Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

ΤΟ ΘΕΣΠΕΣΙΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!!!


Και σοβαρολογώ! Δεν κάνω χιούμορ!
Κάθε φορά που γυρίζω στην Αθήνα από διακοπές στο χωριό ή σε άλλα μέρη της Ελλάδας εκείνο που ευχαριστιέμαι γιατί μου έλειψε, είναι το νερό της. Εύγευστο, χωνευτικό και ξεδιψαστικό αποτελεί ένα σπουδαίο δώρο στους κατοίκους αυτής της πόλης, που δυστυχώς δεν το εκτιμάμε έτσι άφθονο που το βλέπουμε να τρέχει.
Και δεν είναι μόνο ότι εμπιστεύεσαι, ας πούμε, τη γευστική σου πείρα για να βγάλεις τέτοια συμπεράσματα αλλά και επιστημονικά το νερό της ΕΥΔΑΠ παρέχει τον υψηλότερο βαθμό ασφαλείας για την υγεία των πολιτών. Αρκεί κανείς να ρίξει μια ματιά στο τι γίνεται στις 4 Μονάδες Επεξεργασίας Νερού Επεξεργασία Νερού - ΕΥΔΑΠ Α.Ε. που διαθέτει, αλλά και στούς ελέγχους της ποιότητας του Έλεγχος Ποιότητας - ΕΥΔΑΠ Α.Ε. που πραγματοποιούνται καθημερινά με ειδικά μηχανήματα.
Μην κοιτάτε που η εν λόγω εταιρία διεπόμενη από τις γνωστές δημοσιοκρατικές αγκυλώσεις, δεν προχωράει στην εμφιάλωση αυτού του πολύ καλού νερού που διαθέτει και αφήνει την αγορά του σε άγνωστης προέλευσης και αμφιβόλου ποιότητας εμφιαλωμένα.
Και καλά μπορεί η 3Ε που μαζί με την Κόκα-Κόλα διανέμει το ΑΥΡΑ, να διαθέτει μηχανήματα επεξεργασίας και να μην υπάρχει πρόβλημα υγείας. Έχει κατορθώσει όμως με τη διαφήμιση να πάρει τη μερίδα του λέοντος στη χρυσοφόρα αγορά του εμφιαλωμένου, με ένα νερό που κατ' εμέ αποτελεί την επιτομή της ανοστιάς και της αγευστίλας (sic). Ένα υγρό πράγμα που το κατεβάζεις για να μην πάθεις αφυδάτωση!
Αυτά τα ολίγα και θα επανέλθω γιατί το νερό είναι η ζωή μας και κάποιοι ανεγκέφαλοι που μας κυβερνούν αρχίζουν να δρομολογούν την εκποίηση του στους ξένους! Κάτι που δεν νομίζω ότι θα περάσει και τόσο εύκολα!

24 σχόλια:

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Κι' εγώ σοβαρολογώ, ούτε και κάνω χιούμορ.
Ο πατέρας μου πάντα παίνευε το νερό του χωριού του. Ποτέ δεν το συνήθισα, ούτε αισθάνθηκα πως με ξεδιψάει με τη δροσιά που κατ' εμέ δε διέθετε.Γλύφιζε ιδιαίτερα.
Κοντολογίς, δεν έβλεπα την ώρα να γυρίσουμε στη βάση ας στην Αθήνα, για να ευχαριστηθώ νερό.
Τώρα για περισσότερες ιδιότητες του νερού της ΕΥΔΑΠ δε γνωρίζω, αλλά για να το λες θα ξέρεις.
Καλή σου μέρα,

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Tyler Durden είπε...

από τη στιγμή που έχει χλώριο χάνει την ποιότητά του. Η αλήθεια είναι πως λόγω της ορειβασίας πίνω συχνά από αμόλυντες τρεχούμενες πηγές και ρυάκια, οπότε έχω άλλο μέτρο σύγκρισης για την ποιότητα του νερού.

Saq είπε...

Όντως το χλώριο κάνει μεγάλη ζημιά στο νερό, του δίνει μια περίεργη γεύση, αλλά είναι απαραίτητο.Για να λες πάντως ότι είναι καλό το νερό της Αθήνας κάτι θα ξέρεις! Όσο για την εταιρία ύδρευσης, μπορεί πράγματι να κάνει καλή δουλειά όσον αναφορά την ποιότητα του νερού που στέλνει αλλά καλά θα ήταν να κοιτάξει και λίγο να μειώσει τα δεκάδες κυβικά νερού που χάνονται στην διαδρομή και πριν φτάει το νερό στα σπίτια.

ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ είπε...

Πράγματι, έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από τις κυβερνήσεις τόσα χρόνια, ώστε η Αθήνα να έχει το προνόμιο να καταναλώνει ένα από τα πιο ποιοτικά νερά της Ευρώπης. Για την υπόλοιπη Ελλάδα δεν έχει ασχοληθεί ποτέ καμία κυβέρνηση και καμία δημοτική αρχή σοβαρά.
Έτσι δυστυχώς όσοι μένουν σε επαρχιακές πόλεις και χωριά πίνουν όλο το χρόνο…. το νερό της ανάγκης.

Έχει μια λογική πάντως. Σου λένε: εσείς αναπνέετε καθαρό αέρα όλο το χρόνο, πιείτε κατώτερης ποιότητας νερό για να υπάρχει μια ισορροπία με τους κατοίκους της Αθήνας.

Τσαλαπετεινός είπε...

Συμφωνώ για το νερό της Αθήνας και μάλιστα έχω προχωρήσει σε ιδιωτική εμφιάλωση! Βγάζω όλο το καλοκαίρι με ένα πλαστικό μπουκάλι που γεμίζω από τη βρύση και το παίρνω παγωμένο μαζί μου κάθε φορά που βγαίνω απο το σπίτι.

Πάντως το καλύτερο, σε γεύση και θερμοκρασία νερό που έχω πιεί ποτέ ήταν από πηγή στο Γράμμο. Κι εξαιρετικά χωνευτικό.

ELvA είπε...

God morgon και απο ...κοντα, navarino :)

Εδω να ρθεις για να πιεις νερο! Οσοι πινουν...ξαναπινουν! :)
Σοβαρα τωρα,οσοι ερχονται εδω λενε οτι το νερο στη Στοκχολμη ειναι το καλυτερο! Και οι Ελληνες αυτο λενε ομως. Λες να το εχουν οι.... πρωτευουσες; :)
Η αληθεια ειναι οτι το νερο της Αθηνας εχει πολυ καλυτερη γευση απο πολλα αλλα μερη της Ελλαδας που εχει μια καπως γλυφη γευση... Τωρα αν ειναι καλυτερο ποιοτικα, ειναι μια αλλη ιστορια, που, ως μη ειδικοι, δεν ξερουμε...Ισως το θελει το...χλωριακι του για να γινει πιο...ευγεστο! χεχε

Y.Γ
Α, μη ξεχασω να πω με την ευκαιρια οτι το νερο εδω ειναι και δωρεαν!Λογαρισμοι για καταναλωση υδατος δεν υπαρχουν.

Θανάσης Καραμπότσος είπε...

Navarino – s, το νερό της Αθήνας είναι πράγματι πολύ καλό. Έχω πάει ως φοιτητής στις εγκαταστάσεις και ξέρω από πρώτο χέρι για την επεξεργασία του.
Η εκποίησή του στους ξένους δεν θα περάσει!
Κάτω η ανεγκέφαλη πολιτική.

Ποιος γλύπτης πήγε κι έστησε τον Έρωτα στην κρήνη; Δεν ήξερε πώς με νερό τούτη η φωτιά δε σβήνει;
- Ζηνόδοτος

Τσακιτζής

navarino-s είπε...

@Φυρδην-Μίγδην
Γλαρένια μου γειά σου! Έχεις απόλυτο δίκιο και όλοι ζήσαμε αυτούς τους θρύλους με τις κρουσταλένιες πηγές. Κρύο ναι αλλά όχι και υγιεινό το νερό των πηγών ανεπεξέργαστο. Είναι γεμάτο από βαρειά μέταλλα.
Φιλιά!

navarino-s είπε...

@Tyler γειά σου!
Δεν νομίζω ότι πρέπει να μας φοβίζει η λέξη χλωρίωση!

navarino-s είπε...

@newton γειά σου!
Έχεις δίκιο και για τη χρησιμότητα του χλωρίου αλλά και για τις σκανδαλώδεις απώλειες του δικτύου.

navarino-s είπε...

@ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Πολύ σωστά κάτι τέτοιο συμβαίνει. Γιατί αν είναι π.χ. πολύ υψηλό το κόστος μιας Μονάδας Επεξεργασίας Νερού θα μπορούσε κάλιστα να γίνεται ενοποίηση και να μία μονάδα να καλύπτει πολλούς Δήμους.

navarino-s είπε...

@Τσαλαπετεινέ γειά σου!
Κάπου σε αυτό που γράφεις ταιριάζουμε γιατί και εμείς όταν πηγαίνουμε στο χωριό γεμίζουμε και κάποια μπιτόνια!

navarino-s είπε...

@Elva Καλημέρα!
Καλά είναι καταπληκτικό αυτό που γράφεις για τη δωρεάν διάθεση του νερού στη Σουηδία! Δεν το ήξερα.

navarino-s είπε...

@Τσακιτζή μου καλωσόρισες και να χαίρεσαι το όνομα σου!
Πολύ σημαντική η πληροφορία σου για την επίσκεψη σου σε Μονάδα Επεξεργασίας της ΕΥΔΑΠ και καταπληκτικό το δίστιχο του Ζηνοδότου που παραθέτεις!!!

cynical είπε...

Γεια σου Navarino-s

μιας και μιλαμε για γευσεις νερου, ανοιξε στη γειτονια μου aqua bar (!!!), όπου μπορεις να παραγγείλεις διαφορους τυπους νερων, να τους δοκιμασεις και να ...μεθυσεις.

Η ικανοτητα μου να ξεχωριζω γευσεις ειναι μηδενικη, ακομα και στο κρασι. Αλλά με οσα εγραψες, αποκατεστησες την εμπιστοσυνη μου στην ΕΥΔΑΠ και επο δω και μπρος θα πινω το νερακι της βρυσης χωρις τυψεις.

Παντως τα γαργαρα νερα απο πηγες σε βουνα ειναι εκτος συναγωνισμου. Ιδιως αυτα που αφηνουν στο τελος και καποια πικραδα.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Συμφωνώ μαζί σου για τη ποιότητα του νερού της Αττικής πόσο μάλλον αν συγκρίνω με τις Βρυξέλλες όπου μεγάλωσα και εκεί το νερό της βρύσης έχει πολλά άλατα.

Συμφωνώ επίσης πως το Μάρκετινγκ έχει κάνει πολύ καλή δουλεία και έχει πείσει τους αδαείς πως το εμφιαλομένο νερό είναι καλύτερο.

navarino-s είπε...

@cynical γειά σου!
...μηδενική η ικανότητα σου να ξεχωρίζεις γεύσεις αλλά τα γάργαρα νερά των βουνών ιδίως αυτά που αφήνουν στο τέλος και κάποια πικράδα τα καταλαβαίνεις, ε;

navarino-s είπε...

@Ιωάννη Κ.
Σ' ευχαριστώ για την επίσκεψη και τη συμφωνία σου. να είσαι καλά!

lagarto είπε...

εγώ αυτό που λες δεν το λέω για το νερό της αθήνας αλλά για του χωριού μου!όποτε πάω στο χωριό μου λές τι ωραίο νερό!το χώριο είναι κοντά στο γοργοπόταμο και ντο νερό του πιστεύω είναι από τα καλύτερα, τόσο για να το πιεις όσο και για να κάνεις μπάνιο!κάθε φορά που λούζομαι με το νερό αυτό κάνει τα μαλλιά μου τόσο απαλά!
να φανταστείτε πάντα παίρνω ένα μπουκαλάκι γεμάτο με νερό όταν γυρίζω αθήνα!
πάντως αυτό με τη χλωρίωση κι εγώ δεν ξέρω,αλλά στο δήμο μου κάποια περίοδο το νερό είχε πολύ χλώριο και δεν πινότανε!τώρα είναι καλό αλλά σαν του γοργοποτάμου όχι!!!

navarino-s είπε...

@lagartaki μου γειά σου!
Σε πιστεύω απόλυτα γιατί αυτό που λες για τα μαλλιά και το λούσιμο είναι το κριτήριο: το νερό δεν περιέχει πολλά άλατα και μ'εταλλα. Άρα είναι πολύ καλό και χωνευτικό.
Η χλωρίαση θέλει μέτρο και επιστημονική έρευνα. Στα χωριά την κάνουν στα κουτουρού και έχουν χςείριστα αποτελέσματα.

Βρομιστεράκι είπε...

Πωωωω ναβαρίνε μου το ίδιο πάθαινα μικρή όταν πηγαίναμε στο χωριό...έλεγα αμαν να γυρίσω Αθήνα να πιώ καλό νεράκι!

navarino-s είπε...

@Βρομιστεράκι
Ανεπεξέργαστα όλα τα νερά των πηγών είναι βαρειά γιατί περιέχουν άλατα και μέταλλα.

Ανώνυμος είπε...

Για να σου απαντήσω γιατί η ΕΥΔΑΠ δεν εμφιαλώνει νερό να πουλάει να σε ενημερώσω πως είχε γίνει παλαιότερα μια προσπάθεια επί Καραμανλή αλλά μόλις έμαθε αυτές τις προθέσεις της Εταιρίας ο κύριος coca-cola πήγε στον Καραμανλή και τον απείλησε πως αν συμβεί κάτι τέτοιο θα κλείσει την εταιρία του εδώ και θα την πάει έξω με αποτέλεσμα χιλιάδες ανέργους , ωμός εκβιασμός δηλαδή.
Και ο Καραμανλής πολύ απλά υποχώρησε δυστυχώς .
Αυτός είναι ο λεγόμενος ιδιωτικός υγιής ανταγωνισμός !!!

Ανώνυμος είπε...

God afton Elva . Ποσα πληρωνεις ομως για κοινοχρηστα ???? Avgift σουηδιστι .....Haelsa!!