Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Την Κυριακή ψηφίζουμε!!!


Ναι ψηφίζουμε! Όσο και να φαίνεται παλιομοδίτικο και με όποιες ενστάσεις και να έχουμε για τόσα και τόσα πράγματα που αλλοιώνουν την ελεύθερη βούληση των ανθρώπων. Ψηφίζουμε γιατί "έρχονται χρόνια δύσκολα μέσα στη Γάζα" που λέει και ο ποιητής. Ψηφίζουμε, γιατί μπορούμε ακόμη να ψηφίζουμε!
.
.
ΥΓ: Το τι ψηφίζουμε; Νομίζω πως περιττεύει μια τέτοια συμβουλή για ανθρώπους του διαδικτύου: για ανήσυχους και ενεργούς πολίτες, δηλαδή!

18 σχόλια:

Tyler Durden είπε...

ειδικά τώρα που υπάρχουν και νέες δυνάμεις σε άνοδο, αλλά και τα δυο κόμματα έχουν πιάσει τον μεγαλύτερο πάτο τουλάχιστον από την μεταπολίτευση και μετά είναι μέγιστη ανευθυνότητα η αποχή

the monkeys είπε...

Navarino μας έχεις μεγάλο δίκιο. Η αποχή γενικά δεν είναι λύση και ειδικά τώρα που όπως λέει και ο tyler, όλα δείχνουν πως υπάρχει μία ανησυχία από την πλευρά των πολιτών.

Saq είπε...

Εγώ πάλι φίλε navarino λέω ειδικά για τις ευρωεκλογές να φερθώ ανεύθυνα και να μην περάσω ούτε από έξω.

crispy είπε...

Καλησπέρα. Θα συμφωνήσω με τον tyler. Είναι η καλύτερη ευκαιρία να δείξουμε έμπρακτα την αποστροφή μας στον δικομματισμό.
Πάντως υπήρξε τον τελευταίο καιρό μια τάση -ηθελημένη;- να επικρατήσει η αποχή. Γιατί άραγε;

navarino-s είπε...

@tyler με βρίσκεις απολύτως σύμφωνο: πρέπει κάτι να ταραχτεί σε αυτό το τέλμα!

navarino-s είπε...

@monkakia μου γειά σας! χαίρομαι που συμφωνείτε! Καλή ψήφο!

navarino-s είπε...

@newton γειά σου!
Η αποχή πολλές φορές έχει μεγαλύτερη αξία και από την ψήφο! Απλώς διαφωνούμε στο timing για αυτήν εδώ τη φορά!

navarino-s είπε...

@crispy καλησπέρα! καλά κάνεις και βάζεις το ερωτηματικό στο "ηθελημένη' γιατί όπως γράφω και στην ανάρτηση πολλές αλλοιώσεις της βούλησης γίνονται σήμερα!

lagarto είπε...

κι εγώ πιστεύω ότι η αποχή δεν θα χρησιμεύσει σε τίποτα.όχι ότι με το που θα ψηφίσουμε θα αλλάξουν όλα, αλλά όπως εχω ξαναπεί, έτσι κι αλλιώς θα γίνουν και ούτε που θα σε ρωτήσουν.τουλάχιστον προσπάθησε να αλλάξεις τους συσχετισμούς και να τους κάνεις λίγο να ταρακουνηθούν.
δεν νομίζω ότι πρόκειται να λάβουν υπόψη τους το ποσοστό της αποχής.
με αλλους τρόπους πιο χρήσιμους μπορείς να δείξεις την αντίθεσή σου. έμπρακτα, δρώντας καθημερινά ατομικά και συλλογικά, και όχι αρνούμενος απλά την εκλογική διαδικασία.

navarino-s είπε...

@lagartaki όπως έγραψα και στο newton υπάρχει και το timing! Μήν ξεχνάμε ότι μετά τις 7 Ιουνίου το τοπίο θα σκουρήνει πολύ αν δεν αποδυναμαωθεί ο δικομματισμός. Εκείνοι πάντως που σνοπμπάρουν τις εκλογές ξεχνάνε κάτι πολύ σημαντικό που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια μέσα από εκλογές: σε πολλά κράτη της Ν. Αμερικής έχουνε πάρει την εξουσία αριστερές και επαναστατικές δυνάμεις και οι λαοί εκεί γνωρίζουν πρωτόγνωρες εμπειρίες αυτονόμησης από τα παλιά τους αφεντικά, τις ΗΠΑ δηλαδή!

Αntidrasex είπε...

Ευχαριστώ.
Τα του καίσαρος τω καίσαρι, του navarino-s τω navarino:

http://antidrasiandsex.blogspot.com/2009/06/blog-post_06.html

Saq είπε...

Βασικά φίλε navarino δεν θα ψηφίσω γιατί...
καταρχήν οι ευρωεκλογές και οι βουλευτές που εκλέγονται είναι σκέτη κοροϊδία.

Στην Ελλάδα τις έχουμε μετατρέψει σε εθνικές εκλογές, γιατί έτσι μας κάναν να πιστέψουμε, παρόλο που τίποτα δεν θα αλλάξει μετά από αυτές.

Δεν πιστεύω σε λογότυπα του τύπου "δώστους μήνυμα", "γίνε ενεργός" και τέτοια, τουλάχιστον όχι από αυτές τις ψευτοεκλογές. Ενεργός είμαι σε όλη την καθημερινή ζωή μου. Πιστεύω ότι τώρα χρειάζεται πλήρης αδιαφορία και στις βουλευτικές εκλογές ψήφο σε οποιοδίποτε μικρό κόμμα ώστε να κατατροπωθούν.

Τέλος ο κάθε Έλληνας που θέλει να αισθάνεται και να το παίζει επαναστάτης ας αλλάξει πρώτα τον εαυτό του και μετά θα αλλάξουν και οι πολιτικοί. Γιατί navarino οι πολιτικοί είναι ο καθρέφτης των πολιτών της χώρας, όταν τους κοιτάμε και βλέπουμε τα χάλια τους ουσιαστικά τα δικά μας χάλια βλέπουμε.

την καλημέρα μου.

navarino-s είπε...

@newton δεν είναι όλοι οι άνθρωποι γύρω μας ίδιοι! υπάρχουν πολλοί ανήσυχοι πολίτες, πολιτισμένοι με ευγένεια ψυχής και σκεπτόμενοι. Μπορεί να είναι λίγοι αλλά υπάρχουν και αυτό είναι που μας δίνει μια απαντοχή να προχωράμε και να ελπίζουμε να φτιάχνουμε blogs κια να γράφουμε, να επιζητούμε την επικοινωνία και την ανταλλαγή των απόψεων, να ελπίζουμε -εν κατακλέιδι- σε ένα καλύτερο αύριο! Υπάρχουν και πολλοί μικροί κομματικοί σχηματισμοί που έχουν τέτοιους ανθρώπους. Η δεοντολογία των Blogs και ο σεβασμός στο επίπεδο των συναδέλφων και αναγνωστών μου, δεν μου επιτρέπει να αναφέρω ονόματα!

navarino-s είπε...

@andidrasi+sex σε ευχαριστώ, θα σε επισκεφτώ!

ippoliti_ippoliti είπε...

ναι navarino's, ψηφίζουμε, ψηφίζουμε και μετά πάμε στην παραλία.
Ψηφίζουμε.
Καλό απόγευμα

navarino-s είπε...

@ippoliti έγραψες! Και ψήφο και μπάνιο, ότι το καλύτερο!

Βρομιστεράκι είπε...

Και βέβαια ψηφίζουμε...
Και ψηφίσαμε διότι η αποχή δεν είναι θέση.

navarino-s είπε...

@βρομιστεράκι και πάσης Ελλάδος που καθαρίζει για όλους!!!!!!