Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Γενέθλια: κλείσαμε αισίως χρόνο!!!




Μέσα στο χαλασμό των πυρκαγιών πάρα λίγο να ξεχάσω τα blogoγενέθλια μου! Ο navarino-s έγινε ενός έτους. Αφού προηγήθηκαν δυο δοκιμαστικά, στις 25 Αυγούστου του 2008 δημοσίευσα την πρώτη μου ανάρτηση την οποία και παραθέτω στο τέλος. Ένας χρόνος πέρασε λοιπόν και αν κάνω εν τάχει έναν απολογισμό μπορώ να πω πως ότι το εγχείρημα όχι μόνο στέφθηκε από πλήρη επιτυχία, αλλά ξεπέρασε κάθε αισιόδοξη για μένα προσδοκία. Δεν φανταζόμουν ότι μέσα σε αυτό το πέλαγος της εκ πρώτης όψεως ψυχρής και απρόσωπης τεχνολογίας, θα έβρισκα τόσες ευαίσθητες και ανήσυχες καρδιές, ψυχούλες τρυφερές ζεστές και ανθρώπινες. Ενεργούς πολίτες υψηλής συνείδησης με έγνοια για τον άνθρωπο και το περιβάλλον -και είχαμε αφορμές και αίτια πολλά για να φανούνε όλα αυτά- συνανθρώπους δηλαδή που σου δίνουν το δικαίωμα να λες: αξίζει τούτη η ζωή για να τη ζούμε! Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου καλοί συνάδελφοι για τούτη την ανέλπιστη χαρά, να είμαστε καλά και να τα λέμε!


-------------------------------


Δευτέρα, 25 Αύγουστος 2008

" Ραντεβού τον Σεπτέμβριο"
Η φράση αυτή παλαιότερα οριοθετούσε τις κινηματογραφικές σαιζόν. Γραφόταν με καλλιγραφικά γράμματα σε ένα στενόμακρο πανί που έμπαινε πάνω από τις εισόδους των κινηματογράφων γύρω στα τέλη Μάη και έμενε εκεί μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη. Στο ενδιάμεσο δούλευαν τα θερινά με επαναλήψεις. Έπαιζαν έργα του χειμώνα αλλά και επιτυχίες παλαιότερων χρόνων. «Χιροσίμα αγάπη μου», «Ο κλέφτης των ποδηλάτων», «Λα στράντα», «Όσο υπάρχουν άνθρωποι», ήταν κάποιες από τις ταινίες που παίζονταν κάθε καλοκαίρι. Με σπιθουράκια και γρατζουνιές και με φθαρμένες κόπιες παιζόντουσαν αλλά οι θεατές έδειχναν κατανόηση. Άλλωστε το εισιτήριο ήταν πολύ φτηνό σε σχέση με τους χειμωνιάτικους, σχεδόν το μισό.Τώρα οι κινηματογραφικές σαιζόν ισοπεδώθηκαν μέσα από έναν αέναο κύκλο πρώτων προβολών όχι μόνο στις αίθουσες με τον κλιματισμό αλλά και στα θερινά που τώρα είναι πανάκριβα. Προχτές στους Αμπελοκήπους με 8 Ευρώ εισιτήριο ακούγαμε το καζανάκι από διαμέρισμα της διπλανής πολυκατοικίας και την ημερήσια σύνοψη των αγωνισμάτων του Πεκίνου, από κάποια τηλεόραση ενός άλλου.
Άσε τις μάσες που πέφτουν. Τώρα έχουν προστεθεί και σάντουιτς και σουβλάκια ακόμη και μπιφτέκια. Δυό διπλανοί μας συνθεατές, ένας άντρας και μια γυναίκα, δεν έπαψαν να μασάνε ούτε ένα λεπτό. Είναι κάποιοι ευτραφείς συμπολίτες μας, βλέπεις, που πρέπει να πέφτουν σε αμηχανία ή και κατάθλιψη όταν σταματούν να δουλεύουν οι σιαγώνες τους. Ενώ κάποιοι άλλοι δεν χορταίνουν το κάπνισμα! Τρεις νεαροί μπροστά μας άναβαν το ένα τσιγάρο μετά το άλλο. Μόνο δυο κοπέλες δίπλα μας είχαν κάποια κενά γιατί φουμάριζαν στριφτό και η διαδικασία αυτή τους έπαιρνε κάποιο χρόνο.Δυο άλλες κοπέλες πίσω μας δεν έβαλαν γλώσσα μέσα τους. Μιλούσαν ακατάπαυτα πολλές φορές ταυτόχρονα. Έλεγαν για κάποιον που δεν τηλεφώνησε παρ’ ότι ξέρανε ότι είχε γυρίσει από τις διακοπές του. Έλεγαν για κάποιαν άλλη. Έλεγαν ….έλεγαν, πολλά και διάφορα που ξέφυγαν της προσοχής μας γιατί έπρεπε να παρακολουθήσουμε, βλέπεις, και το έργο! Οι κοπέλες αυτές πρέπει να ανήκουν σε μια ιδιαίτερη και πολυάριθμη κατηγορία ανθρώπων που αρέσκονται να κουβεντιάζουν μπροστά στην μεγάλη οθόνη. Και έχω συναντήσει πάμπολλους τέτοιους στη μακρά σινεφίλ διαδρομή μου. Κάποιοι ανεξήγητοι βαθύτεροι λόγοι σε συνδυασμό με την εναλλαγή των εικόνων, διεγείρουν φαίνεται τον ομιλητικό τους οίστρο με τέτοια ένταση, όπως σε κάποιους άλλους άλλα πράγματα, διεγείρουν τη γενετήσια ορμή.
Αλλά το κερασάκι ήτανε στο τέλος όταν μας έβγαλαν από αλλού, όχι από εκεί που μπήκαμε. Γυρίσαμε κάτι στριφογυριστές σκάλες στρίψαμε από ‘δω στρίψαμε από ΄κει και αντί για την κατάφωτη λεωφόρο από όπου μπήκαμε, βρεθήκαμε σε ένα θεοσκότεινο στενό όπου τρομάξαμε να προσανατολιστούμε. Αυτό το φρούτο είναι καινούργιο και μου θυμίζει τις παλιές, παράνομες, χαρτοπαικτικές λέσχες με τις κρυφές εξόδους από όπου φυγάδευαν τους πελάτες τους στις εφορμήσεις της αστυνομίας.Ξέφυγα όμως. Τον απολογισμό, με κάποια αξιολόγηση, της περασμένης κινηματογραφικής σαιζόν -όπως ορίζεται με το παλαιό σύστημα- ήθελα να κάνω και έπεσα σε άλλα χωράφια. Θα επανέλθω.
Αναρτήθηκε από navarino-s

18 σχόλια:

crispy είπε...

Χρόνια Πολλά στο navarino-s blog , λοιπόν! Να είστε πάντα καλά , να γράφετε τα εξαιρετικά κι άκρως ενδιαφέροντα κείμενά σας.

Tyler Durden είπε...

χρόνια πολλά! και τα δικά μου πλησιάζουν στις 16/9, πρέπει να σκεφτώ κάποιο αφιέρωμα.

the monkeys είπε...

Να τα 1000άσεις navarino μας (που λέει ο λόγος :P). Αν θυμάμαι καλά και παλαιότερα είχες αναφερθεί στον ενθουσιασμό σου για τους θερινούς κινηματογράφους και είναι κρίμα να στο χαλάνε διάφοροι ενοχλητικοί. Όσο διάβαζα την αναρτησή σου, θυμήθηκα πόσο πολύ πάσχιζα να μην ακούγεται το σγρουτς σγρουτς από το pop corn - μπανάνες κάθε φορά που έπαιρνα για να μην ενοχλώ (σε χειμερινό βέβαια κινηματογράφο) :P :P χεχε.

Kameleon είπε...

Χρόνια πολλά και καλή δημιουργική συνέχεια!

μ είπε...

Happy blogposts to you, happy bogposts to you, happy blogposts dear navarino...

:)

Ποιος έχει τη σημπάνια ρε παιδιά;

ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ είπε...

Χρόνια πολλά navarino-s. Πάντα καλές αναρτήσεις όπως του πρώτου χρόνου. Στις 12-9 έχουμε και τα χωριάτικα. Που θα κάνουμε το γλέντι;

mia maria είπε...

Χρόνια πολλά και καλή συνέχεια με τις τόσο ενδιαφέρουσες αναρτήσεις!!

navarino-s είπε...

@crispy
@tyler durden
@monkakia
@Kameleon
@Μάνος
@ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦ.

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τη γενναιοδωρία των ευχών σας! Να είστε καλά!


ΥΓ: Ποιά σαμπάνια φίλε Μάνο, ρακές θα πιούμε και μάλιστα στο Ηράκλειο! Ήδη το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Navarino-s.blog κανονίζει τα του ταξιδίου και κάποιες δυσκολίες που έχουν προκύψει ως προς τη μεταφορά για την πανίδα της παρέας: monkakia. lagarto, kameleon, ελπίζουμε να διευθετηθούν!!!!

navarino-s είπε...

@big mama μου σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου. Να είσαι καλά!

chameleontas09 είπε...

navarino-s

σου εύχομαι και στο μέλλον να γράφεις δυνατά πράγματα όπως έκανες μέχρι τώρα!!! Καλό χειμώνα...

Αγγελής

navarino-s είπε...

@Χαμαιλέων
Αγγελή μου σ'ευχαριστώ για τις ευχές να είστε και εσείς καλά και να συνεχίζετε τον ωραίο αγώνα!

ELvA είπε...

Happy birthday, αγαπητε μας navarino! :)

Nα εισαι παντα καλα και να μας κανεις παρεα με τα ομορφα και... εκπαιδευτικα κειμενα σου!

Τσαλαπετεινός είπε...

Ήρθα τρέχοντας γιατί άργησα πολύ -γι αυτό ειμαι και καταϊδρωμένος- λυπάμαι που δεν πρόλαβα το Μάνο θα τραγουδούσαμε ντουέτο το Happy blogposts!
Πολλές πολλές αναρτήσεις με ακομα περισσότερα σχόλια και κυρίως εύχομαι να σας δίνει όλο και περισσότερη χαρά το μπλογκ.

navarino-s είπε...

@Elva μου σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και τα καλά σου λόγια! Να είσαι καλά και να τα λέμε!

navarino-s είπε...

@Τσαλαπετεινέ μου σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου που περιέχουν και το "blogoψωνάκι μας", τα πολλά σχόλια δηλαδή! Δεν πειράζει που δεν πρόλαβες τον Μάνο γιατί εσύ από ότι καταλαβαίνω από τα κομμάτια που βάζεις χρησιμοποιείς μεγάλες ορχήστρες ενώ αυτός το είπε "α καπέλα" σαν ριζίτικο!
Να είσαι καλά!

Το ποίημα το κατέβασα γιατί το έκανα διανομή με το e-mail.

Βρομιστεράκι είπε...

Όλεεεεεεε!
Όλε Όλε Όλε!!!
Ναβαρίνε μου είσαι ένα από τα πολύ αγαπημένα μου μπλογκ και ευχομαι να το συνεχίσεις έτσι με τον ίδιο τρόπο για πολλά χρόνια!
Χαίρομαι πάρα πολύ που βρεθήκαμε στη λαοθάλασσα!!!

navarino-s είπε...

@Βρομιστεράκι μου σ' ευχαριστώ πολύ για τις τόσο θερμές και γεννειόδωρες ευχές σου!
Να είσαι καλά κορίτσι μου και εγώ τη χαίρομαι αυτή τη συνάντηση!

lagarto είπε...

χρονια πολλά ναβαρίνο μου!!!
έτσι να τα 1000σεις!!!
χαίρομαι πολύ που σε γνώρισα μέσα σ'αυτή εδώ την μπλογκόσφαιρα και ελπίζω κάποια στιγμή να πιούμε έναν καφέ κι από κοντά!
καλά να περνάς:)