Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Η ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ !!!




 
Κάτι που συστηματικά εφαρμόζεται σήμερα σε παγκόσμια κλίμακα και που πρώτος είχε διαβλέψει από το 1948 ο διορατικός Τζορτζ Όργουελ όταν έγραφε εκείνο το εφιαλτικό και συνάμα προφητικό «1984».
Θα θυμάστε την προσπάθεια του καθεστώτος να νοθεύσει την ελεύθερη σκέψη με το πρόγραμμα της «γλωσσοκάθαρσης» και την εφαρμογή της «Νέας Ομιλίας»:

 
«…ο σκοπός της Νέας Ομιλίας είναι να στενέψει τα όρια της σκέψης …»

 
Καθώς και τα νέα συνθήματα του καθεστώτος:

 
«Ο πόλεμος είναι ειρήνη, η ελευθερία είναι σκλαβιά, η άγνοια είναι δύναμη»

Τα τωρινά παραδείγματα πάμπολλα. Λαϊκοί ξεσηκωμοί όπως αυτοί της Αιγύπτου τη μια φορά ονομάζονται "εξέγερση" και τηνάλλη «τρομοκρατία» αλλά και η ειρηνική προσπάθεια διεκδίκησης μιας καλύτερης ζωής και αξιοπρέπειας των αδικημένων της κοινωνίας, χαρακτηρίζεται αμέσως «λαϊκισμός». Την ίδια ώρα που οι φορολογικές μειώσεις των πλουσίων και των εφοπλιστών βαφτίζονται «πατριωτική στάση». Και οι ισοπεδώσεις των μέχρι τώρα εργασιακών κατακτήσεων αποκαλούνται ... τρυφερά «μεταρρυθμίσεις»
Και ας μην πηγαίνουμε πολύ μακριά: μιλώντας χτές στη Σόφια ο και επίδοξος πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συγκέντρωση ελλήνων επιχειρηματιών που κλείσανε τις εδώ επιχειρήσεις τους, απολύσανε κόσμο και δραστηριοποιούνται στη γείτονα, τους αποκάλεσε «ήρωες!».
Το θέμα τεράστιο μια νύξη μόνο θέλησα να κάνω εδώ και να κλείσω πάλι με Όργουελ:

 
«Αν θέλεις μία εικόνα του μέλλοντος, φαντάσου μία μπότα να συντρίβει ένα ανθρώπινο πρόσωπο – για πάντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: