Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Θα αλλάξει ο κόσμος; !!!




Μια μέρα πριν το θάνατο του Φίλιπ Σέϋμουρ Χόφμαν είχε πεθάνει σε ηλικία 83 ετὠν ο μεγάλος Γερμανοαυστριακός ηθοποιός Μαξιμίλιαν Σέλ. Είχε τιμηθεί με το  Όσκαρ καλύτερου αντρικού ρόλου για τη συμμετοχή του στην ταινία "Η Δίκη της Νυρεμβέργης". Που αφορούσε την περιβόητη εκείνη δίκη εναντίον των ναζιστών του πολέμου από το Διεθνές Ειδικό Στρατιωτικό Δικαστήριο το 1945. Κάτι που ίσως να επηρέασε και τον ηθοποιό. Γιατί εντυπωσιάστηκα από το ρεπορτάζ που έλεγε ότι πέρασε πολλά από τα τελευταία χρόνια του μακριά από κάθε δημοσιότητα. Στην τελευταία συνέντευξη του που έδωσε το 2001 στους Νew York Times και που σήμερα, μέσα στην κλιμακούμενη βαρβαρότητα που ζούμε αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, είχε πει:

"Ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ! Η δυναμική του κακού θα είναι πάντα η ίδια. Αν και όλοι οι ποιητές και καλλιτέχνες γράφουν συνέχεια για την ειρήνη, ωστόσο τίποτα σχεδόν δεν έχει αλλάξει τα τελευταία 2-3 χιλιάδες χρόνια. ....και όμως, ακόμα ελπίζουμε!".

 





1 σχόλιο:

truongmuunghenhan είπε...

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

Giaonhan247 chuyên dịch vụ mua hàng mỹ từ dịch vụ order hàng mỹ hay nhận mua nước hoa pháp từ website nổi tiếng hàng đầu nước Mỹ mua hàng ebay ship về VN uy tín, giá rẻ.