Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ (...για χωρισμένους)!!!




ΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΚΟΙΝΙ
Το κομμένο σκοινί
μπορείς να το ξαναδέσεις
και θα κρατήσει πάλι,
ωστόσο θα είναι κομμένο.

Ίσως και εμείς,
πάλι να ανταμώσουμε,
μα εκεί που με άφησες
δεν πρόκειται ποτέ να με ξανάβρεις.

Μπέρτολτ Μπρεχτ


Μετάφραση: Πέτρος Μάρκαρης

5 σχόλια:

Saq είπε...

Κάπου, πρόσφατα, το διάβασα αυτό και μου άρεσε (το θυμάμαι πιο μεγάλο ή κάνω λάθος;). Ημέρα ποίησης σήμερα; για μένα ναι! Το λέω γιατί βάζω και εγώ που και που κανένα ποίημα και έτυχε σήμερα να βάλω καθώς και να διαβάσω αρκετά όλως τυχαίως σε sites μεχρι και σε κάποια βιβλία της γυναίκας μου που έπεσαν στα χέρια μου, από εκεί βγήκε και ο Σεφέρης.
Καλό βράδυ.

navarino-s είπε...

Γειά σου φίλε newton!
Είναι δύσκολοι καιροί για την ποίηση παρ' όλο που αποτελεί την ανώτερη μορφή της λογοτεχνίας. Από τους ζώντες ποιητές μόνο η Δημουλά μπορεί να πουλήσει κάποια λίγα βιβλία, όλες οι άλλες συλλογές που εκδίδονται πάνε στα αζήτητα.

Ανορθόδοξος είπε...

Οταν είδα τον τίτλο (για χωρισμένους), νόμισα οτι θα παρουσίαζες κάτι από Πλούταρχο ή Γονίδη... Φαντάσου την έκπληξή μου οταν είδα το όνομα του Μπρεχτ! Εύγε νέε μου!

navarino-s είπε...

***ανορθόδοξε φίλε καλώς ήρθες! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την προσφώνηση: "νέε μου"! Έχουμε και τα τυχερά μας όταν δεν προσέχουν το προφίλ μας.

Ανορθόδοξος είπε...

Νέος είναι κάποιος ανάλογα με το πως σκέφτεται και αισθάνεται. Σοβαρά δεν είχα κοιτάξει την ηλικία, αλλά από το λόγο σου μου φάνηκες πολύ νέος!