Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Με αφορμή τα σχόλια για ένα φονικό!!!



Διαβάζοντας χθες την είδηση γι' αυτό το τραγικό έγκλημα που έγινε  στους Φιλιάτες της Θεσπρωτίας όπου ένας νεαρός άντρας μαχαίρωσε απανωτά και θανάσιμα σε δημόσιο χώρο κάποια σπουδάστρια η οποία αρνιόταν πεισματικά να συνάψει μαζί του ερωτικές σχέσεις, έπεσα πάνω στα σχόλια των αναγνωστών. Από τα ψευδώνυμα το ύφος και την ...ορθογραφία κατάλαβα ότι επρόκειτο αποκλειστικά για νέους άντρες. Και μου έκανε μεγάλη εντύπωση η ελαφρότητα με την οποία προσέγγιζαν όλοι ένα τόσο σοβαρό θέμα. Πολλοί μιλούσαν για ποινή του θανάτου και εκτέλεση του δράστη και οι περισσότεροι για τα σεξουαλικά και μόνο κίνητρα του.
Πιστεύω ότι η γυναικεία απουσία από τα σχόλια οφειλόταν στην οπτική που έχουν οι γυναίκες για τις σχέσεις τους με το άλλο φύλο, μια οπτική τελείως διαφορετική και πιο πολύπλοκη από την αντρική. Καθώς επίσης και σε μια έμφυτη σοφία τους για τα απύθμενα βάθη της ψυχικής αβύσσου των ανθρώπων και της αγριότητας των παθών τους. Κάτι όμως που δεν στέκεται ικανό να τις προστατεύει από το να πέφτουνε θύματα τέτοιων αγριοτήτων, γιατί απλά δεν είναι στο χέρι τους.
Έχω όμως και μια ανησυχία: μήπως αυτή η δήλωση που έκανε  προχθές σε μια συνέντευξη ο Λευτέρης Βογιατζής "μπαίνουμε σε μια νέα εποχή αγραμματοσύνης" και που στην αρχή τη βρήκα υπερβολική, εμπεριέχει και κάποια αλήθεια, και δεν μιλάω βέβαια μόνο για την ...ορθογραφία.
  

2 σχόλια:

Roadartist είπε...

Δυστυχώς, κάτι σαν νέο μεσαίωνα... Έτσι φαίνεται όντως...

navarino-s είπε...

@Roadartist
Μακάρι να πέφτουμε έξω στις προβλέψεις μας!