Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Aν είσαι μάνα και πονάς/ πες μας ποιος είναι ο Μουτσινάς; !!!


Ή καλύτερα –μιας και το ερώτημα έχει ρητορικό χαρακτήρα και το συγκεκριμένο όνομα μπήκε για τις ανάγκες της ρίμας- ποιες και ποιοι είναι όλοι αυτοί οι όμοιοι του που έρχονται από το πουθενά και μέσα από τις οθόνες των ιδιωτικών καναλιών βομβαρδίζουν σε ολοήμερη βάση το πανελλήνιο με τον «πολιτισμό» της σάχλας και της αναίδειας; Με την προβολή ιδιωτικών στιγμών από τη ζωή διαφόρων ασημαντοτήτων της δήθεν κουλτούρας μας και του εγχώριου life style για galla και για celebrities σε μια χώρα χρεοκοπημένη με τον κόσμο της σε απόγνωση. Με τα flash στην εφήμερη λάμψη του τίποτα που το σκεπάζει αμέσως η σκόνη του χρόνου.
Και εμείς οι μεγαλύτεροι που αγανακτισμένοι από την εκάστοτε κυβερνητική προπαγάνδα, αγωνιζόμασταν κάποτε για μια ελεύθερη τηλεόραση. Που να φανταζόμασταν τότε τι μας περίμενε;
Που να φανταζόμασταν ότι οι εκπομπές της ασπρόμαυρης όπως το «Παρασκήνιο» ή το «Αλάτι και Πιπέρι» του Φρέντυ Γερμανού έγραφαν ιστορία και θα αποτελούν εσαεί πολιτιστικά ντοκουμέντα; Η εκπομπή μάλιστα του μακαρίτη του Φρέντυ που ήτανε ζωντανή και είχε τα στοιχεία του talk show βρισκόταν, ποιοτικά, έτη φωτός μπροστά από αυτές των θεωρητικά επιγόνων του, μεταξύ των οποίων και ο βιολογικός του καρπός. Γιατί και ο ίδιος είχε πολιτισμό και οι καλεσμένοι του ήτανε πάντοτε άνθρωποι εκλεκτοί που υπηρετούσαν τα γράμματα και τις τέχνες. Είχανε κάτι να πουν και κάτι να πάρουν οι θεατές.
Τώρα τι βλέπουμε; Ώρες ατέλειωτες με τα μηδενικά –μόνο σε καμιά μεταμεσονύκτια της κρατικής να ξεμυτίσει κάποια ή κάποιος σοβαρός άνθρωπος- και τα κουτσομπολιά τους και οι δύστυχοι τηλεθεατές ξεκουτιασμένοι και αδρανείς να παραδίδονται μετά έτοιμοι στα βραδινά δελτία και εκεί οι «ειδήμονες» να τους αρπάζουν απ’ τα μούτρα: σκάνδαλα σκάνδαλα και διαφθορά και κάτσε εσύ στον καναπέ σου και ο κόσμος κάθεται καρτερικά και βλέπει, παρ’ ότι τα σπασμένα τα πληρώνει αυτός. Μόνο οι απλήρωτοι του Δημοσίου βγαίνουνε στο δρόμο. Και κλείνουνε οι επιχειρήσεις και κλείνουνε τα μαγαζιά και ψαλιδίζονται οι αμοιβές και αφαιρούνται δικαιώματα, υπονομεύεται το μέλλον των παιδιών μας.
Και επειδή η τηλεόραση έχει τεράστια επίδραση στην κοινωνία, φοβάμαι μήπως και στη χώρα μας συμβούνε τα χειρότερα. Συμβεί, δηλαδή, αυτό που έγινε στην Ιταλία, η οποία προηγήθηκε κατά πολύ σε τέτοιου είδους εκπομπές, με αποτέλεσμα ο ιταλικός λαός –ο πιο πολιτικοποιημένος της Ευρώπης πριν 30 χρόνια- να μοιάζει σήμερα σαν να του κάνανε λοβοτομή και να επιλέγει ως πρωθυπουργό αυτό το γελοίο κατασκεύασμα που ακούει στο όνομα: Μπερλουσκόνι!

9 σχόλια:

ippoliti_ippoliti είπε...

Ax μωρέ Ναvarino πόσο δίκηο έχεις. Το πιστεύεις ήθελα να κάνω μία τέτοια ανάρτηση. Κουραστήκαμε από τα σκουπίδια της ιδιωτικής τηλεόρασης κι ειδικά σε μία τέτοια περίοδο.
Να έχεις καλό βράδυ
ΥΓ: Είσαι απ'αυτούς που ήθελα να ενημερώσω ότι μετακομίζω λόγω κρίσης. Το παράδοξο είναι ότι φεύγω από τα Εξάρχεια για να πάω στο Χαλάνδρι, πιο οικονομικά.

Γκιωνης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γκιωνης είπε...

. Καλημέρα
. Το ήξερα, αλλά με την πρώτη κιόλας πρότασή σου, με βοήθησες να το συνειδητοποιήσω, και επιγραμματικά να το γράψω σε μιά μόνο πρόταση :
- βλέπουμε μηδενικά, ( απολύτως μηδενικά ! ), να μάς μιλούν και να μάς παρουσιάζουν ...μηδενικά ( απόλυτα μηδενικά ), και να μάς παροτρύνουν να θεωρούμε και τών δύο κατηγοριών τα μηδενικά, πρότυπα ή έστω μέσο όρο "ανθρώπων" !
. Και μείς το κάνουμε . . .

Υ.Γ. Φαντάζομαι οτι μού επιτρέπεις να το στείλω στο Fb. Ευχαριστώ.

the monkeys είπε...

Η αλήθεια είναι ότι βλέπουμε κυρίως πλέον αρκετά realities στην τηλεόραση, αλλά με χαρά μου βλέπω ότι τα νούμερα τους δεν είναι πολύ καλά. Ίσως ο τηλεθεατής ακόμη και στο reality να ζητά κάτι το διαφορετικό (βλέπε τώρα αυτά τα καινούργια με την μαγειρική που είναι πιο "ποιοτικά" από το big brother). Τώρα όσο για τις υπόλοιπες εκπομπές, τα τελευταία χρόνια έτσι ήταν η κατάσταση μόνο που τώρα έχουν προστεθεί και κάτι τούρκικες σειρές σε συνδυασμό ευτυχώς με περισσότερες αμερικάνικες και κάπως έχει εκφυλιστεί περισσότερο το όλο θέμα.

Υ.Γ. Τί να πούμε και εμείς navarino μας που είμαστε μικρά και δυστυχώς μεγαλώσαμε μόνο με τέτοιου είδους εκπομπές.

navarino-s είπε...

@ippoliti μου καλημέρα και καλή βδομάδα!
Εύχομαι στην καινούργια σου στέγη να βρεις τα πράγματα καλύτερα. Πάντως με ξαφνιάζεις που λες ότι στο Χαλάνδρι είναι φθηνότερα από τα Εξάρχεια. Εκτός και αν έμενες από νεάπολη και πάνω προς Κολωνάκι.
καλή εγκατάσταση!

navarino-s είπε...

@Γκιώνης
Καλημέρα καλή βδομάδα και όσο αντέξουμε γκιώνη μου στην τρύπα που έχουμε πέσει!
Ίσα-ίσα που με τιμάει η θέληση σου να το βάλεις στο Fb.

navarino-s είπε...

@monkakia μου (το Νο 2 πρέπει να είσαι)καλημέρα καλή βδομάδα!
Εγώ πιστεύω πάντως ότι εσείς τα μικρότερα δείχνετε μεγαλύτερες αντοχές στα τηλεοπτικά δολώματα, οι γενιές οι δικές μου πάνω και κάτω είναι αυτές που είναι τελείως χαζεμένες απ' το κουτί!

ELvA είπε...

Kαλημερα navarino μας ;)

Μου θυμισες τωρα τις καλες εποχες της ελλ. Τιβη που εχουν φυγει ανεπιστρεπτι. Τελικα ποιος βλεπει τηλεοραση εκει; Και το προβλημα ειναι οτι σας ζητουν να πληρωσετε και απο πανω..Τουλαχιστον αν ηταν δωρεαν,ισως ενοχλουσε λιγοτερο..αλλα να πληρωνεις και να σε υποτιμουν τοσο πολυ, δεν αντεχεται με τιποτα!
Σε λιγα χρονια ερχεται και ο αντιστοιχος Ελλην ..Μπερλουσκονι, ας μη μας κανει πια τιποτα εντυπωση, με την απαθεια του κοσμου!

the monkeys είπε...

Το 2 είμαι..πλέον μας έχεις ψυχολογήσει :)