για το περιβόητο δημοψήφισμα ότι το έκανες για λόγους πλατέματος της δημοκρατίας όταν όπως το δήλωσε με έπαρση ο Βενιζέλος την ίδια βραδιά στην βουλή την είχατε στημένη τη δουλειά στο εκβιαστικό ερώτημα: «με το ευρώ και την πρόοδο ή με τη δραχμή και τη φτώχεια» για να υφαρπάσετε το ΝΑΙ του κοσμάκη. Μόνο που οι ξένοι φοβήθηκαν και σε μάλωσαν και βάλατε όλοι την ουρά στα σκέλια. Και ψελλίζεις τώρα όλο κάτι κουταμάρες ότι τάχα έκανες τομές και αλλαγές στη διοίκηση  ότι έκανες το ένα το άλλο και δεν βλέπεις γύρω σου τα ερείπια που αφήνεις, την πλήρη διάλυση του κοινωνικού κράτους, την ταπείνωση των «περήφανων γηρατειών», και το τσάκισμα των ονείρων των νέων παιδιών.  

10 σχόλια:

Roadartist είπε...

Δυστυχώς βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.

ippoliti_ippoliti είπε...

Τι να πώ καλέ μου. Είσαι μάλλον αρκετά επιεικής νομίζω.
Καλό βράδυ και
γλυκά, ήρεμα Χριστούγεννα εύχομαι

Ειρήνη είπε...

Μέσα σε 10 γραμμές τα είπες όλα. Ακριβέστατο σχόλιο. Καλά Χριστούγεννα!

eApenanti είπε...

Να τ' ανοίξει..
θα κάνουν καλό προσάναμα. Πλατειά ερμηνεία παρακαλώ, μέρες που είναι.

Καλά Χριστούγεννα
ΘΑΝ.

navarino-s είπε...

@Roadartist
...και την πληρώνουμε εμείς!
Καλό βράδυ και καλές γιορτές!

navarino-s είπε...

@ippoliti
Να είσαι καλά ιππολίτη μου υγεία και καλές γιορτές!

navarino-s είπε...

@Ειρήνη
Καλά Χριστούγεννα Ειρήνη μου!

navarino-s είπε...

@e-Apenanti
...και είναι ακριβό το πετρέλαιο!
Καλά Χριστούγεννα Θανάση μου!

Eugenios Sogas είπε...

Συνοψίζω:1] Δεν βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.2] Συμφωνώ, είσαι σίγουρα επιεικής αλλά όχι αρκετά. πολύ επιεικής.3]Μέσα σε 10 γραμμές δεν τα είπες όλα.Δεν είναι ένας "έρημος" που ενδιαφέρεται μόνο για βόλτες ανά τον κόσμο με τά ακριβά κοστούμια και καμπαρντίνες.Οι πράξεις του αυτά τα 2 χρόνια, φανερώνουν ότι είναι βαλτός για να ξεθεμελώσει[ και τελικώς να ξεπουλήσει]όλες τις "κατακτήσεις" τού λαϊκού& εργατικού κινήματος τών τελευταίων 100 χρόνων.

navarino-s είπε...

@Eugenios Sogas
Και ο Φάνης έχει την ίδια άποψη αλλά εγώ δεν πείθομαι γιατί αυτά περί διατεταγμένης υπηρεσίας απαιτούν αφενός κάποια στοιχειώδη διανοητική συγκρότηση και από την άλλη δεν θα τον άδειαζαν έτσι όπως τον άδειασαν οι πάτρωνες του. Το παιδί είναι κακό και ηλίθιο!