Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Λάου λάου παραπειστικά!!!


«Κάτι μου κρύβεις
την καρδιά σου δεν ανοίγεις
κι’ όλο περνάει
απ’ το μυαλό μου το κακό….»
Λίαν επίκαιρο τον τελευταίο καιρό λαϊκό άσμα!
.
.
.
.
.
.
.
Και τώρα που άρχισε να την ανοίγει με τα σκληρά μέτρα της περασμένης Τετάρτης βλέπουμε ότι αυτό που ξεκίνησε στο τέλος του καλοκαιριού -με την προκήρυξη των εκλογών- σαν παιδική εκδρομή στο δάσος: με τραγουδάκια και άσματα του τύπου «υπάρχουνε λεφτά τρα λα λα.. τρα…λα…λα..!» «θα πληρώσουν οι κατέχοντες τι χαρά…τι χαρά..!», έμελε μέσα σε λίγους μόνο μήνες μετά από μια καλά μελετημένη και σταδιακή ανάδειξη των έντονων –είναι η αλήθεια- δημοσιονομικών προβλημάτων, να πάρει τη δραματικότητα της Κοκκινοσκουφίτσας!
Πρώτα μας ήρθαν αυτοί οι σκυφτοί άνθρωποι από την Ευρώπη με τις τσάντες στον ώμο και τους φακέλους στα χέρια, να μελετήσουν τα δεδομένα και να προτείνουνε λύσεις. Αν προσέξετε τη φωτογραφία θα διαπιστώσετε ότι δεν σκύβουνε από κούραση: οι ενοχές πρέπει να τους βαραίνουν!
Γιατί ξέρανε οι κουφαλίτσες εξ’ αρχής ότι θα συνιστούσαν δραστικές περικοπές στις αμοιβές και αύξηση των εμμέσων φόρων -στις χώρες τους με τα ίδια προβλήματα προτείνουν εντελώς τα αντίθετα, στην Αγγλία πέρσι ο Μπράουν κατέβασε το ΦΠΑ από το 17 στο 15%- πράγματα που θα βαθύνουν ακόμη πιο πολύ την ύφεση της λεγόμενης πραγματικής οικονομίας!
Αυτοί εκπροσωπούν, βλέπεις, τους δανειστές που ενδιαφέρονται να μη χρεοκοπήσει ο πελάτης-δανειολήπτης και ας πάει στα κομμάτια το ΑΕΠ και η αφαίμαξη του κοσμάκη!
Παίρνει μετά η κυβέρνηση τη μπάλα από τους σκυφτούς και συνεχίζει να παίζει το σύστημα "λάου λάου παραπειστικά": υλοποιεί αμέσως τις υποδείξεις ξεκινώντας όμως από τον «μισητό» δημόσιο τομέα, γιατί ποντάρει έτσι σε μια ανοχή ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας που μέχρι προχτές εγκρίνει τους χειρισμούς της.
Όταν όμως εξαγγέλλονται και συγκεκριμενοποιούνται με τις «προς το παρόν» διαβεβαιώσεις περί ιδιωτικού τομέα εκ μέρους των υπουργών, όλοι πια υποψιάζονται ότι όπου να ‘ναι έρχεται και η σειρά των υπολοίπων μισθωτών! Μανούλες στο Πασόκ σε τέτοιου είδους επεκτάσεις: ο νόμος Ρέπα του ’98 που επεξέτεινε και στον ιδιωτικό τομέα την ωρομίσθια απασχόληση που είχε θεσμοθετήσει από το ’92 η ΝΔ, εξόντωσε το από αιώνος κεκτημένο του 8ώρου!
Πάλι δηλαδή τα «κορόϊδα» όπως είπε και ο πρωθυπουργός θα πληρώσουν το μάρμαρο! Ενώ οι τράπεζες θα συνεχίσουν να δανείζονται από την ΕΚΤ με 1% και να δανείζουν τον κοσμάκη με 10 και 15% επιτόκιο και οι φαρμακοβιομηχανίες να τριπλασιάζουν τα κέρδη τους!!! Για να αναφέρω επί τροχάδην δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα!
Η μαζική όμως και αγωνιστική συμμετοχή του κόσμου στα συλλαλητήρια των τελευταίων ημερών –έστω και με τη μόνιμα διασπαστική στάση κάποιας παράταξης- και που όπως πιστεύω θα κλιμακωθεί από εδώ και πέρα, δείχνει ότι δεν διακατέχονται πλέον οι άνθρωποι από την αφέλεια της πασίγνωστης κοπελίτσας του παραμυθιού και εξαρτάται πλέον μόνο από εμάς το να μη μας φάει στο τέλος ο λύκος!

22 σχόλια:

Blackened είπε...

καλησπέρα ναβαρίνο

για μένα δεν υπάρχει μεγαλύερη απάτη στην πολιτική από το κόμμα αυτό.

Οι άλλοι είναι πρωτόγονοι και βάρβαροι και ό,τι κάναν το καναν απροκάλυπτα. Αυτοί προκαλούν σύγχυση με τα ψέματά τους, την ξεδιαντροπιά τους και την καταστολή τους που δεν διαφέρει και πολύ από τους προηγούμενους εκτός από το ότι ακούς μετά το σάπισμα στο ξύλο ένα.... συγνώμη!

Είναι γεγονός ότι τα πλέον αντιλαϊκά και αντιδημοκρατικά μέτρα έχουν παρθεί πολύ πιο εύκολα από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και με μεγάλη δυσκολία από τη Δεξιά.

chameleontas09 είπε...

Πες τα ρε ναυαρινο!!! Καλημερα...

Εγω θα σταθω στο τελευταιο που αναφερεις. Ναι όντως ο κόσμος δείχνει να συμμετεχει μαζικά στα συλληλητηρια των τελευταιων ημερων!!! Βεβαια να πουμε πως τα καναλια και γενικα τα ΜΜΕ το χαβα τους. Χθες για παραδειγμα καθονταν και ελεγαν οτι η επιθεση στον Παναγοπουλο ηταν μεμονωμενο περιστατικο...κατι αναληθες αφου τη στιγμη της ομιλιας του ολος ο κοσμος τον αποδοκιμαζε. Επισης αλλες φορες τους πειραζει που οι δραστες ειναι κουκουλοφοροι, χθες που η επιθεση εγινε απο εργαζομενους τους πειραξε που δεν φοραγαν κουκουλες!!! Μιλαμε για κωμικοτραγικα πραματα. Νομιζω ο Καψης τους αποκαλεσε και αλητηριους!!! Το χουν παρακανει τα ΜΜΕ...

Αγγελής

navarino-s είπε...

Blackened
Μα γι' αυτό ξαφνικά στο τέλος του καλοκαιριού προκηρύχθηκαν οι χαμένες από χέρι για τη ΝΔ εκλογές!
Προαποφασισμένα πράγματα για να έρθει αυτοδύναμο το σοσιαλιστικό Πασόκ και να περάσει με τα συνδικάτα του τα σκληρά μέτρα που ξέρανε από πριν! Έλα όμως που κανένας δεν είναι έτοιμος για θυσίες! Λέγανε υπέρ των μέτρων στις δημοσκοπήσεις μέχρι την προηγούμενη της εξαγγελίας τους μέρα -όλοι νομίζανε ότι θα την πληρώσουν κάποιοι "άλλοι"- και όταν ανακοινώθηκαν τρέχουνε και δεν φτάνουν!
Δεν υπάρχουνε ποιά κορόϊδα! Μέχρι εδώ ήτανε ο δικομματισμός!

navarino-s είπε...

@chameleontas09
Γειά σου ρε Αγγελή λεβεντόπαιδο!
Σου παραθέτω το σχόλιο που έκανα σήμερα το πρωί στη συνάδελφο crispy γιατί θίγεις το ίδιο θέμα:
Εδώ και πολλά χρόνια οι εκ του Πασόκ προερχόμενοι πρόεδροι ΓΣΕΕ έχουν καταρρακώσει και έχουν εξευτελίσει την έννοια του συνδικαλισμού εξαργυρώνοντας την "καρέκλα" με βουλευτικούς υπουργικούς και λοιπούς θώκους: Ραφτόπουλος,Καννελόπουλος, Πρωτόπαπας, Πολυζωγόπουλος και έπεται ....Παναγόπουλος αποτελούν παραδείγματα προς αποφυγή με την εξουσιομανία τους! Δημιουργείται στον κόσμο η εύλογη εικόνα ότι μόνο για το βόλεμα τους ενδιαφέρονται! Γι' αυτό και ερημώσανε τα συνδικάτα ιδίως του ιδιωτικού τομέα όπου υπάρχει και ο φόβος! "Θα ρισκάρω τη θέση μου" σου λέει ο άλλος για να βολευτεί ο Παναγόπουλος! Άσε που υπάρχει και το άλλο το εξωφρενικό: Εδώ και πολλά χρόνια η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αποτελείται από συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ και του ευρύτερου δημόσιου τομέα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αντιπροσωπευτικότητα και τι γίνεται δηλαδή στην πράξη: πάνε οι μονιμάδες του δημοσίου να κουβεντιάσουν με το ΣΕΒ για τις συμβάσεις του ιδιωτικού τομέα που δεν τους σφορούν με αποτέλεσμα να έχουν καταβαραθρωθεί τα εργασιακά δικαιώματα! Αυτά τα ξέρουνε καλά αυτοί που τον γιαούρτωσαν και τα γράφουνε στα έντυπα τους, μόνο που δεν έχουνε δυνατή φωνή γιατί δεν τους βγάζουνε βλέπεις τα κανάλια! Βγάζουνε μόνιμα τους ξεφτιλισμένους, γι' αυτό και η απονενοημένη και ακραία χθεσινή ενέργεια τους!

ELvA είπε...

Kαλημερα navarino!

Πολυ σωστα ολα αυτα, αρκετα με τα παραμυθια ..ταïσανε τον κοσμο χρονια τωρα και ολα αυτα για να μη φυγει κανεις απο το ...'μαντρι'! και ψηφισει αριστεροτερα!
Kαι εγω βλεπω πολυ θετικη τη μαζική συμμετοχή του κόσμου στα συλλαλητήρια που γινονται αυτες τις ημερες και ελπιζω να βγουν συμπερασματα και για το μελλον!

Πολλους χαιρετισμους!

mia maria είπε...

Ξέρω ότι αυτό θέλουνε, αλλά φοβάμαι πως το "παιχνίδι" έχει χαθεί από την αρχή! Αυτά ήταν προαποφασισμένα και από τους δυο, απλώς όλοι τσιμπίσανε! Το 10% μπροστά στις εκλογές δίνει δικαιώματα!

navarino-s είπε...

@Elva μου γειά σου!
Είναι πάντως εντυπωσιακή η μεταστροφή που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες! Ο κόσμος έτσι είναι: συμφωνούσε μέχρι να αναγγελθούν τα μέτρα γιατί ο καθένας νόμιζε ότι θα τα πληρώσει ο άλλος!!!

navarino-s είπε...

@Big mama
Ακριβώς! Φαινότανε ότι δεν το πάλευε καθόλου ο Καραμανλής!

Vipera Lebetina είπε...

Navarino-s πείτε τα! Ειλικρινά πως έχουν μούτρα να βγουν μετά και να αντικρίσουν τους Έλληνες πολίτες, μετά από τόσα ψέματα;
Και τι είναι ένας πολιτικός στον πάτο της θάλασσας;
Μια καλή αρχή!

navarino-s είπε...

@Vipera μου καλησπέρα!
Αυτό το:
"...Και τι είναι ένας πολιτικός στον πάτο της θάλασσας;
Μια καλή αρχή!"
είναι καταπληκτικό! Δικό σου είναι;

Vipera Lebetina είπε...

Είναι αμερικάνικο ανέκδοτο, αλλά εκεί το λένε με δικηγόρους! Έκανα μια παραλλαγή λοιπόν..!
Μου είπε σήμερα ο παππούς μου ότι το '56 οι πολιτικοί μίλαγαν για τη "Νέα Ελλάδα" που ανέφερε και σήμερα ο κος Παπανδρέου. Αυτά τα σχέδια είναι ακόμα σε εξέλιξη!

ippoliti_ippoliti είπε...

Αχ Ναβαρίνο μου, πόσο με εκφράζει το κείμενό σου, πόσο εύχομαι να βγείς αληθινός με την τελευταία σου παράγραφο, γιατί πάει, έρχεται ο Λύκος να καταβροχθίσει όχι μόνο μισθούς και κατ'επέκταση βιοτικό επίπεδο, αλλά θεσμούς, διεθνείς συμβάσεις εργασίας, ψευδολογώντας ασύστολα στο λαό ή στους πολίτες και μαζεύοντας και απειλώντας τις όποιες χλιαρές αντιδράσεις έρχονται από τα θεσμικά όργανα. Απίστευτο παραμύθι που ελπίζουμε να τελειώσει με κακό τέλος για το βασικό του ήρωα και με καλό για τους ακροατές του.
Καλό καλό βραδυ

Unknown είπε...

Navarino καλημέρα, να ήξερες πόσο με εκφράζει το κείμενό σου.
Οι Άνθρωποι του μόχθου σταματάνε τον Γιώργο Παπανδρέου στο δρόμο και του λένε πως θυσιάζουν ακόμα και έξι μισθούς για να περάσουν μια νύχτα με την Τζούλια Αλεξανδράτου!!

navarino-s είπε...

@Vipera μου έστω και με παραλλαγή...δημιούργησες!

navarino-s είπε...

@ippoliti θα το παλαίψουμε!
Γίνεται μια κοινή προσπάθεια για κοινή έκφραση μέσα από το blog:
http://youpayyourcrisis.blogspot.com/
Αν θες συντονίσου!

navarino-s είπε...

@Δικαιόπολι γειά σου!
Πολύ ωραία η ...προσφορά!

Vipera Lebetina είπε...

Navarino-s θημήθηκα και ένα ακόμα ανέκδοτο!!

-Τι είναι ένας πολιτικός στον πάτο της θάλασσας;
-Pollution.
-Και τι είναι όλοι οι πολιτικοί στον πάτο της θάλασσας;
-Solution!

the monkeys είπε...

θα συμφωνήσω με blackened όσο αναφορά το ΠΑΣΟΚ και την ψευτοσοσιαλιστική μασκούλα του που δεν είναι τίποτα άλλο από την μπλε μάσκα σε πράσινο χρώμα!
διαφωνώ με την big mama οτι το παιχνιδι τελείωσε!έχουμε ακόμα την δύναμη να ανατρέψουμε τα πάντα!και δεν καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος κάθεται και πιστεύει τις μιντιακές @@@!!@@ που λένε ότι τώρα με την οικονομική κρίση θα αναθεωρήσουμε και θα σύζουμε απλούστερα.εγώ λέω ότι απλά δν θα ζούμε θα υποζούμε γιαυτό όλοι στους ΔΡΟΜΟΥΣ...

navarino-s είπε...

@Lebetina μου είσαι θησαυρός! Πλουτίζεις την μπλογκόσφαιρα!
Σ' ευχαριστώ!

navarino-s είπε...

@Μonkakia γειά σας!
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς μαζί σας!
Γίνεται μια προσπάθεια για κοινή δράση των blogs αν θέλετε συντονιστείτε στο:
http://youpayyourcrisis.blogspot.com/

kariatida62 είπε...

Kαλησπέρα Ναυαρίνο!
Καλα τα λες! Το παιχνίδι ήταν καιρό στημένο και ο λαός εμπιστεύτηκε πάλι το ΠΑΣΟΚ γιατί με τους άλλους είχε φτάσει σ'απόγνωση!
Καιρός όμως είναι να ξυπνήσει και ν'αντισταθεί πραγματικά!
Οι ξένοι παρακολουθούν πώς θα αντιδράσει ο Ελληνικός Λαός για να μετρήσουν αν θα τους πάρει να περάσουν παρόμοια αντιλαικά μέτρα και στις δικές τους χώρες!

navarino-s είπε...

@Kariatida62
Καλώς ήρθες!
Έχεις δίκιο αυτοί παρακολουθούν για να δούνε τις αντιδράσεις μας.
Πιστεύω ότι κάτι θα περισωθεί γιατί βλέπω τον κόσμο να θυμώνει!