Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Φουκουσίμα και η Φοβερή Προφητεία του Kurosawa!!!


Στην προτελευταία του ταινία, μια ταινία σπονδυλωτή που γύρισε το 1990 με τον τίτλο "Όνειρα" (Kurosawa's Dreams) ο μεγάλος Ιάπωνας σκηνοθέτης Akira Kurosawa(1910-1998), στην ενότητα: "Το Βουνό Φούτζι στα Κόκκινα" (Μount Fuji in Red) περιγράφει....αυτό που βλέπουμε να εκτυλίσσεται σήμερα στην Ιαπωνία με τους πυρηνικούς αντιδραστήρες του Φουκουσίμα. Περιγράφει, δηλαδή, μια έκρηξη 6 πυρηνικών αντιδραστήρων που γίνεται στο βουνό Φίτζι καθώς και τον εφιάλτη με τις σκηνές αποκάλυψης που ακολουθούν.
Παραθέτω το βίντεο χωρίς άλλα λόγια:


17 σχόλια:

ELvA είπε...

Γεια σου navarino!

Mονο οσοι εχουν μεγαλα συμφεροντα δεν θελουν να παραδεχτουν το ολεθριο λαθος της εγκαταστασης μοναδων πυρηνικης ενεργειας σε σεισμογενεις περιοχες, για να μη πω οτι λογω της ιστοριας τους δεν επρεπε καν να δεχτουν τα πυρηνικα ως ενεργειακη λυση!
Τωρα η προφητεια του Kurosawa θυμιζει τη τραγικοτητα της καταστασης, που ολοι απευχομαστε για την ανθρωποτητα!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Κραυγή απόγνωσης, τρόμου και πανικού: "What liars?".....

΄Ολοι οι επιστήμονες της συμφοράς στέκουν στις οθόνες παγωμένοι και ηλίθια ανέκφραστοι σε ό,τι δυστυχώς δεν είχαν υπολογίσει..
Είναι πολύ αργά τώρα πλέον...

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

navarino-s είπε...

@Εlva
Επειδή η γιαπωνέζικη τεχνολογία ήτανε θεοποιημένη και επειδή έγινε εκεί το ...ατύχημα, πιστεύω ότι από εδώ και πέρα θα πέσουν πολλές μάσκες και πολλά θετικά θα προκύψουν.

navarino-s είπε...

@ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ
Γλαρένια μου να είσαι καλά και σ' ευχαριστώ για την παρέμβαση σου. Έχω παρατηρήσει δε ότι παρ' όλο το ευτράπελο στυλ του ...τίτλου σου, διαθέτεις υψηλή ευαισθησία και πάντα παρεμβαίνεις σε τέτοια κρίσιμα θέματα κάτι που με συγκινεί ιδιαίτερα.
πολλά φιλιά!

Penelope είπε...

Προφανώς και "έβλεπε" μακριά ο Κουροσάβα. Ίσως και να ήξερε και περισσότερα από τον απλό Ιάπωνα πολίτη λόγω αναγνώρισης, αλλά και συνεχούς αναζήτησης μέσα από τον τρόπο ζωής των Ιαπώνων που άλλαξε πάρα πολύ μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Πάντα οι προφητείες αναγνωρίζονται, μετά την καταστροφή. Όπως και η καθιέρωση που έρχεται μετά θάνατον (όχι βέβαια για την περίπτωση του Κουροσάβα).
Δρόμος χωρίς γυρισμό, το ότι έγινε.
Βιώσανε και βιώσαμε ότι "φοβόμαστε" και μάλλον δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε γι' αυτην την καταστροφή πιά.

navarino-s είπε...

@Penelope
Πηνελόπη μου το κακό έγινε θα την πληρώσουν τη ζημιά σκληρά οι έρμοι οι Ιάπωνες αλλά εγώ πιστεύω ότι από εδώ και πέρα τα πράγματα αλλάζουνε και ίσως να ήρθε και το τέλος αυτής της ιστορίας με τους αντιδραστήρες, δεν είδες που η Μέρκελ έσπευσε να τους κλείσει για 3 μήνες για να κάνει την οικολόγα γιατί ξέρει πολύ καλά ότι στις εκλογές που έρχονται αλλάζουνε τώρα τα δεδομένα και μπορεί να βγούνε πρώτο κόμμα οι πράσινοι!
Καλημέρα!

ritsa masoura είπε...

Πάντως το πρόβλημα με τους πυρηνικούς στην Ιαπωνία δεν προήλθε από το σεισμό, αλλα από το τσουνάμι. Αυτό δεν ειχαν υπολογίσει. Υπαρχει και σχετική αρθρογραφία. Οχι ότι ο μεγάλος σκηνοθέτης λεει κάτι λάθος. Απλώς κανω αυτή τη μικρή διευκρίνηση προς αποφυγήν παρεξηγήσεων.
ευχαριστώ.

Blackened είπε...

εκπληκτκή ταινία!, αν δεν κάνω λάθος είχε και άλλο ένα κομμάτι για τα πυρηνικά!

Και μετά στο τέλος έδειχνε μια ευτυχισμένη και αυτάρκη στα λίγα κοινωνία, με μια άλλη σχέση με τη ζωή και το θάνατο από τις δικές μας

navarino-s είπε...

@ritsa masura
Καλώς ήρθες και σ'ευχαριστώ πολύ για την παρέμβαση σου. Ναι, δεν έγινε η ζημιά από το σεισμό, έγινε όμως από κάτι παρεπόμενο που στις χώρες αυτές είναι σύνηθες στα πολλά ρίχτερ.
Καλά Σαββατοκύριακο!

navarino-s είπε...

@Blackened
Πράγματι εκπληκτική και είχα να τη δω από τότε, θυμόμουν αμυδρά το επεισόδιο και τα έχασα όταν το βρήκα στο youtube και είδα πως μιλάει για πυρηνικούς αντιδραστήρες.
Αυτό που λες για το τέλος πρέπει να είναι αυτό που δείχνει μια κηδεία ενός ηλικιωμένου και τον πάνε στο νεκροταφείο με χορούς και τραγούδια!

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ, ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΑΝΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ, ΟΣΟ ΤΟΥΤΗ Η ΖΩΗ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΠΡΟΦΗΤΕΣ! ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΟΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΩΣΤΕ, ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ. ΚΙ ΑΥΤΟ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

Γιώργος είπε...

Πόσα ακόμη 'ατυχήματα' θα χρειαστούν για να συνηδειτοποιήσουμε την παράνοια και την εγκληματικότητα που ενέχει η χρησιμοποίηση της πυρηνικής ενέργειας;

Καλώς σε βρίσκω...

Είναι τοσο εντυπωσιακή η ανάρτησή σου που την υιοθέτησα...:

http://ep-anastasi.blogspot.com/2011/03/kurosawa.html

Ελπίζω να μην σε ενοχλεί...

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΜΟΛΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ... ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΛΙΝΚ, ΚΙ ΕΓΩ. ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΑΠ' ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕΙΔΑ, ΑΛΛΑΞΑ ΟΜΩΣ ΓΝΩΜΗ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ, ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΘΕΑ, ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ, ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!

navarino-s είπε...

@παντοτινος ταξιδευτής
Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου που πλουτίζει και το θέμα της ανάρτησης γιατί πολύ σωστά τονίζεις αυτή την τεράστια διαφορά της πραγματικής κουλτούρας και τέχνης από εκείνη την ξεπουλημένη στο σύστημα και την αλλοτριωμένη όπως λες.

Μπορείς άμα θέλεις να πάρεις το κείμενο και τον κωδικό του βίντεο από το youtube και να τα βάλεις και εσύ.
Καλό βράδυ!

navarino-s είπε...

@Γιώργος
Καλώς ήρθες στις σελίδες μου και ίσα-ίσα που με τιμάει η επιλογή σου να υιοθετήσεις την ανάρτηση μου. Θα σε επισκεφτώ και θα τα λέμε.
Καλό σου βράδυ!

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΗΔΗ!

Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΩ!

Ειρήνη Βεργοπούλου είπε...

!!!!!!!!