Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Τι είδα ανάμεσα Ασπρόπυργο και Μαγούλα!!!





Συνοδεύοντας πριν λίγες μέρες κάποιο φίλο που πήγαινε να παραδώσει εμπορεύματα στην συγκεκριμένη περιοχή βρέθηκα ξαφνικά στο ...Ισλαμαμπάντ! Όλες μα όλες οι βιοτεχνίας και οι αποθήκες εμπορευμάτων που τα τελευταία χρόνια φέρουν τον μοντέρνο τίτλο Logistics και έχουν αναπτυχθεί σε αυτήν την τεράστια περιοχή του Θριάσιου, απασχολούν αποκλειστικά και μόνο Πακιστανούς. Ακόμη και ο τύπος που παραλάμβανε και τσεκάριζε τα Δελτία Αποστολής ήταν Πακιστανός. Στις γωνίες των δρόμων καθισμένοι ανακούκουρδα μερικοί βρισκόντουσαν σε αναμονή για πρώτη ζήτηση ή να εκτελέσουν κάποια κατ’ αποκοπή εργασία. Ακόμη και με ένα κοπάδι προβάτων που διασταυρωθήκαμε σε κάποια στροφή και οι δυο μπιστικοί του ήταν Πακιστανοί.

Συμπέρασμα 1ο:   Τους λαθρομετανάστες δεν τους φέρνει ο Σύριζα αλλά κάποιοι καθώς πρέπει επιχειρηματίες συμπατριώτες μας που έχουν από αυτούς μεγάλο οικονομικό όφελος καθ’ ότι σίγουρα τους πληρώνουν πολύ κάτω από τα όρια της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ως εκ τούτου τους έχουν και ανασφάλιστους με τεράστιες απώλειες για το ΙΚΑ.

Συμπέρασμα 2ο : Όλοι αυτοί οι εργοδότες, μερικοί μπορεί να ψηφίζουν και Λάος, συμμετέχουν στον κοινωνικό διάλογο για τις κατώτατες αμοιβές ως κοινωνικοί εταίροι εκπροσωπούμενοι από τον κ. Μίχαλο και τον κ. Κορκίδη που κόπτονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων, αυτά που στην πράξη οι κλάδοι τους καταπατούν άγρια.

Συμπέρασμα 3ο: Τα θηρία του ΣΕΒ που ξέρουν αυτή την κατάσταση αλλά λόγω μεγέθους και κοινωνικού προφίλ δεν μπορούν να κάνουν τα ίδια, πιέζουν μέσω της τρόϊκας να πέσουν τα  νόμιμα μεροκάματα σε επίπεδα… Ισλαμαμπάντ.

11 σχόλια:

Penelope είπε...

Χρόνια τώρα στην ευρύτερη βιομηχανική ζώνη του Ασπροπύργου, η βρώμικη δουλειά γίνεται από αλλοδαπούς και τσιγκάνους φίλε Navarino. Εχοντας περάσει από τις κεντρικές αποθήκες του Αθηναϊκού πρακτορείου (πριν 25 χρόνια) μπορώ να στο επιβεβαιώσω απολύτως. Απλώς την τελευταία 5-6 ετία το πράγμα έχει φτάσει νομίζω στο υψηλέτο επίπεδο...δυστυχώς. Και οι "γνωρίζοντες" είναι πάρα-πάνω από πολλοί!

cook είπε...

συμφωνω απολύτως με την Πηνελοπη,και βεβαιως εσενα Δημητρη μου...εμεις ολοι γνωριζουμε καλα,πλην ομως οι αποφασιζοντες εχουν ΤΗ στραβομαρα(λεγεται κι αλλιως...)

Eugenios Sogas είπε...

Με αφορμή το σχόλιό σου για τους Πακιστανούς και το σχόλιο τής Penelope, που προσθέτει και τους τσγγάνους θέλω ναεπισημάνω για-τις κατά τα άλλα καταπιεζόμενες- αυτές μειονότητες,ότι έχουν ρημάξει τις σχάρες στους δρόμους τού Μεταξουργείου, Κεραμικού και Βοτανικού. Αυτή τους η δραστηριότητα έχει τουλάχιστον 3 αρνητικές συνέπειες για τον υπόλοιπο πληθυσμό. α] κινδυνεύουμε να πέσουμε μέσα -πεζοί και εποχούμενοι-και να σπάσουμε χέρια, πόδια κ.λπ. β] σε ενδεχόμενη νεροποντή θα βουλώσει το δίκτυο και γ]σε κάθε περίπτωση εμείς [οι αγρίως φορολογούμενοι] πολίτες θα πληρώσουμε τα "σπασμένα" Μήπως είμαι ρατσιστής και "τα βάζω" με τους καημένους τους Ρομά και τους Πάκι; ΄η΄ απλώς αυτοί είναι ασυνείδητοι κλέφτες [διότι πιστεύω πράγματι ότι υπάρχουν και ευσυνείδητοι κλέφτες]. Βεβαίως ο βασικός υπεύθυνος είναι οι "αρχές" και κυρίως ο πρώην άτεγκτος& αδιάφθορος και νυν αόρατος κ. Καμίνης ο οποίος μαζί με τους υφισταμένους του, ζουν σε άλλη πόλη και "δεν έχουν πάρει χαμπάρι" έχω μία λύση αλλά την αφήνω για άλλο σχόλιο.

navarino-s είπε...

@Penelope
Να είσαι καλά Πηνελόπη μου πολύ διφωτιστικό το σχόλιο σου γιατί ξέρεις καλά περιοχή και καταστάσεις.
Καλό βράδυ!

navarino-s είπε...

@cook
Να είσαι καλά (ταιριάξαμε οι τρεις πατριώτες) Αναστασία μου!

navarino-s είπε...

@Eugenios Sogas
Και να σου πω ότι είχα έναν ενδοιασμό μήπως και με πεις ρατσιστή αλλά νομίζω ότι τα πράγματα και όπως πολύ πιο συγκεκριμένα τα βάζεις εσύ δεν αποπνέουν τέτοια πρόθεση.
Θα περιμένω την άλλη λύση!

Penelope είπε...

@Eugenio Soga, η "διάσταση" που γράφετε είναι ΥΠΑΡΚΤΗ χωρίς καμμία αμφισβήτηση. Τυχαίνει να έχω ζήσει πάρα πολλά χρόνια στην περιοχή του Μεταξουργείου και να περνώ πια συχνά πυκνά και από κει. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην "βιομηχανική ζώνη" του Περιστερίου (στο οποίο κατοικώ πια). Αλλά ο έλεγχος είναι τόσο ελλιπής και ανεπαρκής που είναι σαν να "βροτάμε σε πολλές πόρτες κουφών, όχι μόνο μία".

Eugenios Sogas είπε...

Επειδή είναι προφανές ότι έλεγχος σε κάθε σχάρα και φρεάτιο δεν είναι εφικτός, η πρότασή μου-την υπέβαλα ηλεκτρονικώς στον δήμο Αθηναίων- είναι να ελέγχονται οισκραπιτζήδες [κλεπταποδόχοι]. Αν η "συμπαθής τάξη" των τσγγάνων -διότι αυτοί κυρίως ευθύνονται-δεν έχει που να διαθέσει το εμπόρευμα, φαντάζομαι περιορισθεί το φαινόμενο.Αν η επόμενη ερώτηση είναι τι θα απογίνουν όλες αυτές οι οικογένειες που σιτίζονται από τις σχάρες μας θα έλεγα να επιστρέψουν στα παραδοσιακά τους επαγγέλματ όπως καρεκλάδες, αρκουδιάριδες κλπ.Αυτό είναι χιούμορ βεβαίως αλλά στα σοβαρά-και μετά από πολύμηνη ανεργεία- θα πρότεινα να γυρίσουν στις πατρίδες τους και να αγωνιστούν για καλύτερες συνθήκες ζωής.Εκεί.

Eugenios Sogas είπε...

αυτή είναι η απάντηση στην Penelope αλλά και στον Δημήτρη

eApenanti είπε...

Λοιπόν από τα 9 σχόλια καταφέραμε τα 7 να ασχολούνται με τις ...σχάρες. Θέμα συμπαθές, ίσως νάπρεπε να γίνει και μία σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (!!!) αλλά παντελώς άσχετο με το γράμμα και το πνεύμα της ανάρτησης.

ΔΗΛΑΔΗ: ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ν'ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ ή ΠΕΤΑΩ ΤΗ ΜΠΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ
(ξέρω κάποιον που έχει αυτό το σπόρ ιδίωμα, είναι αρχηγός κόμματος και μέλος της τριμερούς μαφίας !)

Αλλά ας επανέλθω στο θέμα με μια φράση. Ελληναράς βουλευτής του ΛΑΟΣ (με το ιδίωμα καλέ) έχει στην υπηρεσίαν της μεγαλειοτάτης του 5-6 "ΠΑΚΙ" όπως τους περιέγραψε (με αγαθοτάτην προαίρεσιν) τίς εκ των σχολιαστών.

Χαίρετε και συγγνώμη για το εκτενές. Θα φροντίσω να μην επανέλθω.

Eugenios Sogas είπε...

Προς e-Apenanti. α] Δεν κατάλαβα αν κόπτεσαι για τον Θεσμό "η για τον συγκεκριμένο παπούλια, ηπορεία τού οποίου -και κυρίως η πολιτική του στάση τα 2 τελευταία χρόνια- δείχνει πως δεν είναι ο καταλληλότερος για τις σχάρες, αλλά "κάνει μιά χαρά" για τα μπάζα. β]Η θέση μου ήταν πάντα κατά τής καταστροφής δημόσιας περιουσίας.γ]Και για πρακτικούς-οικονομικούς λόγους που αναφέρω στο πρώτο μου σχόλιο. δ]Το Πάκι το χρησιμοποιούν μεταξύ τους και δεν τους υποτιμώ με αυτό βλ.INDIAPAKI RESTAURANT Μενάνδρου & θεάτρου. δ]Για αρκετούς πολιτικούς έχει δημοσιευθείότι χρησιμοποιούν μετανάστες και όχι ο συγκεκριμένος ελληναράς τού λαος, εκτός για κάποιον τής Αριστεράς -εγώ τουλάχιστον δεν έχω ακούσει "η διαβάσει το παραμικρό.