Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

ΕΝΑΣ ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ!!!


Τον τελευταίο καιρό με την κρίση μας έρχονται διάφοροι τύποι στο στυλ: «είδα φως και μπήκα» και μας συμβουλεύουνε διάφορα πράγματα για το καλό μας. Όπως την προηγούμενη εβδομάδα που μας επισκέφτηκε ο εικονιζόμενος «κύριος». Ονομάζεται Άνχελ Γκουρία και φέρει την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης του περιβόητου ΟΟΣΑ δηλαδή, του οποίου ως χώρα είμαστε μέλος.
Αφού είδε ο τύπος τον πρωθυπουργό, τους οικονομικούς υπουργούς, τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες που του παρέθεσαν και κάποια γεύματα εργασίας όπου θα κοπάνησε και καμιά αιγαιοπελαγίτικη συναγρίδα φαντάζομαι και κανα αστακό της Ερμιονίδας, τι βγήκε και συμβούλεψε φεύγοντας το γαϊδούρι;
Πρέπει, λέει, ο ιδιωτικός τομέας να γίνει πιο ελκυστικός για τους ξένους επενδυτές και γι’ αυτό χρειάζεται η πλήρης απελευθέρωση της αγοράς εργασίας. Και το έκανε πιο λιανά: να αρθούν τα ισχύοντα ποσοστά απαγόρευσης και οι αποζημιώσεις των απολύσεων και να καταργηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Τι ωραία που ακούγεται μωρέ παιδί μου αυτή η …πλήρης απελευθέρωση!!! Εμπεριέχει βλέπεις το ιδανικό της Ελευθερίας και με τον επιθετικό προσδιορισμό «πλήρης» γίνεται ακόμη πιο γοητευτική! Μέχρι …παραμυθένιες φαντασιώσεις μπορείς να κάνεις συνειρμικά!!!
Ο κάθε εργαζόμενος, δηλαδή, θα έχει αυτή τη μεγάλη …ελευθερία: το πρωί που θα φτάνει στη δουλειά του θα μαθαίνει από τον πορτιέρη ότι έχει απολυθεί και θα τρίβει τα χέρια απ’ τη χαρά του! Θα κάνει επί τόπου μεταβολή και θα πηγαίνει σφυρίζοντας μια βόλτα στα μαγαζιά, ακόμη και μια ημερήσια εκδρομή άμα θέλει! Άσε το άλλο μεγάλο πλεονέκτημα από την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων που θα έχει σαν αποτέλεσμα το να διαπραγματεύεται μόνος του ο κάθε εργαζόμενος με τον εργοδότη του τις ώρες απασχόλησης του και το ύψος της αμοιβής του. Είναι λίγο πράγμα να πηγαίνει, δηλαδή, η γειτονοπούλα μου η Αφροδίτη που δουλεύει τώρα πωλήτρια με τετράωρη απασχόληση και με 300 ευρώ μηνιάτικο χωρίς δώρα και άδειες –που παρ’ όλα αυτά δεν την βρίσκουν …ελκυστική- και να διαπραγματεύεται την πρόσληψη της κατ’ ευθείαν με τα θηρία του Markt και του Mall;
-Όχι! θα μου πείτε και θα γελάτε …αλλά εκεί θα μας φτάσουν! Οι επενδυτές κοιτάνε το χάρτη των Βαλκανίων συγκρίνοντας μας στα εργασιακά με τις γειτονικές χώρες και αγριεύουνε: «Tι παριστάνει αυτό το Greece;» σχολιάζουνε οργισμένοι!
Και αν λάβουμε υπ’ οψη ότι το «ελκυστικός» που είπε αυτός ο γάϊδαρος είναι ένα επίθετο και με έντονα …σεξικό χαρακτήρα, αναπόφευκτα πηγαίνει το μυαλό μας και στο …ξεβράκωμα για γρήγορη, δηλαδή, συνουσία!


ΥΓ: Ασφαλώς και ζητάμε συγγνώμη από τους φίλους μας τα γαϊδούρια, τους συμπαθέστατους κυρ-Μέντιους του Βάρναλη!

18 σχόλια:

Αγγελικη Ν είπε...

Τι άλλο θα μας πουν...

kariatida62 είπε...

Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται και δραστηριοποιείται...

Unknown είπε...

navarino, Καλημέρα.
Ποιος εργαζόμενος δεν ένιωσε ανατριχίλα από την τελευταία φράση της έκθεσης του ΟΟΣΑ ότι «είμαστε στη μέση του δρόμου».

ELvA είπε...

''Πλήρης απελευθέρωση'' λενε ΑΥΤΟΙ,
ας τους στειλουμε, τοτε, ΕΜΕΙΣ εκει που τους αξιζει! Kαπου πολυ πολυ μακριαααα! :)

Χαιρετισμους φιλε navarinο!

the monkeys είπε...

Ο χορός της εκμετάλευσης τελειως όμως??Εγώ λέω ντα τουσ στείλουμε όλους στο διάολο!(το είπε κάπως ευγενικά η έλβα αλλά εμένα σαν καθαρμα μου ξέφυγε!ουπς:P)

Blackened είπε...

ε, το θράσος αυτών των όντων (γιατί πλέον δεν είναι άνθρωποι) ξεπερνάει κάθε φαντασία! πραγματικά είναι να τους σιχαίνεσαι!

crispy είπε...

Μου φαίνεται πως οι διάφοροι ιθύνοντες - κυβερνήσεις , οργανισμοί κλπ- εκμεταλλεύονται την ''κρίση'' για να επαναφέρουν τον μεσαίωνα στις εργασιακές σχέσεις.
Είναι θλιβερό , ανησυχητικό , εφιαλτικό αν κάποιοι πιστεύουν ότι η χώρα θα προκόψει με την κατάργηση των Σ.Σ.Ε.!

navarino-s είπε...

@Aγγελική Ν ...με τον τρόπο τους τα έχουνε πει όλα και τα μίντια βάζουνε ΄ενα χεράκι για να τα αποδεχτούμε!

navarino-s είπε...

@kariatida62 ...γιατί ποντάρει στο ότι η αναμπουμπούλα φοβίζει τον κόσμο, τον μοναχικό και αποξενωμένο πολίτη!

navarino-s είπε...

@Δικαιόπολι....και πού 'σαι ακόμη!

navarino-s είπε...

@Εlva μου καλημέρα!
Χαίρομαι τον αγωνιστικό σου οίστρο ρε κορίτσι μου! Και από μακριά μας εμπνέεις!

navarino-s είπε...

@monkaki μου ...καθαρματάκι σε χαίρομαι και σένα για το αγωνιστικό σου φρόνημα!

navarino-s είπε...

@Blackened ...βόηθα με γιατί νιώθω τύψεις που προσβάλλω με δαύτους τα κακόμοιρα τα γαϊδουράκια!

navarino-s είπε...

@Crispy ..."θλιβερό , ανησυχητικό , εφιαλτικό" επίθετα που ταιριάζουνε σε ταινίες φρίκης!

Vipera Lebetina είπε...

Navarino-s θα διαφωνήσω με τον τίτλο...
Βρίσκω τα γαϊδουράκια συμπαθέστατα και ήρεμα ζώα και είναι κρίμα να τα παρομοιάζουμε με κάτι τέτοιους (και φυσικά σίγουρα δεν είναι και άνθρωποι)!
Δεν τον παρατήρησα καμια μέρα στις ειδήσεις, αλλά θα πρέπει να είναι όντως πολύυυυυυ..........

navarino-s είπε...

@Vipera Lebetina
Ερπετάκι μου έχεις δίκιο, εγώ μεγάλωσα με τα γαϊδούρια στο χωριό και τ' αγαπάω...αλλά βλέπεις η λέξη στη γλώσσα μας έχει συνδεθεί με ανάρμοστες συμπεριφορές!

ippoliti_ippoliti είπε...

Υβρι προτείνουν τα ανθρωποειδή αυτά στ'όνομα του δικού τους Θεού του άπληστου κέρδους, γιατί το κέρδος και μόνο δεν τους αρκεί.Αραγε θα έρθει η τιμωρία γι αυτούς;
Kαλή σου ημέρα καλέ μου Navarino

navarino-s είπε...

@ippoliti μου ας ελπίζουμε...μπορεί "τα όνειρα να πάρουνε εκδίκηση" που λέει και ο ποιητής!
Να είσαι καλά!