Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

«…κάτι μου κρύβεις/ την καρδιά σου δεν μ’ ανοίγεις/ κι’ όλο περνάει απ’ το μυαλό μου το κακό…»!!!


Έχω την αίσθηση, αγαπητοί αναγνώστες, ότι όλο αυτό το σκηνικό της απειλής ...των γενικών εκλογών που έχει στηθεί στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες, είναι ένα καλοστημένο κόλπο στο οποίο παίρνουν μέρος πολλοί μα πάρα πολλοί ...παίκτες!
Και αυτό γιατί η Ελλάδα αποτελεί διεθνώς αυτή τη στιγμή τη χώρα πάνω στην οποία δοκιμάζεται ότι θα ...φορεθεί αύριο και στις υπόλοιπες χώρες της δύσης! Και όχι βέβαια με όρους καμιάς αφελούς χαριτομενιάς και πασαρέλας αλλά με τους πολύ σκηρούς όρους: "στου κασίδη το κεφάλι" που κατά τη λαϊκή παροιμία αποτελούσε το πεδίο εκμάθησης της κουρευτικής τέχνης από τους νεοεισερχόμενους στο επάγγελμα με λίαν οδυνηρές συνέπειες για τον φορέα του κεφαλιού.
Από τη διακαναλική συνέντευξη του Πρωθυπουργού με τη βοήθεια των δημοσιογράφων -εκτός του εκλεκτού συναδέλφου μας blogger κ. Δούκα που με την πρώτη ερώτηση του για το κέντρο της Αθήνας, υπενθύμισε τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των επερχομένων εκλογών και μιαν αθέτηση της κυβέρνησης στο θέμα αυτό- φάνηκε η διάθεση να πάνε τα πράγματα στον εκβιασμό της ψήφου υπέρ των κυβερνητικών υποψηφίων γιατί αλλιώς ...τη βάψαμε!
Κάτι που τις επόμενες ώρες και ημέρες υποδαυλίστηκε πολύ έντεχνα από τους Χατζηπρετεντέρηδες και τις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις. Του στυλ: "μα γιατί να μιλάει ο πρωθυπουργός για εκλογές που θα βάλουν τη χώρα σε περιπέτειες ...κλπ...κλπ" φοβίζοντας έτσι ύπουλα πιο πολύ τον κοσμάκη και να έρχονται και τα spreads και να σιγοντάρουν με την άνοδο τους αυτούς τους φόβους, το ίδιο και το ΔΝΤ και πάει λέγοντας.
Και να έρχεται και ο κ. Προβόπουλος (των 4 εκατομμυρίων και κάτι ψιλά ετησίως) και να μιλάει για την ανάγκη δραστικών περικοπών στις κοινωνικές παροχές του κράτους, μέχρι και στα ΚΑΠΗ έφτασε ο αθεόφοβος! Και να βγαίνουνε πάλι οι (επίσης εκατομμυριούχοι) καραγκιόζηδες της ραδιοτηλεοπτικής δημοσιογραφίας και να επικροτούν τις προτάσεις του! (Ο Θόδωρας ο γείτονας μου ήτανε οικοδόμος τη δεκαετία του '60 και ενέβαζε το χαρμάνι, με τον τενεκέ στην πλάτη, στον 6ο όροφο και παίρνει 650 ευρώ μαζί με το ΕΚΑΣ και όταν πάει εκδρομή με το ΚΑΠΗ λάμπει το πρόσωπο του απ' τη χαρά και θέλετε να του το στερήσετε ρε μαλάκες;).
Αλλά, δυστυχώς, επειδή το πλέγμα αυτό του εκβιασμού και της κατατρομοκράτησης των ελλήνων ψηφοφόρων είναι πανίσχυρο εντός και εκτός της χώρας μας, φοβάμαι ότι τελικά θα περάσουν οι εκβιασμοί τους και:
"...πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος
κι' οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε."

10 σχόλια:

Θανασης Ξ. είπε...

Πες τα βρε Ναβαρίνο ! Πες τα γιατί έχω αηδιάσει. Στο ραδιόφωνο άκουσα και το άλλο: Τα είπε -λέει- όοοοχι για να 'εκβιάσει' εμάς, αλλά για να τ' ακούσουν οι ...ξένοι !!!!
Προσπαθούν να μαζέψουν τα αμάζευτα....

Τσαλαπετεινός είπε...

Οργή, οργή, οργή που βέβαια δεν περιορίζεται στις ετικέτες των αναρτήσεων. Οργή που σε πνίγει κι αναρωτιέσαι μήπως τελικά οι Μήδοι
είναι ήδη εδώ.

ellinaki είπε...

Εγώ έχω μία απορία με όλη αυτή την "αναστάτωση" που προκλήθηκε ξαφνικά από τις δηλώσεις του ΓΑΠ. Γιατί ξαφνικά το εκβιαστικό της υπόθεσης βαραίνει αυτόν;

Εδώ και τρεις μήνες, νομίζω πως ήταν εμφανέστατο ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση (Αριστερά και Δεξιά), είχαν ήδη θέσει τον εκβιασμό τους, χρησιμοποιώντας τις αυτοδιοικητικές εκλογές ως μνημονιακές ή αντι-μνημονιακές. Κατά τη γνώμη μου λοιπόν, ο εκβιασμός είχε ήδη τεθεί στην ελληνική κοινωνία αλλά με τον πλάγιο τρόπο.

Η όλη διαφωνία μου με τον ΓΑΠ είναι ότι σε αυτόν τον "πλάγιο" εκβιασμό, αυτός τσίμπησε, και αναγκάστηκε να θέσει και τον δικό του.

Το τελικό νόημα παραμένει το ίδιο που παρέμενε διαχρονικά για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, και αυτή τη φορά λόγω της φύσης του Καλλικράτη είναι ακόμα πιο ισχυρό. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές ψηφίζουμε με βάσει τους υποψήφιους και τις ιδέες τους. Το κομματικό καπέλωμα δεν θα πρέπει να αφορά κανέναν ψηφοφόρο. Ας ωρύονται τα ΜΜΕ και τα κόμματα...

navarino-s είπε...

@Θανάσης Ξ.
Ποντάρουνε στο φόβο του κοσμάκη μήπως και χάσει αυτά τα λίγα που έχει!

navarino-s είπε...

@Τσαλαπετεινός
Έχεις δίκιο! Εμείς εδώ γράφουμε αλλά ποιός μας ακούει!

navarino-s είπε...

@ellinaki
Ξέρεις ότι εκτιμώ τη γνώμη σου και σε πρώτη ανάγνωση είναι όπως τα λες. Πλην όμως υπάρχει αυτή η γαμημένη η ανισότητα στην προβολή των απόψεων. Την άλλη μέρα από τη διακαναλική ο κ. Πρετεντέρης στην εκπομπή του παρουσίασε τις απόψεις των άλλων αρχηγών και παρουσίασε τον κ. Τσίπρα ως την πηγή όλων των κακών γιατί τόλμησε να πει ότι ο Παπανδρέου με τις προτάσεις Προβόπουλου για την κατάργηση των κοινωνικών παροχών των ΚΑΠΗ απεργάζεται μια νέα Σπιναλόγκα για την τρίτη ηλικία!
Όταν έχει κάποιος πολλά λεφτά κάνει και καλαμπούρι με τα ΚΑΠΗ γιατί του φαίνονται γελοία αυτά τα πράγματα!

Penelope είπε...

Τα κατάφερναν τελικά να μας έχουν κάνει να σκεφτόμαστε πάντα για το τι "κρύβετε" πίσω από κάθε τους κίνηση, λόγο ή συμβολισμό!
Πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε αυτό δεν νομίζετε αγαπητέ μου Navarino :-)
Και την ίδια στιγμή, να μας κάνουν να αμφιβάλλουμε για τις ίδιες μας τις πράξεις και πρακτικές!

mia maria είπε...

Πάντα σωστός!
Καλό μήνα!

navarino-s είπε...

@Penelope
Τα κατάφεραν ρε πατριώτισσα γιατί έχουνε βλέπεις χίλιους δυο τρόπους να το καταφέρουν!
Να είσια καλά!

navarino-s είπε...

@big mama
Γειά σου και πάλι! Να 'σαι καλά!