Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Το τριήμερο της εθνικής μας ταπείνωσης και η Αριστερά που δεν μίλησε!!!



     Πιστεύω ότι αυτά που διαδραματίστηκαν από την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου μέχρι την Κυριακή 6 Νοεμβρίου θα μείνουν στην ιστορία της Χώρας μας ως το τριήμερο της εθνικής μας ταπείνωσης. Όλες αυτές οι ενορχηστρωμένες πιέσεις που ασκήθηκαν στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ελληνική βουλή, αποτελούν την πιο μελανή σελίδα της νεώτερης πολιτικής μας ιστορίας.

Ανενδοίαστα και απροκάλυπτα με μια πρωτοφανή για τη διεθνή πολιτική σκηνή ιταμότητα, όλο το ιερατείο του παγκόσμιου καπιταλισμού από ΔΝΤ και Ομπάμα μέχρι Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Όλι Ρεν και μαζί τους οι ντόπιοι γερμανοτσολιάδες του ΣΕΒ, πίεζαν επί 3 μέρες αφόρητα τον Σαμαρά να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με το Γιωργάκη  για κυβέρνηση συνεργασίας και να αποδεχτεί τα μνημόνια και τους όρους τους που μέχρι τώρα αρνιόταν πεισματικά.

Λέτε, αγαπητοί αναγνώστες, να ζήτησε τίποτα περισσότερο ο Μουσολίνι το 1940 από τη χώρα μας; Τα ίδια ζήτησε! Μόνο που σήμερα έχουν αλλάξει τα μέσα και οι χώρες κατακτώνται με μόνο όπλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα χωρίς να χρειάζονται κανόνια όλμοι και πολυβόλα βουνά με χιόνια και κρυοπαγήματα. Και αν παρ’ όλα αυτά τότε έτρεξε ο λαός τραγουδώντας στο μέτωπο για να πολεμήσει –ακόμη και οι εξόριστοι αριστεροί ετρέξανε- τώρα δεν μίλησε κανείς.

Και καλά το Πασόκ και το Λάος που έκαναν πως και πως και έτριβαν τα χέρια τους από χαρά που ήρθε η στιγμή να λερωθεί με τα μνημόνια και η Νέα Δημοκρατία, βρίσκοντας ως φλογερούς συμμάχους τους και τους γνωστούς συστημικούς δημοσιογράφους των καναλιών και όλοι μαζί ενώ πλειοδοτούσαν στην υποταγή και την υποτέλεια μιλούσαν με έμφαση για το συμφέρον της Πατρίδας. Η  Αριστερά όμως γιατί σιωπούσε; Ή μάλλον δεν σιωπούσε, προεξοφλούσε την υποταγή της ΝΔ και χαιρότανε και αυτή.

Μήπως θα γινότανε και αλλιώς; Ένα κόμμα συντηρητικό  με ψηφοφόρους νοικοκυραίους που τόλμησε  επί πολύ καιρό να αμφισβητήσει το μνημόνιο, είναι η Νέα Δημοκρατία, δεν απαρτίζεται δα από αντεξουσιαστές και επαναστάτες.

Το κύριο αυτών των ημερών ήτανε η ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά μας που έπρεπε να καταγγελθεί με κάθε τρόπο ιδίως αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο που είχε παλιά πολύ παλιά η Αριστερά και κάτω από πιο αντίξοες μάλιστα συνθήκες αυτόν τον τρόπο που τώρα έχει χαθεί μέσα σε μικροκομματικές περιχαρακώσεις και σκοπιμότητες.





ΥΓ1: Γιατί επιμένουν στη ΝΔ να μας εμφανίζουν τον Αβραμόπουλο που στα 3 χρόνια υπουργίας του στο υγείας έγινε το μεγαλύτερο πάρτι κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος;

ΥΓ2: Γιατί τα κανάλια βγάζουν τον Χυτήρη; Δεν μας λυπούνται που δεν έχουμε πάρει και πετρέλαιο;   

10 σχόλια:

ippoliti_ippoliti είπε...

Ναβαρίνο καλησπέρα.
Σε παρακαλώ,τι παραπάνω θα μπορούσε να πει η Αριστερά απ΄ότι είπε;
Να έχεις καλό βράδυ

Ανώνυμος είπε...

Βλέποντας τη στάση των μεγαλων κομμάτων και την σιωπη της αριστερας, ίσως θα μπορούσαμε να πουμε ότι δεν υπαρχει αριστερός υποτελής και δεξιος υποτελής, αλλά υποτελής σκέτο.

Το επομενο ειναι να υψωσουμε τη γερμανικη σημαια στο Συνταγμα.

navarino-s είπε...

@ippoliti μου ίσως δεν έγινα κατανοητός ή δεν το έκανα πιο λιανά. Μιλάω συγκεκριμένα ότι η αριστερά έπρεπε στο σαββατοκύριακο να κάνει την υπέρβαση και να μιλήσει για τις ωμές πιέσεις στη ΝΔ ακόμη και ένα λόγο συμπαράστασης να εκφέρει γιατί το κόμμα αυτό κράτησε αντιμνημονιακή στάση και ζητούσε άμεσες εκλογές όπως και η αριστερά και εδώ πρέπει να φανεί αυτό που λέμε στα λόγια ότι παλεύουμε για πιο πλατιές συσπειρώσεις γιατί όπως βλέπεις στο κάδρο των πιέσεων δεν έβαλα αυτό το τουρλουμπούκι με το Γιωργάκη στις Κάννες μιας και το κόμμα του πασόκ έχει παραδοθεί από καιρό στα κελεύσματα, για ένα κόμμα αστικό μεν αλλά που αντιτεκόταν μέχρι προχθές μιλάω.
Την καλημέρα μου!

navarino-s είπε...

@fidelio
Η κατάσταση είναι αρκούντως ρευστή και θέλω να ελπίζω ότι τελικά κάτι μπορεί να γίνει.
Καλημέρα!

Penelope είπε...

Το ερώτημα είναι, όταν θα γίνουν εκλογές: Φλεβάρης θα είναι...
Μάρτης θα είναι ... Απρίλης...
κι' εγώ δεν ξέρω!
Τι θα πάμε να ψηφίσουμε εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ;
Αν βγάλουμε πάλι ένα κόμμα με διαφορά θα είμαστε άξιοι της όποιας
Εξαφάνισής μας από τον Παγκόσμιο χάρτη.
Καλημέρες αγαπητέ Navarino.

the monkeys είπε...

Καλημέρα navarino μας.
Προσωπικά και όντας αρκετά μπερδεμένη με όλα τα πολιτικά γεγονότα καθώς και τις σκοπιμότητες που μπορεί να υπάρχουν σε κάθε κίνηση των τελευταίων ημερών, πιστεύω ότι η ΝΔ όντας κόμμα αντιπολίτευσης κρατάει αντιμνημονιακή στάση (όπως αναφέρεις) μόνο και μόνο γιατί ήταν η πολιτική που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ. Οι εκλογές που η αριστερά λέει μέρες τώρα να γίνουν και είναι το μόνο που έχω ακούσει να λένε, δεν είναι η λύση. Επειδή δεν γνωρίζω από οικονομικά θέματα, κατανοώ ότι τα σενάρια είναι δύο, ή να βγούμε από το ευρώ (κάτι που ίσως να φέρει την χώρα 100 χρόνια πίσω) ή να συνεχιστεί όλο αυτό το ντόμινο με τις δόσεις και τα μέτρα. Θα είναι θλιβερό όμως αν στις επόμενες εκλογές βγει η ΝΔ και πλέον ο Σαμαράς ακολουθήσει την ίδια πολιτική με αυτήν του ΠΑΣΟΚ, γιατί τότε θα φανεί ότι ο κόσμος δεν σκέφτεται. Όχι πως υπάρχει βέβαια και κάποια άλλη λύση. Το σύστημα μας είναι καπιταλιστικό και είναι δεδομένες και οι περίοδοι κρίσης.

navarino-s είπε...

@Penelope
Νομίζω Πηνελόπη μου ότι εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα τώρα δεν ξέρω αν οι εκλογές θα είναι όπως ήταν με ψιλορουσφετάκια και τέτοια ή θα καταλάβει ο κόσμος το βάρος της μεγάλης ευθύνης που έχει. Πιστεύω να γίνει το δεύτερο.
Την καλησπέρα μου φιλενάδα!

navarino-s είπε...

@the monkeys
Μονκάκια μου όπως είπα και στην Πηνελόπη τα πράγματα μέρα με τη μέρα αλλάζουν δραματικά και τίποτα δεν θα είναι όπως πριν. Το λένε τώρα και οι δικοί τους οικονομολόγοι ότι με τις συνεχείς περικοπές δώσαμε λάθος φάρμακο στους Έλληνες!
Πιστεύω ότι οι πολιτικές θα αλλάξουν αλλιώς θα βουλιάξουμε στην ύφεση και στην αποδιοργάνωση μη ξεχνάτε ότι αναδύεται τώρα και το τεράστιο πρόβλημα που λέγεται Ιταλία, μία παράμετρος που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτι και να γίνει η Ελλάδα μια λεπτομέρεια γιατί μέχρι τώρα οι περίοδοι κρίσης που λέτε ήταν τελείως διαφορετικές και λύνονταν εύκολα και μακάρι να κάνω λάθος.

Mary Ka είπε...

Ας ελπίσουμε να τελειώσει εδώ, τουλάχιστον το θέμα της 6ης δόσης και για τ' άλλα θα δούμε. Εκεί φτάσαμε, να ζούμε για ένα μέλλον δυο μηνών.

navarino-s είπε...

@Mary Ka
Πολύ σωστά το λες ότι πάμε με ορίζοντα 2 μηνών και πιστεύω ότι θα επαληθευτείς πολύ σύντομα ιδίως με την ανάδυση του μεγάλου προβλήματος που ακούει στο όνομα "Ιταλία"!