Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ...ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ!!!

Επειδή σας κούρασα τώρα τελευταία με βαριά θέματα είπα σήμερα να σας χαλαρώσω λιγάκι και μάλιστα χωρίς να μπω στον κόπο να συγγράψω κάποιο σπαρταριστό κείμενο: απλούστατα σας παραθέτω αυτούσιο και χωρίς σχόλια το βιογραφικό υποψηφίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο νομό Μεσσηνίας, έναν αγροτικό νομό της Χώρας μας που δοκιμάζεται άγρια από την κρίση!


______________________________________________________________________________
.
.
.
.
.
.
Ευστράτιος Ιωαν. Καλογερέας
Συνοπτικό Βιογραφικό Σημείωμα

· Γεννήθηκε στην Καλαμάτα 19-4-1951.

· Υπήρξε μαθητής του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, του Α΄ Γυμνασίου Αρρένων (1962-66), και του Β΄ Γυμνασίου Αρρένων 1966-68 (… στη γειτονιά μου την παλιά είχα ένα φίλο…!!).

· Φοίτησε στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από τον Οκτώβριο του 1969 μέχρι τον Μάρτιο 1970, και για την ακρίβεια μέχρι την ημέρα κατά την οποία :

· Είχε τη φαεινή ιδέα να σχολιάσει, μέσα στο Αμφιθέατρο, κατά τη διάρκεια του μαθήματος, και "ενώπιον" της ολομέλειας των πρωτοετών φοιτητών, την παρεμπίπτουσα απολογητική άποψη ενός καθηγητή της μαθηματικής Ανάλυσης "Τι να κάνομε, κύριοι, η Ελλάς είναι χώρα πτωχή", με την εξής σιβυλλική έκφραση:
«Με συγχωρείτε, κύριε καθηγητά, αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς. Δεν είναι η Ελλάς χώρα πτωχή, αλλά οι Έλληνες πτωχός λαός !!».
Διετέλεσε φοιτητής της Σχολής Κοινωνιολογίας – Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Φλωρεντίας, από τον Οκτώβριο 1970 μέχρι τον Νοέμβριο 1973 οπότε, ως παρεπιδημών, αλλά όχι ακριβώς παρατυχών, εις την Ιερουσαλήμ, "επέλεξε" να συνεχίσει τις σπουδές από τον "εσωτερικό" περίβολο του Ε.Μ.Π, και κατόπιν από τις τάξεις του Σώματος Διαβιβάσεων του Ελληνικού Στρατού.
Περισσότερο από κάθε τι άλλο, εξ όλων αυτών που κατάφερε, μέσα από πολυπληθείς ταλαιπωρίες και αντιξοότητες, να μάθει, κατά τη διάρκεια της πολιτικής αλλά και ακαδημαϊκής θητείας του στην Εσπερία, σημάδεψαν τη σκέψη και τη ζωή του, οι εξής φράσεις ενός Ιταλού καθηγητή του:
· Νεαρέ μου, εσύ είσαι, κατά πάσα πιθανότητα, ο πιο αλαζονικός από τους ημιμαθείς (!!) Έλληνες στοχαστές της Ελληνικής φοιτητικής διασποράς της Τοσκάνης.
Είμαι σίγουρος ότι, χάρις σε κάποιον ανθρώπινο τύπο σαν εσένα, ο Nietzsche εμπνεύσθηκε το εξής μεγαλειώδες απόφθεγμα:

· Η αξία κάθε ανθρώπου είναι ευθέως ανάλογη της ποσότητας της Αλήθειας που μπορεί να απορροφήσει !!
Εσείς οι Έλληνες είσαστε, άλλοι κατευθείαν και άλλοι δια της τεθλασμένης, απόγονοι των πιο ένδοξων προγόνων που υπήρξαν, υπάρχουν, ή και θα υπάρξουν ποτέ στην ιστορία!!! Μόνο που, πολύ φοβάμαι ότι, ελάχιστοι από εσάς δείχνουν να συνειδητοποιούν τι ακριβώς σημαίνει αυτό.
Υπήρξε μέλος του ΠΑΣΟΚ, "άτυπα" (λόγω στρατιωτικής θητείας) από τον Σεπτέμβριο του 1974 μέχρι τον Οκτώβριο του 1976, και νομότυπα από τον Νοέμβριο του 1976 μέχρι σήμερα. Διετέλεσε επ’ ολίγον Γραμματέας της Τ.Ο. Καλαμάτας, και επί διετία μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Οργάνωσης Χώρου Εργασίας ΑΤΕ μέχρι το Νοέμβριο 2008.
Εργάζεται από τον Μάρτιο του 1980 στην Αγροτική Τράπεζα, όπου διετέλεσε επί πενταετία Προϊστάμενος του Τμήματος Διαχείρισης Συναλλάγματος, επί δεκαετία (1995-2004) Προϊστάμενος του Τμήματος Απασχόλησης της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, και έκτοτε Υπεύθυνος Έργου της Διεύθυνσης Διαρκούς Βελτίωσης της ΑΤΕ bank.
Είναι παντρεμένος με την Αλεξάνδρα Νιάρχου και έχουν ένα γιο, 19 ετών, τον Γιάννη, σήμερα φοιτητή της Νομικής Σχολής Αθηνών.
Στην Αγροτική Τράπεζα προσλήφθηκε ύστερα από Πανελλήνιο γραπτό Διαγωνισμό, ο οποίος έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 1978, και ολοκληρώθηκε, ύστερα από μακρόσυρτη και περιπετειώδη διαδικασία παρασκηνιακών αντεγκλήσεων, με τις διοικητικές πράξεις πρόσληψης των επιτυχόντων, το Μάρτιο του 1980.
Είχε όμως δρομολογηθεί από το καλοκαίρι του 1978, ύστερα από ρητή εξουσιοδότηση του τότε πρωθυπουργού, (Κ. Καραμανλής ο πρεσβύτερος) προς τον τότε διοικητή της ΑΤΕ (Αδαμάντιος Πεπελάσης) να απευθύνει προς έναν τότε "συναρμόδιο" υπουργό την εξής ανεπανάληπτη φράση:
Ή με αφήνεις να κάνω το Διαγωνισμό όπως πρέπει, για να πάρει η Τράπεζα και χίλιους νέους υπαλλήλους, που θα ξέρουν αρκετά καλά "πώς και τι", ή έρχομαι και σου πετάω το τραπέζι το χαρτί της παραίτησής μου, και βάλε μετά εσύ τους κλητήρες σου να κουμαντάρουν την Τράπεζα !!
Έχει σαν κύριο χόμπυ το σκάκι, στα πλαίσια του οποίου διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας "Ο Ποσειδών", και επί πενταετία πρωταθλητής του αντίστοιχου αγωνιστικού Τμήματος.
Ασχολείται, σε ερασιτεχνική βάση, με την συναισθηματική – αλυτρωτική στιχουργία, και κυρίως, με τη λαογραφική, ιστορική και επιχειρησιακή "ανάλυση δεδομένων" !!
Έχει ήδη δημοσιεύσει, μερικά από τα πιο πάνω εκδοτικά στοιχεία, βασικά με τη μορφή μακροσκελών επιστολών, ή και συνοπτικών άρθρων, είτε στον τοπικό Τύπο, είτε στο Περιοδικό της ΑΤΕ Πολιτιστική Αναζήτηση.

Εκλογικό Κέντρο: Αντωνοπούλου 10 (πεζόδρομος), τηλ. 27210 96590

18 σχόλια:

Tyler Durden είπε...

πολύ ευφυές για να ξεχωρίσει το βιογραφικό του, υπό μορφή ανεκδοτολογικού κειμένου

Γ. Χρονόπουλος είπε...

Σύντροφε Δημήτρη, θα τον υποστηρίξουμε, αρκεί να μην είναι γιος, ανηψιός κλπ παλαιού πολιτευτή. Φυσικά θα πρέπει να υποστηριχθεί και από τους προτείνοντες.

crispy είπε...

Καλημέρα. Αυτά ακριβώς γράφει το βιογραφικό του;;; Δηλαδή τι του είπε ο καθηγητής , ο Ιταλός και τι έγινε με εκείνο το διαγωνισμό της ΑΤΕ;;; Κι ότι ασχολείται σε ερασιτεχνική βάση με την συναισθηματική – αλυτρωτική στιχουργία;;; Κρίμα , πραγματικά κρίμα που δεν ψηφίζω στη Μεσσηνία...
Υ.Γ.: Έχω τη ''διαστροφή'' και διαβάζω τα διάφορα βιογραφικά που μού πέφτουν στο χέρι. ''Λατρεύω'' τα σημεία που υπερτονίζουν τα θετικά του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς τους. Η υπερβολή στη νιοστή! Τούτος όμως κατέρριψε κάθε προηγούμενο!

ELvA είπε...

Καλημερα navarino μας :)

Αν ετσι νομιζουν οτι καποιοι θα ξεχωρισουν για να τους ψηφισει ο κοσμος, τοτε τι να πω, πολλα φυλλαδια της ΕΕ εχουν διαβασει που μιλανε για πρωτοτυπια κλπ, τερτιπια, χωρις φυσικα να πειθουν!

Θανάσης Καραμπότσος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ippoliti_ippoliti είπε...

Καλέ μου Navarino, αφενός με καλύπτει πλήρως ο τίτλος σου αφετέρου το σχόλιο του Tyledr Durden.
Καλό φθινοπωριάτικο απόγευμα

mia maria είπε...

Χρειάζεται κουράγιο πάντως για να βγάλεις τέτοιο βιογραφικό!!! Όπως το είπες, για γέλια και για κλάματα!

navarino-s είπε...

@Tyler γειά σου!
Το περιέγραψες εκπληκτικά το φαινόμενο και με 10 μόνο λέξεις!

navarino-s είπε...

@αμετανόητε σύντροφε γειά σου! Αν και δεν μπορώ ρε μπαγάσα ακόμη να σε εντοπίσω! Είναι το καμάρι της Μεσσηνίας σ' αυτές τις εκλογές αν γίνει διαγωνισμός cult υποψηφίων τρώει και το Βεργή!

navarino-s είπε...

@ κυρία crispy μου τι να σας κάνω; Χάσατε την ευκαιρία της ζωής σας, αν και ποτέ κανείς δεν ξέρει μπορεί στο μέλλον να τον δούμε και στην Αθήνα!
Σπάνια για να μην πω πρωτοφανής η "διαστροφή" σας!

navarino-s είπε...

@Elva καλησπέρα! σιγά μην έχετε στη Σουηδία τέτοια βιογραφικά! Εκεί να σκάσετε από τη ζήλεια σας!

navarino-s είπε...

@ΘΑΝΑΣΗ μου καλησπέρα! Το σχόλιο σου είναι ένα αριστούργημα μοναδικής τέχνης! ξεκινάει με κοινωνιολογικές αυνανοαναφορές και μέσα από μια σινεφίλ ξενάγηση με Κόκερ Μπάσιντζερ και Λιν καταλήγει στην αλήστου μνήμης Τσιτσολίνα! Πρέπει λοιπόν να νιώθουμε υπερήφανοι εμείς οι Μεσσήνιοι με υποψήφιο ένα τέτοιο λουλούδι που παραπέμπει σε όλα αυτά!!!!

navarino-s είπε...

@ippoliti μου καλησπέρα!
Εδώ παιδί μου έχουμε να κάνουμε με βιογραφικό αυριανού πρωθυπουργού, τι λέμε τώρα;

navarino-s είπε...

@χρειάζεται κουράγιο και πρέπει ο άνθρωπος μέσα στα πλαίσια της προεκλογικής λιτότητας που κήρυξε ο αρχηγός του, να το έφτιαξε μόνος του χωρίς να καταφύγει σε image maker!!!

katerina είπε...

Δεν προκειται να κλάψω σας λέω!!!

Μετα μου λένε...για την συζυγο Πασχάλη, που όσο να πεις έφαγε και το κέρατο και το έμαθε και η κουτσή Μαρία. Έχει το σπαραγμό του το π΄ραγμα, λες ..δεν πειραζει καλη μου κυβερνησε μας και εσύ...
Αμ, αυτός ο χριστιανός, απο τι το έπαθε;;;
Δεν πειράζει μάγκα, κυβερνησε μας και εσύ!!!

navarino-s είπε...

@katerina καλώς ήρθες!
"Δεν πειράζει μάγκα, κυβερνησε μας και εσύ!!!"
Η ατάκα σου αυτή τα λέει όλα!

Zarkos είπε...

δυστυχώς τον γνωρίζω και είναι περισσότερο αλαζονικος απο ότι φαίνεται στο βιογραφικο του, που ενώ είναι για κλαματα καμαρώνει για αυτο σαν γυφτικο
Σκερπανι. Ευτυχώς για όλους μας, βγήκε τελευταίος και στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις, Αλλά μην ανησυχειτε, θα ξαναειναι υποψήφιος και τώρα που έχει και εμπειρία θα μας ξαναδιασκεδασει με ¨καλυτερο¨
Βιογραφικο.

navarino-s είπε...

@Zarkos
Πρέπει να θεωρείς τον εαυτό σου πολύ τυχερό που γνώρισες αυτή τη μεγάλη προσωπικότητα!!!!!! Σε περίπτωση που ...ξαναχτυπήσει εδώ είμαστε και μας ενημερώνεις αν θες.
Την καλημέρα μου!