Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Mουαμάρ Καντάφι: Προσβάλλουμε πάσχοντες συνανθρώπους μας όταν τον αποκαλούμε σχιζοφρενή!!!




Ένα καθήκι του κερατά ένας αρχομανής δολοφόνος ένας μέτρ της εξουσίας είναι ο άνθρωπος και τίποτα άλλο. Και αν έφθασε εδώ που έφθασε ένα μεγάλο μέρος το οφείλει σε εμάς τους μεγαλύτερους που παγιδευμένοι τότε, στην αρχή της αναρρίχησης του στην εξουσία, από τα ψυχροπολεμικά διλλήματα της εποχής είχαμε σπεύσει να τον εντάξουμε στο λεγόμενο «αντιϊμπεριαλιστικό μέτωπο» γιατί τα είχε βάλει με τους Αμερικάνους!
Ήτανε βλέπετε η εποχή των απλουστεύσεων και «ο εχθρός του εχθρού μου ήτανε φίλος μου» μιας και εμείς εδώ στην Ελλάδα με τη δικτατορία είχαμε εκείνη την εποχή ανοιχτές πληγές με τους υπερατλαντικούς «συμμάχους» μας. Το έπαιξε ο τύπος και έξυπνα: στην αρχή ζήτησε τεχνική υποστήριξη από τους σοβιετικούς έβγαλε και το «Πράσινο Βιβλίο» κατά τα πρότυπα του «Κόκκινου Βιβλίου» του Μάο, όπου μέσα από ένα νεφελώδες ιδεολογικό μπουρδολόγημα μιλούσε για την εξουσία των μαζών την περιβόητη «Τζαμαχιρία» αυτή που σήμερα την πολυβολεί από θάλασσα και από αέρος και την πνίγει στα ποτάμια του αίματος.
Κινήθηκε πάντοτε μεθοδικά και μετά την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ άρχισε να προσεγγίζει την μέχρι τότε τρισκατάρατη Δύση για να διατηρηθεί στην εξουσία. Υπέγραψε συμφωνίες με Αμερικάνους Εγγλέζους Γάλλους και Ιταλούς που χρειαζόντουσαν τα πετρέλαια του και γράφουν ως συνήθως στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τα περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τέτοια.. Ενώ παράλληλα καλλιεργούσε την οικογενειοκρατία δίνοντας ύψιστα αξιώματα στα βλαστάρια του.
Είναι μεγάλη για μένα η έκπληξη από την τόσο μαχητική εξέγερση του λαού της Λιβύης γιατί εδώ πρόκειται για το πιο σκληρό στρατοκρατικό καθεστώς με πραιτωριανούς και μισθοφόρους που δεν έχει καμία σχέση με τα άλλα διεφθαρμένα αραβικά καθεστώτα. Και ήμουνα σίγουρος, όπως έχει γίνει πολλές φορές μέχρι σήμερα στην ιστορία, ότι ένας τόσο αρχομανής και μεθοδικός τύραννος δεν θα βίωνε εν ζωή αυτά που βιώνει και ότι οι οποιεσδήποτε καθεστωτικές αλλαγές θα έπονταν του φυσικού του θανάτου. Δεν βλέπετε τι ύπουλο παιχνίδι παίζει ακόμη και τώρα: κατηγορεί για την Εξέγερση την Αλ Κάϊντα μήπως και τούτη τη τελευταία στιγμή βρει κάποιο ανέλπιστο στήριγμα προς τη Δύση!
Γι’ αυτό και αποκτά τις διαστάσεις μεγαλειώδους ιστορικού γεγονότος η ηρωϊκή εξέγερση του λαού της Λιβύης που κάτω από την μπότα του πιο τυραννικού καθεστώτος που γέννησε η μεταπολεμική ανθρωπότητα, υψώνει τα στήθη τα χέρια και τα κορμιά αψηφώντας το θάνατο και τα πολυβόλα. Με μπροστάρηδες όπως φαίνονται στις εικόνες τα νέα αγόρια και τα κορίτσια, τους χειριστές των pc και του internet που όπως δείχνουν τα πράγματα θα είναι πλέον το όπλο των αδυνάτων.
Και σαν φόρο τιμής στους γενναίους αυτούς ανθρώπους και στους πολυάριθμους νεκρούς τους θα κλείσω με την ανάρτηση ενός τραγουδιού από το you tube το ίδιο τραγούδι που τους αφιέρωσε στο ξεκίνημα της χθεσινής ραδιοφωνικής του εκπομπής ο εξαίρετος συνάδελφος μας κ. Προκόπης Δούκας:

15 σχόλια:

Penelope είπε...

Ο πονεμένος και ο δυστυχισμένος δεν σταματάει μπροστά στον φόβου του θανάτου, γιατί η απελπισία είναι το μόνο που νοιώθει.
Έτσι έγιναν όλες οι "επαναστάσεις" μέχρι σήμερα, αγαπητέ μου Navarino.
Έτσι και τώρα...το θέμα είναι αν θα τον "πετύχουν" πουθενά για να τον τιμωρήσουν. Θυμήσου το πρόσφατο (σχετικά) παρελθόν με τον Τσαουσέσκου και την οικογένειά του.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο φίλε Ναυαρίνο, εκπληκτική ανάλυση, με το μαχαίρι να φτάνει στο κόκκαλο. Τα γραψίματά σου είναι πολύ ανεβασμένα τελευταία. Συνέχισε!!

Θανασης Ξ. είπε...

Δυστυχώς είναι πολλά τα ...βαρέλια. Φαίνεται πως το μακρύ χεράκι της Αμερικής -μέ τις ευλογίες του ΟΗΕ- θα σπεύσει να σώσει τις πετρελαιοπηγές του. Ο ιδιος, μάλλον θα απομονωθεί, θα σκοτωθεί, θα φύγει, ότι τέλος πάντων, δεν τους ενδιαφέρει...

Roadartist είπε...

Δίκιο έχεις.. Προσβάλλουμε τους άρρωστους ανθρώπους. Αυτός είναι ένας στιγνός δολοφόνος.. Μιλάμε για σφαγή!!!!! (Στην τηλεόραση είπανε - δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει - πως έχει φέρει στρατιώτες από χώρες της Αφρικής, τους οποιους πληρώνει με 2,000ε την μέρα για να ..σφάζουν!).. Οπως να έχει, έχουμε να κάνουμε με έναν ανισόρροπο δολοφόνο! Κρίμα κρίμα κρίμα!

Blackened είπε...

Ηταν πάντα παρανοϊκά εξουσιομανής, θυμ΄μαι πως έστελνε πληρωμενους δολοφόνους σε χώρες (και στην Ελλάδα συνέβη) να εντοπίσουν και να σκοτώνουν όσους Λίβυους ζητούσαν πολιτικό άσυλο σε αυτές!

Και αυτό το υποκείμενο ήταν και το αγαπημένο παιδί των Παπανδρεων τρομάρα τους, ειδικά τότε που το έπαιζε ο Αντρέας αντιιμπεριαλιστής και καλά!

navarino-s είπε...

@Penelope
Θυμάμαι πολύ καλά τον Τσαουσέσκου αλλά αυτό που γίνεται στη Λιβύη πιστεύω ότι είναι μοναδικό και ότι είναι πρωτοφανές το θάρρος και η γενναιότητα αυτού του λαού.
Να είσαι καλά Πηνελόπη μου!

navarino-s είπε...

@Irinivergopoulou
Σ' ευχαριστώ ρε Ειρήνη αλλά μπροστά στο μεγαλείο αυτής της εξέγερσης υποκλινόμαστε!

navarino-s είπε...

@Θανάσης Ξ.
Φίλε Θανάση σ' ευχαριστώ για την παρέμβαση σου που όπως πάντα είναι εύστοχη και θίγει το ...βάθος των πραγμάτων!

navarino-s είπε...

@Roadartist
O ...Αλλάχ να βάλει το χέρι του και να έχουμε όσο το δυνατόν τα λιγώτερα θύματα. Είναι πρωτοφανής η δολοφονική μανία αυτού του ανθρώπου!

navarino-s είπε...

@Blackened
Nαι τώρα που το λες το θυμήθηκα και εγώ αυτό για το εξωτερικό. Όσο για τους Παπαντρέου τον είχαν στα όπα-όπα και η κυρά Δήμητρα του είχε πάρει συνέντευξη όταν έκανε το ντεμπούτο της ως δημοσιογράφος!

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠ' ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ! ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΛΛΑ, ΔΕΝ ΗΡΘΕ, ΑΚΟΜΗ, Η ΩΡΑ. ΚΙ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΑΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ, ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ, ΓΙΑΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΡΑΒΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΜΕ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΑΠ' ΟΛΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ, ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ, ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΜΕΧΡΙ ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ... ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ!
ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΗΤΑΝ ΜΗ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΑ - ΕΤΟΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ - ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ! ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΜΩΣ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ ΤΟ "ΑΠΡΟΟΠΤΟ", ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ Η ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ! Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΤΕΛΗ ΠΟΡΕΙΑ!
ΧΑΙΡΕΤΩ!

navarino-s είπε...

@παντοτινος ταξιδευτής
Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρέμβαση σου που αν και δεν είναι τόσο διαφωτιστική με τους υπαινιγμούς της και τους συνειρμούς που γεννάει στον αναγνώστη νομίζω πως πλουτίζει την ανάρτηση μου και σου είμαι υπόχρεως. Και θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να αναφερθείς κάποια στιγμή λεπτομερέστερα στη σύνδεση των ιστορικών γεγονότων αυτών των περιοχών με τα καθ' ημάς.

ΥΓ: με ξάφνιασες εκεί που μιλάς για την ηλικία γιατί νόμιζα πως είμαι ο γηραιότερος του διαδικτύου!

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΜΠΑ! ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΓΗΡΑΙΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ, ΤΟ '42! ΠΙΣΤΕΥΩ, ΟΜΩΣ, ΟΤΙ... ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΓΗΡΑΙΟΤΕΡΟΙ ΑΚΟΜΗ. ΚΑΛΟ ΑΥΤΟ! ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ! ΟΤΑΝ ΕΣΤΕΙΛΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ, ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ, ΜΟΝΟ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ. ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΦΙΛΟΣ. ΤΟ ΤΑΞΕΙΔΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ, ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ, ΣΤΗ ΤΕΝΤΑ, ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ!; ΟΜΩΣ, ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ; Η "ΑΔΕΛΦΙΚΗ" ΦΙΛΙΑ ΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΟΠΑΛΛΗΚΑΡΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ, ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ΚΑΙ Η ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ, "ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ" ΕΦΕΡΑΝ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟ '74!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ!

ΥΓ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΡΑΓΔΑΙΑ, ΓΙ' ΑΥΤΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΣ, ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ! ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΨΑΞΙΜΟ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ, ΕΧΩ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ, ΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΩ ΕΤΣΙ, ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ.

navarino-s είπε...

@Παντοτινός Ταξιδευτής
Έχεις δίκιο εγώ του '47 και ήμουνα σίγουρος για την πρωτιά.
Σίγουρα θα περάσω από το μπλόγκ σου!
Καλό βράδυ!

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΠΕΡΑΣΕΣ ΗΔΗ! Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ. Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝ- ΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΕ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ. ΟΙ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΣΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟ 5ετια ΣΕ 5ετια, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!