Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Δεσπότης θα κάνει παράκληση για τους μαθητές περιφερείας του που δίνουν πανελλήνιες!!!



Δεν είναι καλαμπούρι! Την είδηση τη βρήκα στο αξιόλογο και σοβαρό Blog των Φιλιατρών Filiatranews. Ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος θα τελέσει την Κυριακή 12 Μαίου 2013 παράκληση στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Φιλιατρών υπέρ των υποψηφίων της πόλης που παίρνουν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις:                                                                http://filiatranews.blogspot.gr/2013/05/blog-post_4358.html
Καλεί μάλιστα τους υποψηφίους να παραστούν μαζί με τους γονείς τους στη σχετική θρησκευτική τελετή. Και επειδή πρώτη φορά ακούω να γίνεται κάτι τέτοιο, αναρωτιέμαι τι να ώθησε, άραγες, τον σεβασμιώτατο αυτόν ταγό της εκκλησίας να προχωρήσει σε αυτό το διάβημα; Το "είδα φως και μπήκα" μιας και το θέμα παίζει ψηλά στην επικαιρότητα λόγω απεργιών και επιστρατεύσεων ή κάποια ειλικρινής επιθυμία μεσολάβησης προς τον μεγαλοδύναμο για ευνοϊκή μεταχείριση των φιλιατρινών τέκνων. Και θα έχει να κάνει αυτό με την επιφοίτηση των θεμάτων ή με την απαράδεκτη για Θεό παραποίηση των βαθμολογιών; Γιατί αν έχει να κάνει με τις παρακλήσεις που γινόντανε παλιά για όσους φεύγανε για το μέτωπο του πολέμου, μάλλον με άγχος θα φορτώσει τα υποψήφια βλαστάρια των Φιλιατρών!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάθετε πρώτα τι έγινε. Ο σύλλογος των γονέων του Λυκείου ζήτησε να γίνει παράκληση - όχι βέβαια για ευνοϊκή μεταχείριση των παιδιών από το Θεό, αλλά για ψυχική ενδυνάμωση. Ηταν μια από τις κατανυκτικότερες στιγμές που έχω ζήσει.

navarino-s είπε...

Aνώνυμος
Αν και η ψυχική ενδυνάμωση είναι συνυφασμένη με όλες τις εκδηλώσεις της εκκλησίας μας,δεν θα διαφωνήσω με την άποψη σας. Απλά με εξέπληξε η επί τούτου τέλεση μυστηρίου.
Καλημέρα, καλή βδομάδα!