Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

Νομίζεις ότι δεν θα λογοδοτήσεις κύριε Προβόπουλε; !!!Γιατί η συμπεριφορά σου τις τελευταίες ημέρες με την άμεση και μακράν των αρμοδιοτήτων σου ανάμειξη με υποδείξεις στα προεκλογικά ζητήματα της χώρας, αυτό δείχνει! Έχεις ξεχάσει φαίνεται τη βαριά σου ευθύνη που ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αντί να υπερασπίζεσαι τα συμφέροντα της εθνικής μας οικονομίας όπως είναι και η αποστολή σου, συμμετέχεις ενεργά στην καταλήστευση της προς χάριν των ξένων τοκογλύφων. Ούτε μια λέξη αντίρρησης δεν άρθρωσες για τα ληστρικά επιτόκια του 5 και 6 τοις εκατό των μνημονιακών δανείων που θα επιβαρύνουν τον ελληνικό λαό για πολλά χρόνια με το δυσβάσταχτο ποσόν των 16 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Ξέχασες την εξισούμενη με απάτη κοινού ποινικού δικαίου, μεταχείριση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων στο PSI. Αλλά το κυριώτερο φαίνεται ότι ξέχασες το δικής σου εμπνεύσεως ειδεχθέστερο έγκλημα της τελευταίας διετίας: την κατάργηση των εκδρομών των ΚΑΠΗ που πήγαιναν οι ξωμάχοι της ζωής μέχρι την Ερέτρια και το Λουτράκι καμιά ημερήσια βολτούλα για να ξεσκάσουν, συνολικού ετήσιου κόστους κάτω από τα 4 εκατομμύρια ευρώ, κάτω από το συνολικό ετήσιο εισόδημα σου των 4.051.949 ευρώ! Θα λογοδοτήσεις κύριε Προβόπουλε, αυτές οι τυπικές απαλλαγές περί μη ευθύνης που παίρνεις κάθε χρόνο από τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων της τράπεζας σου, δεν σε καλύπτουν. Θα λογοδοτήσεις ενώπιον δικαστηρίου, μόνο να εύχεσαι να είναι αυτό ένα δικαστήριο από αυτά τα γνωστά της αστικής δικαιοσύνης και να μη φέρει στην ονομασία του επιθετικούς προσδιορισμούς όπως: Ειδικό, Έκτακτο ή Λαϊκό!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Ναβαρινο
Οταν ο κος Προβόπουλος ανελβε την διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας το πρώτο πραγμα που έκανε ήταν να διαλύσει τον παιδικό σταθμό της Τραπεζας στη μέση της χρονιάς και να στείλει τα παιδάκια σε ιδιωτικούς σταθμούς ,με τη δικαιολογία ότι ο σταθμός κοστιζε στην Τράπεζα.Μπορείς ευκολα να καταλάβεις το πως θα αισθάνθηκαν τα παιδιά που έχασαν τους φίλους τους και τους νηπιαγωγούς τους.Την ιδια εποχή σε συνέντευεξή του στην Κυριακάτική Ελευθεροτυπία , ελεγε ποσο περήφανος ήταν για την κόρη του που βοηθούσε τα παιδάκια του τρίτου κόσμου.Και δεν ειναι μονο αυτό . Οταν πουλησε τη Εμπορική στη CREDIT AGRICOLE εδωσε μαζί και την μεγαλύτερη συλλογή των εργων του Θεόφιλου που ανηκε στην Εμπορική . Με δεδομένη την σπουδαιότητα της ζωγραφικής του Θεόφιλου και το πόσο έχει επηρεάσει τη νεοελληνική τέχνη καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό.Τι να περιμένει κανείς απο εναν τέτοιο άνθρωπο που τα βάζει με τους γέρους και τα παιδιά.Τελικά ειναι αντάξιος του ονόματος του.
Φιλικά

Γιώργος

navarino-s είπε...

@Γιώργος
Φίλε Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ για την τόσο διαφωτιστική παρέμβαση σου που με τα στοιχεία που γνωρίζεις και καταθέτεις εμπλουτίζεις την ανάρτηση μου αλλα και το ...κατηγορητήριο τλου εγκαλουμένου!