Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Ταξί…τάξις…και κοροϊδία!!!

  
 Εγώ με τους «ταρίφες» δεν είχα ποτέ αγαθές σχέσεις, το αντίθετο μάλιστα: στις τρεις φορές που θα πάρω ταξί τις δύο πλακώνομαι μαζί τους στον καβγά. Γιατί αν εξαιρέσουμε τα νέα παιδιά που έχουν μπει στο επάγγελμα και διακρίνονται από επαγγελματισμό και ευγένεια, οι υπόλοιποι στην πλειοψηφία τους απαρτίζουν ένα συνονθύλευμα από θρασύτατους ξερόλες  που κλέβουν στο ταξίμετρο, ανάβουν τσιγάρο χωρίς να σε ρωτάνε και σε υποχρεώνουν να ακούς τις μαλακίες τους περί πολιτικής και κοινωνίας και να υφίστασαι στη διαπασών την ηχορύπανση του σκατοσταθμού που προτιμάνε!
   Πλην όμως, στην παρούσα φάση και στη σύγκρουση τους με την κυβέρνηση νιώθω αλληλέγγυος μαζί τους γιατί αυτή τη χοντρή κοροϊδία που τους παίξανε με το «είπα ξείπα» των Ρέπα και Ραγκούση θυμίζει αυτή την εξαπάτηση που υπεστήκαμε προεκλογικά και μετεκλογικά όλοι οι Έλληνες στις εκλογές του 2009. Και αν για τότε μπορεί βρε παιδί μου να πει κάποιος ότι δεν γινότανε αλλιώς ξέρω γω οτιδήποτε, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορεί να βρει κανείς κάποια λογικοφανή βάση εκτός από το καπρίτσιο του υποβαθμισμένου και χολωμένου τέως υπερυπουργού κ. Ραγκούση που πήρε πίσω τις υποσχέσεις του προκατόχου του για το πληθυσμιακό κριτήριο! Μια άκρως απαράδεκτη κίνηση, ενώ τα κανάλια επιμένουν να βλέπουν το απαράδεκτο μόνο στις κινητοποιήσεις  των θιγμένων από αυτές τις παλινωδίες! Και συνεχίζουν να λένε αυτά τα φληναφήματα περί δικαιώματος διαμαρτυρίας αλλά ευπρεπούς και κόσμιας: χάνει ο άλλος το ψωμί του και θα πρέπει να διαδηλώνει πάνω στο πεζοδρόμιο συντεταγμένος και άδοντας «τα χριστιανόπουλα θα πάμε με χαρά!».
   Και όσο για τους τουρίστες ρε καραγκιόζηδες των μίντια που διαρκώς μας πιπιλάτε, άνθρωποι πολιτισμένοι είναι και αυτοί και ξέρουνε πολύ καλά για το μακέλεμα των εργαζομένων που γίνεται αυτή την εποχή στην Ελλάδα, και η ησυχία θα τους παραξένευε. Έχουν θεαθεί μάλιστα κάποιοι να χειροκροτούν τους απεργούς παρ’ όλο που περπατάνε σέρνοντας τις βαλίτσες τους, άλλο που μόλις φανεί κάτι τέτοιο στο πλάνο αμέσως το κόβετε!

19 σχόλια:

Εφη είπε...

Μην σε διαβάσει ο άντρας μου...θα γίνεις κολλητός του...τα ίδια αισθήματα τρέφει με εσένα...
Καλή εβδομάδα!

ELvA είπε...

Φυσικα, οι περισσοτεροι στην Ελλαδα εχουν τα ιδια αισθηματα με εσενα για την οχι και τοσο ..ευγενη (εκτος μερικων εξαιρεσεων!) ταξη των ταξιτζηδων.
Ομως ως εργαζομενοι που αγωνιζονται για τη δουλεια τους, ο αγωνας τους θα πρεπει να στηριζεται και απο τους υπολοιπους εργαζομενους.

Υ.Γ
Ευτυχως (και δεν το λεω με ..κακια, φιλε navarino,αλλα σαν απλη διαπιστωση
και μονο), που οχι και ΟΛΟΙ οι Ελληνες υπεστησαν, οπως γραφεις, προεκλογικη και μετεκλογικη εξαπάτηση,στις εκλογές του 2009.
Οι εκλογες, για οσους ψηφιζουν ΚΚΕ, ειναι απο τις λιγες περιπτωσεις που ως πολιτης προεκλογικα και μετεκλογικα δεν αισθανεσαι εξαπατημενος!

Ανώνυμος είπε...

Ο ταξιτζηδες δεν αγωνιζονται για την δουλεια τους,αλλα για να μην μπουν και αλλοι στην δουλεια τους.Ελπιζω οτι τελικα δεν θα τους περασει,ωστε να ανοιξει το επαγγελμα και να μπορει να δουλεψει οποιος θελει.

navarino-s είπε...

@Έφη
Ναι, πρέπει να είναι πολλοί αυτοί που γνωρίζουν το ...θέμα!
Καλή βδομάδα!

navarino-s είπε...

@Elva
Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός: αλλά ασφαλώς και μιλούσα για το Πασόκ που άλλα υποσχόταν και άλλα πράττει και αυτό βέβαια δεν έχει να κάνει μόνο με αυτούς που το ψήφισαν, αφορά όλη την κοινωνία.

navarino-s είπε...

@Ανώνυμος
Μα εκεί ακριβώς έγκειται το θέμα: χωράνε και άλλοι σε αυτό το επάγγελμα;

Ανώνυμος είπε...

Λογω μιας αναπηριας χρησιμοποιω ταξι καθε μερα απο το 1992.
Ξερω τα του οικου τους απεξω κι ανακατωτα που λεμε.
Μερικα παληκαρια απο τα ραδιο-ταξι ειναι καταπλήκτικα παιδια.

Αλλα, ειλικρινα το λεω, θα δανειστω (ειμαι ανεργος βλεπετε) να ανοιξω σαμπανια μολις γινει η απελευθερωση του κλαδου τους.

Αστε τα αυτα τα περι εργαζομενων, δεν υπαρχει μεγαλυτερη μαφια απο αυτη των ιδιοκτητων αδειων ταξι και των Μαντραδων.
Τους αληθινους εργαζομενους τους οδηγους, τους εχουν σαν σκλαβους. Γιατι οι πραγματικοι εργαζομενοι οδηγοι θελουνε την απελευθερωση και τρωνε ξυλο απο την κιτρινη μαφια γι αυτο το λογο.

Να μιλησουμε για φοροδιαφυγη? στην αγοραπωλησια των αδειων? στην παρανομη ενοικιαση των αδειων σε οδηγους (μαυρα λεφτα ενθεν και ενθεν?)

Για την αυξηση 100% των κομιστρων πριν δυο χρονια που απο 5 ευρω βρεθηκα να πληρωνω 10 τη διαδρομη χωρις να εχει αυξηθει αντιστοιχα το δικο μου εισοδημα? Ποιος κλαδος εργαζομενων εχει παρει τετοιες αυξησεις απο το κρατος?

Εξαλλου μη στεναχωριεστε μια χαρα μαυρα βγαζουν ακομη και τωρα: χρειαστηκε να παω σε γιατρο και ο ταριφας με εξυπηρετησε με το αζημιωτο, πηγαινοντας με με το ΙΧ του και χωρις ταριφα, 25 ευρω κι αν μου αρεσε.

Δηλαδη πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω γιατι τους υποστηριζετε. Κατι τετοιοι ειναι απο τους παραγοντες που εχουμε παει κατα διαολου.
Ενδιαφερονται Μονο για το μικροκοσμο τους και τα μαυρα λεφτα που βγαζουν, δεν προσφερουν καν υπηρεσιες επιπεδου.

Υπαρχουν και λιγες εξαιρεσεις καλων παιδιων αλλα οταν τους ρωτας γιατι εχουν (προσφατα) βαλλει γραμματια για μια αδεια που μπορει να χασει την αξια της, σου απαντανε "ε δε θα το αφησουν να γινει αυτο, γιατι τις πουλαγανε τοτε?"

Κι αναρωτιεσαι..ειναι αφελεις? ή θελουν να γινουν βολεμενοι στη θεση των βολεμενων?

Αν υπαρχουν εργαζομενοι που υποφερουν στην Ελλαδα του σημερα, πιστεψτε με, δεν ειναι οι ιδιοκτητες ταξι..

betty είπε...

navarino , συμφωνώ με όσα γράφεις και ιδιαιτέρως με την τελευταία παράγραφο για τους τουρίστες. Όσοι μπορούν θ'αποφύγουν φυσικά την Ελλάδα άλλά όσοι βρέθηκαν σίγουρα αν και ενοχλημένοι δε μπορεί να μην αντιλαμβάνονται τη διαφορά συγκριτικά και με τις χώρες τους όπου οι περισσότεροι δουλεύουν με αδιαμαρτύρητα.
Τυχαία βρέθηκα δίπλα σ'εναν Ιταλό στο μετρό ο οποίος συζητούσε σε σχετικά καλά ελληνικά μ'ενα Έλληνα και του έλεγε ότι οι Ιταλοί δεν διαμαρτύρονται για τίποτα παρά μόνο όταν δεν έχουν ποδόσφαιρο την Κυριακή μπορεί και να διαμαρτυρηθούν γι'αυτό στο δρόμο!

lipiotis είπε...

Καλήμερα.όλοι έχουμε ζήσει και τις άσχημες πλευρές της μεχι σήμερα κατάστασης στο χωρο των ταξί.
Δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει εύκολα,ούτε για τις συμπεριφορές, ούτε για το μαύρο χρήμα,τη φοροδιαφυγή κ.τ.λ
Αυτό που έμενα με φέρνει αλληλέγγυο με τους ταξιτζήδες,είναι ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης.
Αν ήθελαν, εύκολα,μπορούσαν να διορθώσουν όλα τα κακός κείμενα.Η απελευθέρωση το μόνο που εγγυάται είναι η αύξηση του κόμιστρου
μακροπρόθεσμα.μέσω των εταιριών,η εκμετάλλευση των φιλέτων από τους ξενοδόχους και οι πολλοί στη πείνα.
Κάθε κλάδος που θα πέφτει,όλων μας η ζωή θα επηρεάζεται προς το χειρότερο.

Ανώνυμος είπε...

@ lipiotis

Διαβασετε τι εγραψα παραπανω? οτι το 2010 ολοκληρωθηκε σε 3 δοσεις 100% αυξηση του κομιστρου? ενω και ειχαν γινει και πριν μικροτερες αυξησεις? Διπλασιαστηκε το κομιστρο.
Σας το επιβεβαιωνω σαν καθημερινος χρηστης ταξι. Χωρις να βελτιωθουν οι υπηρεσιες που προσφερουν.

Μιλανε για εταιριες που θα ερθουν και θα παρουν τη δουλεια απο τον απλο ταξιτζη. Μα και τωρα τα μεγαλοαφεντικα-μαντραδες-μαφιοζοι το ιδιο πραγμα κανουν. Οριζουν την αγορα αναλογα με τα συμφεροντα τους.

Ξερετε οτι επινοικιαζουν τις αδειες σε οδηγους εναντι υπερογκων ποσων? Υπαρχουν ιδιοκτητες ταξι που δεν εχουν ΟΥΤΕ καν ταξι, μονο τις αδειες απο τις απο τις οποιες βγαζουν και πανω απο 1χιλιαρικο το μηνα ΜΑΥΡΑ.

Εχω μιλησει με μαντρα (απο τη μαντρα των ταξι βγαινει αυτο) που μου ελεγε γελωντας πως βγαζει 2000 με 2500 το μηνα απο καθε αδεια, τα 1000 πανε στον ιδιοκτητη της αδειας, τα υπολοιπα σε κεινον και εχει 50 ταξι. Καντε τον πολλαπλασιασμο μονοι σας.

Μιλαμε για τεραστια φοροδιαφυγη.

Οπως ξερω οτι μαντρας κανει τα αδυνατα δυνατα να αγορασει μεγαλη εταιρια ραδιο-ταξι με θεμιτα και αθεμιτα μεσα.


Αυτο που μαλλον δε θελετε να καταλαβετε ειναι οτι οι ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ταξι και αδειων δεν ειναι οι απλοι τυπικοι εργαζομενοι που μπορει να πλητωνται απο τα αδικα μετρα της κυβερνησης.
Ειναι μια συντεχνια που απολαμβανε δεκαετιες τωρα προνομιων απιστευτων, αν οχι ολοι, η συντριπτικη τους πλοιοψηφια.

οι απλοι εργαζομενοι ειναι οι οδηγοι. το ξερετε οτι ο προεδρος των οδηγων ταξι εδαρη απο "αγνωστους" τις προαλλες γιατι θελει την απελευθερωση?

Μη συγχεουμε την επιθεση της κυβερνησης στα εργασιακα μας δικαιωματα με την λυσσαλεα αντισταση συντεχνιων που χρονια τωρα ΖΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ μας.

Και μονο που πληττουν αλλους εργαζομενους στο ονομα του αγωνα τους ειναι απαραδεκτοι.
Ειδατε ποτε τα ταξι να απεργουν μαζι με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ? Αντιθετως οταν εχουν τα ΜΜΕ απεργια βγαζουν του κοσμου τα λεφτα. ΤΟΣΟ πολυ ενδιαφερονται για τα κοινα...σε αυτους θελετε να δειξετε αλληλεγγυη?

Ανώνυμος είπε...

ΜΜΕ=ΜΜΜ, εννοουσα τα μεσα μαζικης μεταφορας..

navarino-s είπε...

@Ανώνυμος
Αγαπητέ φίλε συμπάθα με αλλά πιστεύω ότι είναι διαφορετική η θέση σου απέναντι στο συγκεκριμένο πρόβλημα γιατί είναι σαν να ζεις σε ένα καθεστώς ομηρίας από το συγκεκριμένο κλάδο. Σίγουρα γνωρίζεις το θέμα σε μεγαλύτερο βάθος από εμάς τους υπόλοιπους αλλά από την άλλη μεριά η έλλειψη επιλογών στις μετακινήσεις σου σε αναγκάζει να υφίστασαι την αύξηση του 2010 για την οποία γνωρίζω και εγώ πολύ καλά από γνωστούς μου ταξιτζήδες ότι τους γύρισε μπούμεραγκ καθώς πολύς κόσμος στράφηκε στα ΜΜΜ και τούτο φαίνεται από τις ατέλειωτες κίτρινες ουρές που βλέπουμε στις πιάτσες.
Η καρδιά του προβλήματος πάντως εγώ επιμένω ότι βρίσκεται στο πισωγύρισμα της κυβέρνησης στο θέμα του πληθυσμιακού κριτηρίου που και λογικό είναι και εφαρμόζεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

navarino-s είπε...

@betty
Χαίρομαι που πιάνεις σωστά την ουσία του πράγματος και είναι πολύ χαρακτηριστικό το παράδειγμα με τον Ιταλό που παραθέτεις.
Να είσαι καλά!

navarino-s είπε...

@lipiotis
Μπράβο που θίγεις την παράμετρο του κομίστρου για την κατάσταση που θα έρθει μετά αφού ...καθαρίσουν το χώρο!
Την καλημέρα μου!

Μαζεστίξ είπε...

Καλησπέρα!
Νομίζω πως οι περισσότεροι τρέφουμε άντιπάθεια προς την τάξη των ταξιτζήδων, αλλά η κρίση μας δεν πρέπει αν διακατέχεται από ρεβανσισμούςς και εκδικητικές μανίες.
Συμφωνώ απόλυτα με το κείμενο.
Άλλο το να μη γουστάρω κάποιους ανθρώπους και άλλο να δικιολογώ την εξόντωση και την κοροιδία τους.

Όσοι χαίρεστε με τα παθήματα των ταξιτζήδων, να γνωρίζετε ότι το γέλιο σας δε θα κρατήσει για πολύ.

Για όλους μας, για όλους τους κλάδους έχει ετοιμάσει την εξόντωση η συμμορία ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΝΤ, ΕΕ.
θα ρθει κι η σειρά σας (μας) σε όσους ακόμη δεν έχει έρθει.

Και το μόνο που μας σώζει είναι η αλληλεγγύη.
Η σύγκρουση μεταξύ των κοινωνικών ομάδων εξυπηρετεί μόνο αυτούς που σχεδιάζουν την οικονομική εξόντωση όλων μας.

navarino-s είπε...

@Μαζεστίξ
Σε καλωσορίζω και σ' ευχαριστώ πολύ για την σημαντική τοποθέτηση σου που κατά κάποιο τρόπο κεφαλαιοποιεί τους υπαινιγμούς του κειμένου και κάνει τα πράγματα πιο χειροπιαστά.
Να είσαι καλά, θα τα λέμε!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απολύτως

Βάσω είπε...

κκ

Βάσω είπε...

kkk