Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Φουκουσίμα ή κάτι σαν Χιροσίμα!!!

Μόνο που τώρα υποτίθεται πως έχουμε ειρήνη και λέω υποτίθεται γιατί σε όλους μας είναι γνωστό ότι και εκεί που δεν έχουμε συρράξεις με την κλασσική έννοια του πολέμου, δεν παύει να μαίνεται ο ακήρυχτος πόλεμος της αχαλίνωτης κερδοσκοπίας των μεγάλων μονοπωλίων και με μίσθαρνα όργανα στρατολογημένους καθηγητές πανεπιστημίων που έχουν πουλήσει την ψυχή τους στο διάβολο και είχαν τη δύναμη με τα μίντια να πείθουν και να παραμυθιάζουν τον κοσμάκη με παρλαπίπες του τύπου:  η πυρηνική αποτελεί την πιο οικολογική μορφή παραγωγής ενέργειας (δεν ξέρω αν είδατε κάτι τέτοιους δικούς μας στα κανάλια που το Σάββατο ...όμνυαν στην αλάθητη γιαπωνέζικη τεχνολογία και άρχισαν μετά να τα μασάνε). Ψέματα επί ψεμάτων και μάλιστα "επιστημονικά" που έκαναν  να φαντάζουν μέχρι τώρα ως γραφικά κάτι παιδάκια-ακτιβιστές που διαμαρτύρονταν στην Ευρώπη και την Αμερική και τα σέρνανε οι μπάτσοι πάνω στο οδόστρωμα και τις σιδηροτροχιές.
Και έτσι φτάσαμε σήμερα στο σημείο να βγαίνουν οι Ιάπωνες -οι πιο πειθήνιοι και υπάκουοι πολίτες δομοκρατικού κράτους στον κόσμο- μπροστά στις κάμερες και να δηλώνουν με δάκρυα στα μάτια: "μας έλεγαν ψέμματα!" Και να μήν ξεχνάμε βέβαια ότι ο λαός αυτός με τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι έχει βιώσει τον μεγαλύτερο πυρηνικό εφιάλτη και ότι πολλοί από αυτές τις γριούλες και τα γεροντάκια που βλέπουμε στην οθόνη, είχαν θρηνήσει τότε δικούς τους ανθρώπους.
Έχει, λέει, 25 πυρηνικούς σταθμούς η αποκαλούμενη και χώρα των χρυσανθέμων που καλύπτουν μόνο το 30% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει η χώρα. Σκεφθείτε δηλαδή τι χαμός υπερβιομηχάνισης και υπερπαραγωγής μαστίζει τούτο τον έρημο τον πλανήτη και πόσο μπορεί να αντέξει σε αυτή τη θηριώδη ανάπτυξη.
Ναι! θα την πληρώσει ο κοσμάκης θα θρηνήσουν πολλά θύματα ακόμη στην Ιαπωνία και τα πιο πολλά μπορεί να είναι από το Φουκουσίμα, αλλά από τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου θα έρθει πιστεύω και ένα φως: εκείνο το "μας έλεγαν ψέμματα" που λένε τώρα ψιθυριστά οι ταλαίπωροι αυτοί άνθρωποι θα γιγαντωθεί σιγά-σιγά και σαν ένα πελώριο τσουνάμι θα αγκαλιάσει όλο τον πλανήτη. "Μας έλεγαν ψέμματα" θα ακούγεται παντού από εκατομμύρια στόματα και ίσως να σημάνει αυτό το τέλος της πιο μεγάλης και ασύμμετρης απειλής που επινόησαν οι άνθρωποι και ακούει στο όνομα:  πυρηνική ενέργεια!
Γιατί λέτε να έσπευσε τόσο βιαστικά η κυρία Μέρκελ να διατάξει την 7μηνη παύση της λειτουργίας τους;

4 σχόλια:

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΤΙ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ!
ΕΛΠΙΖΩ ΚΙ ΕΓΩ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΥ, ΟΤΙ, ΙΣΩΣ ΑΠ' ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΕΛΛΟΝΤΟΣ ΗΛΙΟΥ, ΚΑΠΟΙΟ ΦΩΣ ΦΑΝΕΙ. ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΚΑΡΤΕΡΙΚΟΣ. ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΕΙ! ΚΑΙ ΤΟ 'ΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ!

Penelope είπε...

Χειρότερα απο την Χιροσίμα, προσωπικά πιστεύω φίλε Navarino.
Πολύ χειρότερα και με τελείως διαφορετικες συνέπειες.
Τότε, ο πλανήτης, δεν είχε τα χάλια που έχει σήμερα. Άρα η όποια "επιβάρυνση" είναι σαφώς πιο μεγάλης εμβέλειας.

navarino-s είπε...

@παντοτινος ταξιδευτής
Μακάρι ταξιδευτή μου.
Καλή σου μέρα!

navarino-s είπε...

@Penelope
Δυστυχώς ...έχεις δίκιο Πηνελόπη μου και ο θεός να βάλει το χέρι του!
Καλή σου μέρα!