Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΚΑΙ …ΠΡΩΤΟΙ!!!


Είμαστε τελευταίοι στην πιστοληπτική ικανότητα και πρώτοι στη διαφθορά λένε οι στατιστικές, οι οποίες δεν είναι Greek statistics, και μάλλον την αλήθεια λένε. Μόνο που σε δεύτερη ανάγνωση και με λίγη σκέψη, λένε και κάποια άλλα πράγματα που δεν θα τα ακούσετε ποτέ από τους μεγαλοσχήμονες δημοσιογράφους μας στα δελτία των 8.
Ότι δηλαδή γι’ αυτό το ...σπορ της αθλιότητας, που μας καταβαραθρώνει σαν κοινωνία και το πληρώνουμε όλοι μας, όχι μόνο δεν ευθύνονται καθόλου εκείνοι οι έρημοι οι μετανάστες που έρχονται για ένα κομμάτι ψωμί και τους τα φορτώνουμε όλα, μάλλον ως θύματα απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας εμπλέκονται και ίσα-ίσα που πολλοί από αυτούς κατάγονται από χώρες, όπως το Μπαγκλαντές, με μικρότερο συντελεστή διαφθοράς από αυτόν της δικής μας.
Το σπορ αυτό της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος της ξεφτίλας και της διεφθαρμένης συναλλαγής είναι ένα σπορ που διεξάγεται αποκλειστικά από «καθαρόαιμους» Έλληνες βλέπετε! Από «καθώς πρέπει» συμπολίτες μας που η υπόλοιπη κοινωνία τους βγάζει το καπέλο και συναλλάσσεται μαζί τους …δεόντως! Άπαντες μάλιστα εξ’ αυτών συνιστούν πρότυπα επιτυχίας για τους υπόλοιπους.
Και όλοι μαζί απαρτίζουν αυτόν τον «ενάρετο» και καταθλιπτικό εσμό των νεοελλήνων που καταπατούν και καίνε τα δάση και βουτηγμένοι μέσα στην πολιτιστική ανυπαρξία και υποκουλτούρα αβαντάρουν γουρούνια, καθώς βλέπουν μετά μανίας τις εκπομπές τους στην τηλεόραση και αγοράζουν τις Κυριακές τις βδομαδιάτικες σκατοεφημερίδες τους με …. αποκαλύψεις σκανδάλων! ξερόλες φαρισαίοι και υποκριτές τα βάζουν με τα νέα παιδιά που βγαίνουν στο δρόμο να διαδηλώσουν για ένα καλύτερο αύριο και για μια χαραμάδα φωτός σε αυτή τη μαυρίλα, και έτσι όπως βλέπουν από τον καναπέ την κάμερα να ζουμάρει στον κάδο απορριμάτων με τη μολότωφ, αγριεύουν τρίζουν τα δόντια και θέλουνε να δαγκώσουν λαρύγγια, και όταν πάνε στην κάλπη σπρώχνουν τα κόμματα εξουσίας προς την «ατζέντα Καρατζαφέρη» για σκούπες μεταναστών και στρατόπεδα για έντονη αστυνόμευση στους δρόμους και για καρτέρια!

32 σχόλια:

Roadartist είπε...

Πάρα πολύ σωστές οι σκέψεις σου..
Από το κακό στο χειρότερο πάμε..
Και δε ξέρω τι θα έρθει..
Την καλησπέρα μου!

chameleontas09 είπε...

Ωραία ανάρτηση navarino-s!!! Θέτεις καλούς προβληματισμούς!! Χαιρετώ!!

Αγγελής

cynical είπε...

Γεια σου Ναβαρινο,

Ενα κουβαρι αξεδιάλυτο ειναι ολη η κοινωνια. Οποιος ειναι απο πανω κοιτταει να εξαγορασει τον απο κατω, σε όλη την κλιμακα.. Εχει ξεφυγει το πραγμα.

Saq είπε...

"Είμαστε τελευταίοι στην πιστοληπτική ικανότητα", αυτό είναι ένα κατόρθωμα που το πήραμε τώρα πρόσφατα αφού μέχρι πριν λίγο καιρό την τελευταία θέση κατείχε η Ιρλανδία, αν θυμάμαι καλά, η οποία έπαθε μεγάλη ζημιά από την οικονομική κρίση!

Ήθελα να πω και κάτι άλλο, είδα ότι έβαλες και την φωτογραφία σου στο ιστολόγιο. Το σκεφτόμουν εδώ και αρκετό διάστημα ότι ίσως είναι καιρός να εμφανίσουμε τα πραγματικά μας στοιχεία, χωρίς να ξεφύγουμε από την ψευδωνυμία, μήπως και έτσι πέρα από την ενίσχυση του ρεαλισμού της συζήτησης πάρουν μεγαλύτερη βαρύτητα τα γραπτά μας.

mia maria είπε...

Με γεια τη φωτογραφία! Ωραία η ανάρτηση σου, πολύ σωστά τα λες! Και δε ξέρω και τι θα γίνει παρακάτω και αγχώνομαι!

ELvA είπε...

Και λιγα λες navarino για τους..
'καθαροαιμους' Ελληνες που εκλεγουν αλλους...καθαροαιμους και μας κανουν τη ζωη...μαυρη τουλαχιστον για τα επομενα τεσσερα χρονια! Παντως η εικονα της Ελλαδας στο εξωτερικο εχει χειροτερεψει τα τελευταια χρονια και αυτο εχει αρνητικο αντικτυπο και σ εμας που ζουμε εκτος Ελλαδας!

Καλο βραδυ

navarino-s είπε...

@Roadartist Καλημέρα!
Τι να πει κανείς ρε παιδί μου; Το πιστεύεις ότι θέλω να γράφω χιουμοριστικά κείμενα και η οργή δεν μ' αφήνει;

navarino-s είπε...

@chameleontas09
Γειά σου Αγγελή! Σ' ευχαριστώ.

Κατεβαίνεις εσύ για το λάδι ή στο στέλνουν έτοιμο;

navarino-s είπε...

@cynical καλημέρα!
...βουνά και ραδίκια η λύση!

navarino-s είπε...

@newton καλημέρα!
Δεν ξέρω ακριβώς τι γίνεται με την Ιρλανδία αλλά είχα διαβάσει τώρα τελευταία ότι μετά την επιτήρηση βελτίωσε σημαντικά τους δείκτες της.

Για τα στοιχεία ίσως έχεις δίκιο. Εγώ πάντως τη φωτογραφία την έβαλα από τώρα πριν με πάρουν κι' άλλο τα γεράματα!

navarino-s είπε...

@big mama ευχαριστώ!
Εξαγριώνομαι και εγώ και θυμώνω που είμαι κάποιας ηλικίας, πόσο μάλλον αν ήμουνα νέο παιδί και είχα ένα τόσο δυσοίωνο μέλλον!

navarino-s είπε...

@Elva μου καλημέρα!
Σας παίρνουμε και εσάς στο λαιμό μας, βλέπεις!

chameleontas09 είπε...

navarino-s καλημέρα!!! Είχα κατέβει την προηγούμενη βδομάδα. Ευτυχώς που κράτησε ο καιρός και τα μαζέψαμε. Όχι ότι συμφέρει και πολύ(τωρα που πάνε να το εξαφανίσουν), απλά για να κρατιέται η παράδοση και για να ξέρουμε τι τρώμε.

Αγγελής

Tyler Durden είπε...

πολύ σωστά όλα αυτά. Κάπου πρέπει να ρίξουν στάχτη στα μάτια, να σκεδάσουν την κατεύθυνση της συσσωρευμένης οργής προς πιο ασφαλείς στόχους, μακριά από αυτούς. Μάλιστα και μακριά από τον ίδιο τους τον εαυτό, μια και πολλοί από αυτούς δεν σκοπεύουν να κάνουν την αυτοκριτική στις δόλιες ενέργειές τους και δικαιολογούνται ρίχνοντας το μπαλάκι αλλού.

Θανάσης Καραμπότσος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Γεια σου Ναβαρινο

Τα τελευταία χρόνια είμαστε μάρτυρες μιας διαδικασίας αποδόμησης θεμελιωδών δικαιωμάτων τα οποία κατέκτησαν με τους αγώνες τους οι λαοί. Μεθοδικά οι κυβερνήσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπης (για να περιοριστούμε σ' αυτές) θεσμοθετούν έναν νέου τύπου ολοκληρωτισμό παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Κοινωνίες της επιτήρησης. Ταυτόχρονα: συλλήψεις, εγκλεισμοί, βασανιστήρια, παράνομες και μυστικές μεταφορές υπόπτων. Γκουαντανάμο: σύμβολο της αναδυόμενης κοινωνίας της καταστολής, ενός μεταμοντέρνου μεσαίωνα.

Εμπρός! Στηλώσου, Ελλάδα επαναστάτισσα,
βάστα γερά στο χέρι τα΄ άρματά σου!
Μάταια δεν ξεσηκώθηκε ο Όλυμπος,
η Πίνδο, οι Θερμοπύλες - δόξασμά σου.
Απ΄ τα βαθιά τους σπλάχνα ξεπετάχτηκεν
η λευτεριά σου ολόφωτη, γενναία
κι απ΄ τον τάφο του Σοφοκλή, απ΄ τα μάρμαρα
της Αθήνας, πάντα ιερά και νέα.
Θεών κι ηρώων πατρίδα, σπάζεις άξαφνα
το ζυγό σου και την ενάντια Μοίρα
με τον ηχό, που βγάνει του Τυρταίου σου,
του Μπάιρον και του Ρήγα η άξια λύρα.
Αλέξανδρος Σεργκέγιεβιτς Πούσκιν

crispy είπε...

Το χειρότερο απ'όλα είναι ότι σε τούτη τη χώρα οι περισσότεροι παίρνουν ως δεδομένο τα κακώς κείμενα όπως πχ τη διαφθορά που αναφέρετε , παίρνουν ως δεδομένο ότι για όλα φταίνε οι μετανάστες , και το χειρότερο είναι ότι πλέον παίρνουν ως δεδομένο πως ό,τι λέει και κάνει ο Καρατζαφέρης είναι ...πατριωτικό! Και το όλο εφιαλτικό σκηνικό σιγοντάρεται από την αθλιότητα της ελληνικής τηλεόρασης. Ο ρόλος της -σαφώς όχι στο σύνολό της- έχει καταντήσει βλαπτικός κι επικίνδυνος.

the monkeys είπε...

ωραίο ποστ ναβαρίνο μας!!!!αν δεν σε ήξερα θα έλεγα ότι είσαι ενας 20χρόνος φοιτητής απηυδησμένος!τέτοιο πά8ος και οργή βγάζει το κείμενο και όλα δικαιολογημένα βέβαια!!στο τέλος κι εσείς οι μεγαλύτεροι 8α βγείτε στους δρόμους σαν φοιτητές και τότε θα τρέχουν οι πολιτικοί!!resistencia!!:P:P:P

navarino-s είπε...

@hameleontas09
Άστα Αγγελή στο ίδιο λούκι είμαστε! Και εγώ τα έχω δώσει μισιακά αλλά με όρους ...κατεχόμενης Κύπρου!

navarino-s είπε...

@Τyler αυτή η υποκρισία είναι που με εξοργίζει! Υποκρισία που φτάνει στο απόγειο της όταν τους ακούς να ανοίγουν το ρατσιστικό τους οχετό με τη φράση: "εγώ δεν είμαι ρατσιστής αλλά βρε παιδί μου αυτοί οι...."

navarino-s είπε...

@ΘΑΝΑΣΗΣ Κ.
Θανάση μου σ'ευχαριστώ για την παρέμβαση και για τους Αθλίους του Ουγκώ που μας θύμισες!

navarino-s είπε...

@Δικαιόπολι καλως όρισες και σ'ευχαριστώ πολύ για την εύστοχη παρατήρηση σου για την σταδιακή αποδόμηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων καθώς και αυτό το εκπληκτικό ποίημα του Πούσκιν που μας παρέθεσες!
Να είσαι καλά θα τα λέμε!

navarino-s είπε...

@crispy καλησπέρα!
Πολύ σωστά επισημαίνετε αυτή τη παραδοχή των ανθρώπων που "παραδομένοι στη σφήκα και το ξυνόχορτο" στρέφονται σε ΄"πατριωτικές" λύσεις Καρατζαφέρη και όχι μόνο!

navarino-s είπε...

@monkakia μου γλυκά (monkaki1 συγκεκριμένα γιατί το 8 σε προδίδει)με την απλή λογική βάζω το μυαλό μου, δεν έχω καμιά έμπνευση, και βλέπω αυτό το οποίο δεν μπαίνουν στον κόπο να σκεφτουν πολλοί συνομήλικοι μου που πέσανε πέρισυ το Δεκέμβρη να φάνε τα εξεγερμένα παιδιά, την ελπίδα μας, αυτό δηλαδή το απλό: το ότι όταν εμείς είμασταν νέοι και αγωνιζόμασταν υπήρχε μια βεβαιότητα ενός καλύτερου κόσμου ενώ τώρα τα πράγματα είναι τόσο μα τόσο απελπιστικά για τους νέους που είναι επόμενο οι πιο υγιείς από αυτούς να αντιδρούνε δυναμικά και καμιά φορά ανεξέλεγκτα! Αυτά είναι τα καλά μας παιδιά και όχι οι μαλάκες που κάθονται σπίτι τους και ψηφίζουνε κόμματα εξουσίας!

Αγγελικη Ν είπε...

Δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό το ρεζιλίκι της χώρας μας! Φύγαμε πριν 3 χρόνια και ντρέπομαι για την κατρακύλα της

Unknown είπε...

Ίσος είμαι λίγο εκτός θέματος αλλά θέλω να σας δείξω και τα παρακάτω.
Μέσα στο γενικότερο πολιτικό μπάχαλο, προκειμένου να διευρύνει την απήχησή του ο Γ. Καρατζαφέρης έβαλε στο ντουλάπι τις ακροδεξιές θέσεις του, διαχειρίζεται με ευφυΐα την «πολύπλοκη αλχημεία» της άκρας, εξτρεμιστικής ή «λαϊκιστικής Δεξιάς», γεγονός ότι τη μια δηλώνει πολιτικά φιλελεύθερος και την άλλη κοινωνικά σοσιαλιστής, ενίοτε υιοθετεί μαρξιστική φρασεολογία, ενώ επιχειρεί να μετατρέψει τον ακροδεξιό χώρο σε ένα ασαφές μόρφωμα που θα εμβολίζει όλους τους πολιτικούς χώρους
Στη Διακήρυξη Αρχών και Θέσεών του (η οποία δεν είναι πια αναρτημένη στην ιστοσελίδα του κόμματος), «υπάρχουν έντονα αντιδημοκρατικά στοιχεία, ιδιαίτερα συντηρητικός λόγος και, έως ένα σημείο, αντικοινοβουλευτικός. Σε κάποιο σημείο αναφέρεται ότι δεν πρέπει οι αποφάσεις να λαμβάνονται από τις κυβερνήσεις, αλλά από κάποιας μορφής υπερ-κυβέρνηση, όπου θα συμμετέχουν οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων και ο Αρχιεπίσκοπος». Η ιδεολογική αμφισημία του ΛΑΟΣ, άλλωστε, το γεγονός ότι ταυτόχρονα μπορεί να είναι «όλα και τίποτα», ενδεχομένως να είναι και ο βασικός λόγος της επιτυχίας του στις εκλογές. «Ο καθένας μπορεί να αναγνωρίσει δικά του ιδεολογικά προκρίματα εκεί. Σε αυτό υπάρχει και ένα στοιχείο πολιτικής αφέλειας. Άτομα συγκροτημένα, ιδεολογικά και πολιτικά, δεν μπορούν να βρουν καταφύγιο σε τέτοια κόμματα, γι΄ αυτό και ο ΛΑΟΣ στοχεύει σε ανθρώπους που δεν έχουν ιδεολογική ταυτότητα», σημειώνει η κ. Γεωργιάδου.
Η ιδρυτική του Διακήρυξη πρότεινε τη συγκρότηση υπερκυβέρνησης με τη συμμετοχή στρατιωτικών και Αρχιεπισκόπου!!

Στο χώρο της Πολιτικής Επιστήμης βρίσκεται σε εξέλιξη μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για το πόσο ακροδεξιά (με τους παραδοσιακούς όρους) είναι η σημερινή ευρωπαϊκή ακροδεξιά, για το πόσο το λαϊκίστικο στοιχείο αποτελεί έναν ελάχιστο αλλά βασικό κοινό άξονα. Τέλος, πώς εξηγούνται οι συχνές μεταμορφώσεις των ακροδεξιών κομμάτων. Η Βασιλική Γεωργιάδου αναλύει την πορεία του Γκεόργκ Χάιντερ και των κομμάτων του (FPΟ, BΖΟ) στο πλαίσιο ενός νέου, πολύ διευρυμένου πλαισίου. Αλλωστε, όπως γράφει, «η φυσιογνωμία της άκρας δεξιάς δεν είναι μόνο αντιφατική, αλλά και διαρκώς μεταβαλλόμενη».
Η άκρα δεξιά και οι συνέπειες της συναίνεσης
Δανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ελβετία, Αυστρία, Γερμανία
Βασιλική Γεωργιάδου
ΠΟΛITIKH - IΣTOPIA
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

navarino-s είπε...

@Aγγελική Ν.
Την καλησπέρα μου από την Αθήνα! Κάτσε εκεί που είσαι Αγγελικη μου εδώ βρισκόμαστε σε κατήφορο με μεγάλη κλίση!

navarino-s είπε...

@Δικαιόπολι καλησπέρα!
Θέλω να σ'ευχαριστήσω και πάλι για την παρέμβαση σου. Είναι πολύ διαφωτιστική δείχνεις άνθρωπος που έχει μελετήσει σε βάθος το φαινόμενο και πρέπει να είναι πολύ ενδιαφέρον το βιβλίο της Γεωργιάδου που μας προτείνεις.
Εκείνο που ήθελα να προσθέσω σε όλα αυτά τα φαιδρά που σημειώνεις για το κόμμα του Λάος είναι και σε αυτό ρε παιδί μου το θέμα τριτοκοσμικοί είμαστε: στην Ευρώπη οι ακροδεξιοί βγαίνουν στα ίσια και λένε ναι είμαστε ακροδεξιοί ξενοφοβικοί και ρατσιστές! ενώ εδώ οι δικοί μας παίζουνε το κρυφτούλι με προπετάσματα ...αριστερού επαναστατικού καπνού και ψαρεύουν στα θολά νερά!
Να είσια καλά φίλε μου!

ΥΓ: θα μπορούσες άνετα νομίζω να φτιάξεις και ένα δικό σου μπλόγκ, γνώμες σαν τις δικές σου είναι καλό να ακούγονται και πιο αναβαθμισμένα!

ippoliti_ippoliti είπε...

Καλημέρα, καλημέρα.Μετά από ένα ταξιδάκι επαγγελματικό 4 ημερών στην Πορταριά είσαι ο πρώτος που γράφω.
Ναvarino πόσο συμφωνώ, πόσο εύγλωττα τα λές, προσυπογράφω το κείμενο σου.Με εκφράζει απόλυτα
Υ.Γ Μου άρεσε πολύ η λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία σου.
Πολλές ηλιόλουστες μέρες στην ψυχή εύχομαι (όπως η σημερινή στον καιρό) εύχομαι

navarino-s είπε...

@ippoliti
...πω...πω! ο φρέσκος αέρας της Πορταριάς έφτασε μέχρι εδώ στο Μπραχάμι!!!
Σ' ευχαριστώ ιππολιτι μου για τα καλά σου λόγια και αυτή την πρωτότυπη και καταπληκτική ευχή σου!
Να είσαι καλά!

navarino-s είπε...

@ippoliti
...πω...πω! ο φρέσκος αέρας της Πορταριάς έφτασε μέχρι εδώ στο Μπραχάμι!!!
Σ' ευχαριστώ ιππολιτι μου για τα καλά σου λόγια και αυτή την πρωτότυπη και καταπληκτική ευχή σου!
Να είσαι καλά!

Unknown είπε...

Καλά δημήτρη η φωτογραφία σκίζει!
Τι κάνετε;
Όλα καλά;
Εγώ είμαι πολύ απασχολημένη αυτό το διάστημα στο σχολείο και στο σπίτι μου χαλασε ο ΗΥ
Φιλία
Γιώτα