Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

ΦΥΣΗ VS ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΩΝ !!!


Ναι! Αυτό ακριβώς παρακολουθούμε να εξελίσσεται στη ΒΑ Αττική δυο μέρες τώρα. Μια φύση που βιάζεται συστηματικά εδώ και χρόνια από έναν αχαλίνωτο μπουρτζοβλαχισμό της νεοπλουτιστικής μας λαμογιοκρατίας.
Ρουσφετολόγοι του δικομματισμού με παχυλούς μισθούς των ΔΕΚΟ, παντός είδους φακελάκηδες, μικρομεσαίοι κλέφτες του ΦΠΑ και εργοδότες της ανασφάλιστης εργασίας, με την ψηφοθηρική προτροπή της εξουσίας («αν το δηλώσεις θα το σώσεις»), τα στραβά μάτια των διεφθαρμένων τοπικών υπηρεσίων και πολεοδομίας, και τη φυσική αυτουργία των μπετονιέρων και των εργολάβων του Σαββατοκύριακου, κτίζουν και ξανακτίζουν επί χρόνια μέσα στα δάση της Αττικής και στις βουνοπλαγιές της όμορφης Πεντέλης. Κτίζουν γιατί γουστάρουν βλέπεις το πανοραμίκ και θέλουν πιάτο τον Ευβοϊκό και το Αιγαίο.
Αφήσαν τα Σεπόλια που έζησαν στα νιάτα τους, τον Αγ. Παντελεήμονα, τους Αμπελοκήπους τα Ιλίσια και την Κυψέλη και βιάζουν χρόνια και συστηματικά το όμορφο αττικό τοπίο. Μπετόν και μηχανήματα, αμάξια μεγάλου κυβισμού μέσα σε δάση, τσιγάρα αναμμένα απ’ το παράθυρο, σύρματα ηλεκτρικού μέσα σε δέντρα και ψησταριές μεσ’ στις αυλές και στις βεράντες. Δεν θέλει δα και κάτι πιο πολύ να ξεκινήσει το κακό. Μια νύχτα μάλιστα σαν την προχθεσινή με δυνατό αέρα. Η φύση φίλοι μου εκδικείται γιατί η φύση έχει του νόμους της, δεν παίρνει φακελάκι.
Μην τους κοιτάτε που κόπτονται τώρα και ωρύονται μπροστά στις κάμερες και όλο μιλάνε τάχα μου για εμπρηστές –μπορεί και κάποιοι να υπάρχουν- και που είναι το κράτος και το κράτος. Φταίει το κράτος και μάλιστα πολύ μα πιο πολύ φταίνε αυτοί οι ίδιοι. Οι καταπατητές και βιαστές, οι διαχρονικοί εμπρηστές της φύσης που την εκδίκηση της δυστυχώς θα την πληρώσουμε όλοι.
Μην κοιτάτε και τους δημοσιογράφους των καναλιών που ενώ οι κάμερες δείχνουν και ξαναδείχνουν τα σπίτια μεσ’ στο δάσος, κάνουν ότι δεν βλέπουν. Γιατί αν δεν εμπλέκονται, δεν θέλουν ίσως να κακοκαρδίσουν ένα ευάριθμο τηλεοπτικό κοινό των σαχλοεκπομπών που μας σερβίρουν. Αυτούς τους ίδιους δηλαδή «χατζηπρετεντέρηδες» που στα γεγονότα του Δεκέμβρη: ζουμάριζαν τις κάμερες με επιμονή σε κάδους που καιγόντουσαν και σε σπασμένα τζάμια, χύνοντας όλη τη χολή και όλο το μίσος τους πάνω σε εκείνα τα παιδιά που ξεσηκώθηκαν –έστω και με υπερβολές και με ακρότητες- ενάντια σε αυτή τη διεφθαρμένη κοινωνία, αυτή τη νεοελληνική ξεφτίλα που μας περιβάλλει και που κανένας συνειδητός πολίτης δεν μπορεί να ανεχτεί. Και όσα σας περιέγραψα ήτανε μόνο μια πτυχή της.
Φωτιές, φωτιές από τη μια και από την άλλη οι δήμαρχοι με τα πριόνια μαζί με ένα κράτος που χτίζει πολυκατοικίες στον Υμηττό. Φοβάμαι, τελικά, ότι το μόνο πράσινο που θα μας μείνει: θα είναι το μικρό παρκάκι της Ναυαρίνου στα Εξάρχεια και αυτό της Κύπρου και Πατησίων στην Κυψέλη. Δυο χώροι που στηθήκανε από ανθρώπους με ευαισθησίες, ανάμεσα τους και πολλά παιδιά, από εκείνα του Δεκέμβρη!

12 σχόλια:

μ είπε...

Θλιβερό και τραγικό.
Έχουμε κουραστεί να λέμε τα ίδια κάθε χρόνο.
Μετά από κάθε τέτοια καταστροφή η Πυροσβεστική ενισχύεται τάχα μου και τον επόμενο χρόνο πάλι τα ίδια. Ναι, ο άνεμος ήταν ισχυρός, αλλά ο άνεμος δε βρήκε από τη μια στιγμή στην άλλη μέτωπο 50 χιλιομέτρων!
Οι καταπατητές μισούν τα παιδιά, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς!

Tyler Durden είπε...

το μόνο πράσινο που θα απομείνει θα έιναι του παναθηναϊκού και του ΠΑΣΟΚ, τα πάρκα στην πόλη τα έχει περιλάβει ο κακλαμάνης

ELvA είπε...

Οπως ειπαν και οι φιλοι παραπανω, εχουμε κουραστει, να λεμε τα ιδια και τα ιδια και να βλεπουμε με πονο ψυχης,τετοιες εικονες μεγαλης οικολογικης καταστροφης, που στρεφονται εναντια στα παιδια, που ζουν και θα συνεχισουν να ζουν μεσα
στα αποκαïδια,που καποτε ηταν φυση.
Καποιων τα παιδια,...ενω καποιων αλλων θα ζητανε μεθαυριο ξεδιαντροπα και παλι τη ψηφο του κοσμου, αυτου του κοσμου που δεν εχει μαθει να τιμωρει οταν τον κοροïδευουν....

Για να γυρίσει ο ήλιος, πραγματι, θέλει δουλειά πολλή....

crispy είπε...

Βλέποντας τις εικόνες από την tv μάς έτρωγε η απορία πώς στο καλό βρέθηκαν σπίτια -όχι ακριβώς σπίτια , βίλες μάλλον- στην κυριολεξία στη μέση του δάσους! Πόσο σωστά τα λέτε για το πώς ''αναπτύσσεται'' η ΒΑ Αττική τα τελευταία χρόνια. Εγκαταλείπουν το κέντρο -το οποίο επίσης μαράζει από αδιαφορία- για να εγκατασταθούν μες στη φύση και να την αποτελειώσουν!Στο όνομα μιας άναρχης οικιστικής ανάπτυξης η Αττική έχει οδηγηθεί σταδιακά σε οικολογικό μαρασμό. Και φαντάζομαι ότι οι δημοσιογράφοι έκαναν τα στραβά μάτια όπως λέτε διότι απ'ότι κατάλαβα αρκετοί από αυτούς ζουν εκεί!

cook είπε...

ετσι οπως τα λες καλε μου ναβαρινο....

navarino-s είπε...

@Μάνος
Έχεις δίκιο μα πρέπει να κραυγάσουμε και μεις, η οργή είναι μεγάλη!

navarino-s είπε...

@Tyler
...και αυτό θα είναι το γαμώτο!

navarino-s είπε...

@Elva μου καλημέρα!
...μήπως δεν γυρίσει ποτέ! είναι το ζητούμενο που μας τρώει!

navarino-s είπε...

@Crispy καλημέρα και καλή βδομάδα, όσο και μαύρο να είναι το ντεκόρ!
"Τι να πούμε και τι να μολογήσουμε" όπως σημειώνουν και τα άλλα παιδιά!

navarino-s είπε...

@cook καλωσόρισες, σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

Βρομιστεράκι είπε...

Ποιός τα χέζει τα σπίτια? Στάχτη να γίνουν...τα δεντράκια είναι για λύπηση.

navarino-s είπε...

@Βρομιστεράκι είναι εξωφρενικό οι αυτουργοί να ζητάνε και υποστήριξη!